..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA




15 Mart 2010
Yazýlarým - 6  
Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA
Bir gün, bir yerlerde, bir daðýn ta doruðunda bir fenerin ýþýðýný görmüþcesine o ýþýða yönelse, arýtsa nefsini hýrsýndan, yýkasa benliðine bulaþmýþ karayý...Günün doðuþundaki kadar batýþýnýn da güzel olduðunu hissedecek ve bir cana bir gül diyen þu zavallý çocuðun gözlerindeki sevgiyi hissedecek..


:AFDJ:
DÜÞLER AYAKTA



Yalan olmayan sözler, uçup gitti sonsuzlukta. Seven yürekler, unutmadan sevgilerini karýþtýlar gökkuþaðýnýn renklerine. Ezgiler aðladý, yürek bir dakika dinleyemedi duygularýný, bir telaþtýr aldý götürdü iç sýzýlarýný. Yaðan yaðmur, kar. açan çiçekler...Giden mevsimler, yok etmeden unutturdu sevdalarý.
Bir gün belki bir gül, bir söz, bir yer, bir ezgi alýp götürdü yüreði yaþanmýþlýklara. Elden gelen bir þey yokken ne denir ki...Sadece bir derin ah çekilir. Giden gitmiþtir,yaþayacaklarý daha nice sevgiler, yol yol dizilmiþtir. Her bir sevgi, diðerine bir aný býrakýrken aðlamayý bile unutan gözler, aynaya bakar. Aynadaki, güler ona, 'Hala vakit varken piþmanlýklarýný gömdüðün yerden çýkar.' diye fýsýldar kulaðýna.
Uzakta bir tren sesi...Gün, geceye kavuþmak üzeredir. Buram buram sevda kokuyor kahve...Düþler...Karþýdaki çocuðun elindeki pamuk þekeri..O da bitecek, o çocuk da büyüyecek, umutlar da...
Bu gidiþ, umudaydý.Ne göreceðini bilmeden, unutulmuþluklarla yüzleþmek içindi.Her molada, bin heyecan. Keþkeler, piþmanlýklr, acýlar, düþler...Tren durdu, yolcular indi. Ýstasyon sessiz. Sadece, düþler ayakta.







16.12.2006 / Serap Hoca


-----------------------------

Ey yar, Sen Olmuþum Ben




ey yar...
seninle hasbýhal etmekten uzak kalan bu gönlü sildiðini bildiðim halde nedir bendeki bu hüzün bilmem..daðlarýn doruklarýndan baktým da dün gece yarýsý,sana doðru esen meltemin sesinden baþka ses duyamadým...gönlünün ince sýzýsýný hissettim de ses veremedim..bildim ki ey yar...bensizlik çökmüþ omuzlarýna ve bildim ki ey yar, yüreðin aðlar çaresizlikten...öten her bülbülün çýðlýðýnda biz varýz ey yar...bildim ki gidiþin sebepsiz deðildir..bildim ki bu sevdadan korkmuþtur yüreðin ve güldüm ey yar...dudaklarýmý büküp de hayata...gönüller bunca sarmýþken birbirini...gönlün sahibi bile koparamaz gayri yüreklerin ellerini...
boþ ver yüreðim...boþ ver..sen savrul kendi denizinde..dalgan bulur beni..sen es kendi seherinde, alevin þavký vurur tenime...gül cemalini görmese de gözlerim..gördüðü andýr ona can veren...hoþ sözlerine hasret olsa da kulaklarým...bilirim düþüncenden geçeni..seni sana býrakmýþým da gelmiþim kendi daðýmýn yamacýna..ne beklerim gel diye...ne bekle gelirim diye..sensizliðin çukuruna gömsen de beni..çukuru kazan sensin diye sevinir de girerim sonsuzluk dehlizine...
sen olmuþum ben...görmez misin?

2.1.2006/ Serap Hoca

------------------------

Gönül Yolcularý



Can...Bizler, öyle gönül yolcularýyýz ki sevgide vefadan söz ederiz de menfaat aðacýna ilk önce kendimizi yerleþtiririz..Sözde kalýr söylediklerimiz ve özde arýnmaktan uzaðýz... Geldiðimiz kaynaða döneceðimizi bile bile, giderken çýkýnýmýza sadece erdemi koyacaðýmýzý unutup gene de aciz kalýrýz nefsin yanýnda...
Nice insanlar gelmiþ geçmiþ:özü bir sözü bir..Nice öðütlerle yol göstermiþler kalbi karanlýkta kalanlara da kulak, saðýrým diye haykýrmýþ adeta ve biz, çamurlu yollarda yürüyüp çamurlara bulaþmayý yeðlemiþiz. Piþmanlýk denen rüzgardan arada bir ruhlarýný ferahlatsalar da., kýsa sürmüþ...Gönlün arzularýna boyun eðmek, egemenlik kurmuþ ve insan denen varlýk, küçüldükçe küçülmüþ kendi özünde. Nereye baksa kendi gibiler...
Bir gün, bir yerlerde, bir daðýn ta doruðunda bir fenerin ýþýðýný görmüþcesine o ýþýða yönelse, arýtsa nefsini hýrsýndan, yýkasa benliðine bulaþmýþ karayý...Günün doðuþundaki kadar batýþýnýn da güzel olduðunu hissedecek ve bir cana bir gül diyen þu zavallý çocuðun gözlerindeki sevgiyi hissedecek..
Kalpten gelen selamýmla selamlarým ak pak gönülleri.

1.12.2006/ Serap Hoca









Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazýlarým - 18
Yazýlarým - 11
Unutamam Ki
Yazýlarým - 15
Yazýlarým - 12
Yazýlarým - 14
Yazýlarým - 17
Yazýlarým - 16
Yazýlarým - 13
Yazýlarým - 10

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kibritçi Kýz
Asýn Gitsin
Sana Söz Aþkým
Çetinim - 4 . 5. 1998
Hayata ve Cesarete Dair
Söz Mü?
Bir Küçücük Kýr Çiçeði
Bu Bir Vedadýr
Gittin
Ýnsana Dair

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þiir de Neymiþ! [Þiir]
Çýðlýk [Þiir]
Gelme [Þiir]
Taþ Baðýrlý Daðlar [Þiir]
Gidene Aðýt [Þiir]
Yürek Aðlar, Gözyaþý Yerine [Þiir]
Kan Gülleri [Þiir]
Gitmeyeceğim [Þiir]
Serap Hoca' Dan [Þiir]
Nerdesin? [Þiir]


Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA kimdir?

YAÞAMI DOLU DOLU SEVEN , MUTLULUÐUN ÝNSANIN ÝÇÝNDEKÝ KIVILCIMA BAÐLI OLDUÐUNA ÝNANAN BÝRÝ. . .

Etkilendiði Yazarlar:
YAÞAR KEMAL,FAKÝR BAYKURT,TEVFÝK FÝKRET,NAMIK KEMAL,YUNUS EMRE


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serap Demirtürk Özaltun - SERAP HOCA, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.