..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Leyla'nýn iþi naz ve iþve; Mecnun'un gözü yaþý çeþme çeþme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA




15 Mart 2010
Yazýlarým - 5  
Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA
Dýþardan gelen güçle deðil, özündekinde ara hayat ýrmaðýnýn coþkusunu....Bir sevgi baðýnda üzümler der...koruksa...bekle olgunlaþsýn..ama bil ki...senin gözlerindeki ýþýktýr hayatý aydýnlatan...Kaynaðýndan gelir özsu...Unutma... yumruðun kadardýr gücün diye korkma, o yumruðun içindeki azimdir önemli olan...Yaþamak...zoru baþarmak...bu olsa gerek.


:AFCH:
Can Ýçre Cana 2




Sevmek ne ki...Can olmak bir cana ne ki...Dokunmadan, sarýlamadan sýmsýký, omzuna yaslanýp aðlayamadan, birlikte yaþlanamadan sevmek ne ki...Býrakýp da gitmek bedeni, sevdayý öksüz býrakmak ne ki..Canýmsýn diyemeden gayri bir cana, yaþamak ne ki...Gelmeyeceðini, duymayacaðýný bile bile yaþamak ne ki...Duymayan kulaða þarkýlar söyleyememek ne ki..
Kabardý yürek...coþtu dalgalar...
Rüyalar da yetmedi duygularý coþturmaya...Dalýp gitti..Nerde, napar? Güneþ ona da verir ýþýðýný, rüzgar onu da savurur mu ben gibi? Sonsuz bir acý bu...Sonsuz...Bitmeyen, tükenmeyecek olan...ve bedenle topraða sarýlan...suskun bir acý...
Bu, sevmektir. Þu taþ, sevemez ki...Þu cam hissedemez ki... Þu kumaþ saramaz ki sevdayý...Olsun...Sevmek, hissetmekse, þu kelimeler de cansýz. Sen olur bazen de gelir bir kumru gibi sýðýnýr kalemime...can olur benimle..yar olur bana...Ses verir sana yüreðimden...
Duy beni ey sevilen...Duy ki anla,sevdan bende kalmýþtýr. Duy beni...ve bil ki eriþilmez tek þey gönüldür. Gönül denen ummanda salýn da gez ey yar boylu boyunca.




27.1.2006/ Serap Hoca
-------------------------------


Canýmsýn



Vakit, gecenin sonsuz karanlýðýna bürünmüþ. Binbir sýkýntý sarmýþ benliðimi. Bir yudum su diye inleyen hasta gibi muhtacým seninle konuþmaya. Nerdesin? Uyur musun þimdi? Arasam, bir sýcacýk merhabana ihtiyacým var desem; ne dersin? Kýzar mýsýn düþüncesini aklýmdan geçirmek istemiyorum.Çünkü dostumsun diye biliyorum.Elbette arayacaksýn, dediðini duyar gibi oluyorum.
Ýçimi acabalar sardýðýnda senin sevgi dolu gözlerini görebilsem nasýl rahatlayacaðým, ama yoksun. Varlýðýnla beni nasýl sarýyorsun, bir bilsen. Maddeden ötesin. Hani pamuk þekeri vardýr, yediðin an tadý damaklarýna yayýlýr ama anýnda yok olur. Sen sakýn yok olma, sevgi tadýnda yaþa. Beni ben yapan her ne varsa, sende de bunlarý gördüðüm için mi bu kadar bendesin? Bence sen, varlýðýndaki deðerlerle sensin, bence sen ruhuma uzattýðýn kementle varsýn. Acýmdasýn, sevincimde, gözyaþýmda, uzanan elimin sýcaklýðýndasýn. Uzaktayken nasýl yanýmda olabiliyorsun?
Mutluluktan uçacakken seni aramak ve sevincimi paylaþmak istiyorum. Acýmda ben seni arayamýyorum, yalnýzlýðýn kalýn kabuðuna çekilmek ve unutmak istiyorum dünyayý, insanlarý. Ama sen... sen býrakmýyorsun. O derin dehlizde karanlýklar içinde bir ýþýk var, o ýþýða doðru bilinmez bir neden çekiyor beni. Gözyaþlarým çiçek oluyor yüzümde ýþýkla. Ve ellerimde çiçeklerle çýktýðýmda karþýmda seni buluyorum. Kimsin sen?




19.12.2004/ Serap Hoca

--------------------------------

Duyuyor musun Yüreðini?



Ölmek...ya da yaþamak...Aralarýndaki çizgi ne...Yaþadýkça hissedilenler, yaþananlar bir kenara konduðunda bazen yaþamak galip geliyor. Her þeye raðmen yaþamayý becerebilmek...Sonsuzluðun ormanýna savrulup gitmek isterken yürek, geri gel deyip de onu çeken gene ayný yürek...Yaþamak bir yük mü...bir görev mi...istek dýþý öylesine savrulmak mý...Amacým ne diyemeden akýntýya kapýlmak mý, yoksa akýntýya kürek çekmek mi inadýna...bir tutarý olmalý hayatýn...Bir kelebek bile aðýrlýðýnýn üstünde yük taþýyamazken nedir bu insanýn taþýdýðý yük? ....Omuzlarý ne kadar büyük insanýn...ya da yüreði ne kadar geniþ...Elleri kadar dayanýklý mý yüreði de...Bunca soru içinde kývrýlmýþ insanoðlu ana rahmindeki gibi...Çaresiz mi, hayýr...Gücü ne...kimden alýr gücünü..Belki de attýðý her adýmda yüreðinden vücuduna daðýlan kan gibi enerjisini de yayýyor hayatýna ve daralýp bunaldýðýnda gene kendi, kendine el uzatýyor. Dýþardan gelen güçle deðil, özündekinde ara hayat ýrmaðýnýn coþkusunu....Bir sevgi baðýnda üzümler der...koruksa...bekle olgunlaþsýn..ama bil ki...senin gözlerindeki ýþýktýr hayatý aydýnlatan...Kaynaðýndan gelir özsu...Unutma... yumruðun kadardýr gücün diye korkma, o yumruðun içindeki azimdir önemli olan...Yaþamak...zoru baþarmak...bu olsa gerek.



12.4.2006/ Serap Hoca











Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazýlarým - 18
Yazýlarým - 11
Unutamam Ki
Yazýlarým - 15
Yazýlarým - 12
Yazýlarým - 14
Yazýlarým - 17
Yazýlarým - 16
Yazýlarým - 13
Yazýlarým - 10

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kibritçi Kýz
Asýn Gitsin
Sana Söz Aþkým
Çetinim - 4 . 5. 1998
Hayata ve Cesarete Dair
Söz Mü?
Bir Küçücük Kýr Çiçeði
Bu Bir Vedadýr
Gittin
Ýnsana Dair

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þiir de Neymiþ! [Þiir]
Çýðlýk [Þiir]
Gelme [Þiir]
Taþ Baðýrlý Daðlar [Þiir]
Gidene Aðýt [Þiir]
Yürek Aðlar, Gözyaþý Yerine [Þiir]
Kan Gülleri [Þiir]
Gitmeyeceğim [Þiir]
Serap Hoca' Dan [Þiir]
Nerdesin? [Þiir]


Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA kimdir?

YAÞAMI DOLU DOLU SEVEN , MUTLULUÐUN ÝNSANIN ÝÇÝNDEKÝ KIVILCIMA BAÐLI OLDUÐUNA ÝNANAN BÝRÝ. . .

Etkilendiði Yazarlar:
YAÞAR KEMAL,FAKÝR BAYKURT,TEVFÝK FÝKRET,NAMIK KEMAL,YUNUS EMRE


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.