..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Hakan




3 Eylül 2002
Yýldýzlara Giden Sevgili / Part I  
H.Hakan Þengün

Hakan


Bir sýnýr vardýr ya hani piþmanlýkla zevk arasýnda. Genç adam düþmek üzereyken o sýnýrlara ; kadýnýn eli tutuverdi onu havada ve çekiverdi yeniden günahlarýn olduðu tarafa.


:BCDE:
Bu öyküde ne isimler , ne zaman ne de mekanlar gerçek. Gerçek olan sadece yaþanmýþ olan aþktýr. Tüm yasaklara raðmen…

Ýnternetle tanýþalý çok fazla zaman olmuþtu genç adamýn. Chat sayfalarýný keþfedeli de .
O zamana kadar sadece yabancý dilini geliþtirmek için kullanmýþtý internette chat sayfalarýný , taki yakýn arkadaþlarýndan duyduðu hikayelere kadar .Gönül oyunlarýnýn gizli mekanýydý aslýnda chat odalarý ve arkadaþlarýnýn dediði kadarýyla bayan arkadaþ bulmak çok kolaydý. Genç adam zaten her akþam okyanuslara olta sallayan balýkçý misali giriyordu internete ne çýkacaðýndan korkmadan. Denk gelirse diye geçirdi içinden…….

Bir gece selam yazdýðý bir nick’den cevap gelmemiþti. Aslýnda cevap alamadýðý kimseye ikinci bir defa yazmýyordu. Ama nedenini bilmeden bir mesaj daha yazýp yolladý ;
‘’ Ben size ne yaptým ‘’Sonradan öðrenecektiki bu cümle bir yangýnýn çýkmasýna neden olan kývýlcým olacaktý.

Uzun bir zaman geçmeden bu yazý kadýn üzerinde bir etki yarattý ve genç adama içten bir selam yazdý. Sonrasýnda hayat hikayeleri….. Neden bilinmez çok sonrasýnda yazýldý gerçek isimler ve yaþlar.Korkularak söylenildi medeni haller , çocuk sayýlarý….yeni yeni parlýyorduki güneþin ilk ýþýklarý veda ederek yattýlar yataklarýna ayrý ayrý. Ýkiside birbirini düþünerek uyuyakaldý.

Ardý ardýna internet muhabbetleri derken haftalar kovaladý birbirini. Nihayetinde gecikmedi ilk buluþma. Büyük bir takýmýn Þampiyonlar liginde oynayacaðý bir maça saatler kala ilk kez gözler deðdi birbirine ve eller…Ýlk defa kokularýný duydular birbirlerinin. Ýlk yaðmuru yediler üzerlerine hazýrlýksýz. Ve ilk defa baþbaþa kaldýlar kovalayan yaðmurdan kaçarcasýna girdikleri arabada. Ve ilk defa dinlediler o þarkýyý beraber 100,5 Joy FM de.

Maç engel oldu birlikteliðin uzun sürmesine. Kesti attý tüm hatlarý kalpten kalbe giden…Verilen bir sözle bitti beraberlik… Bir dahaki sefere maça beraber gideriz… Neden söylenmiþti bunu genç adam. Nereden emin olabilirdiki bir sonraki buluþmanýn olacaðýna…Ve nerdeden cesaret almýþtý kadýný dudaklarýndan öperek uðurlamaya ; stadýn karþýsýnda arabalarý park eden görevli arabanýn tavanýna vurmamýþ olmasaydý eðer.

Zaman genc adamýn doðum gününe doðru ilerliyordu. Ve kadýn bunu bir þekilde öðrenmiþ olmalý ; onu bir gün önceden davet etti. Her zamanki arzularla geldi buluþma yerine genç adam. Ýlk buluþmadan tek farký beklenen kiþiyi bu sefer öpebilmenin planlarýnýn tamamlanmýþ olmasýydý kafasýnda ve zamanýn gece olmasý ayýplarý gizleyecekti.

Boðazýn karþý yakasýndan vuran ýþýklarýn yansýmasýný seyredebildikleri bir yerde durdu araba. Bir torba çýkartýldý ve uzatýldý genç adama. Torbadan artýk bizim þarkýmýz dedikleri þarkýnýn da bulunduðu bir müzik cd si ve bir kalem çýktý. Artýk zamanýydý. Kadýn tebrik etmek için uzattýðýnda dudaklarýný öpmek için genç adamýn yanaklarýndan ; genç adam ihanet edercesine dostluða öptü kadýnýn dudaklarýndan dakikalarca.


Ýkiside baþýný ayrý ayrý camlara yasladýlar. Konuþmadýlar bir müddet. .Bir sýnýr vardýr ya hani piþmanlýkla zevk arasýnda. Genç adam düþmek üzereyken o sýnýrlara ; kadýnýn eli tutuverdi onu havada ve çekiverdi yeniden günahlarýn olduðu tarafa.

Ortak bir kaderin baþladýðýný anlamýþtý genç adam. Huzursuzdu. Nedensiz bir tebessümü soluyordu yinede. Geceyi erken bitirmek için bahane etti telefonunun biten þarjýný. Ve eliyle terslemiþ oldu bu gecenin muhteþem sabahýný. Oysa yaptýðý sadece sabahlarý ertelemekdi.
Ve ertelediði sabahlar bir gün ona rötarlý geldi…..

Bir gün telefon da þaka ile karýþýk baþladý konuþma… Kadýn þehir dýþýnda bir yerden ,
ay ýþýðýnýn göl üzerindeki yansýmasýný birlikte seyretmekten bahsetti. Aslýnda bu mademki günahkarýz ; beraber yanmalýyýz demekti, seviþmeliyiz artýk anlamýný taþýyordu. Konuþma henüz bitmiþtiki genç adam bahene arýyordu kendine. Çok geçmedi onuda buldu , bir pazar sabahýydý yola koyuldu erkenden…Her kilometrede bir mesaj çekti nerdeyse… Sanki uyarýyordu ; tehlike yaklaþýyor kaç kurtul diyordu kadýna. Oysa kadýn yeni yeni varýyordu aþkýn tadýna . O da bu aþktan afallamýþ , sersemlemiþti . Genç bir adamdan bu denli bir aþk beklememiþti. Uyumaya çalýþtýkça zaman tez geçsin diye , genç adam þiir yazýyordu vermek için hediye.

Son mesajý yolladýðýnda zaman öðle vaktiydi , genç adam heyecanlý ; ama haklýydý. Nede olsa yasak þehrin güzeline sahip olacaktý. Saracaktý , öpecekti , elleriyle okþayýp gerçekten sevecekti . Zaman belki korktuðundan daha çabuk geçecekti onun için. Hazýrlýklýydý. Gerekirse kalacaktý . Mademki yürüyordu yolunda , sabahý yapacaktý onun koynunda korkmadan.


To be continued





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yýldýzlara Giden Sevgili / Part 2
Yýldýzlara Giden Sevgili / 4.bölüm
Yýldýzlara Giden Sevgili / 3.Bölüm

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yarým Kalmýþ Sevda [Þiir]
Bedel [Þiir]
Þimdi Gidersen [Þiir]
Aþkýmýz Akdeniz , Aþkýmýz Ege [Þiir]
Affet [Þiir]
Özlemeni Bekledim [Þiir]
Meþru Müdafaa [Þiir]
Gözlerinde Sadece Bahane Bulduðum....... [Þiir]
Yosun Gözlüme Veda [Þiir]
Öylece [Þiir]


Hakan kimdir?

Sevgi doluyum. Yaðmurlarý ve þiir yazmayý severim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.