..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim > Hulki Can Duru




29 Mart 2010
Yahudi Soykýrýmý Gerçek mi, Abartý mý? (3. Bölüm)  
"Veritas et probitas, super omnia"

Hulki Can Duru


Holokost'un tartýþýlmasýný ve araþtýrýlmasýný kanunlar çýkartarak yasaklamak bir çözüm yolu deðildir. Üstelik bu yöntem bu konudaki kuþkularý arttýrmaktan baþka hiçbir iþe yaramaz.


:DJJA:
ÝSRAÝL DELÝRDÝ MÝ?
Zaman Gazetesinin Amerika'daki “Zaman America” www.zamanus.com web sitesi 19 Ocak 2009 Selçuk Gültaþlý imzasýyla þu aþaðýdaki habere yer verdi. Aynen aktarýyorum:

Amerikalý Yahudi profesör isyan etti: Ýsrail, Gazze’de Holokost yapýyor. Amerikalý ünlü Yahudi akademisyen Prof. Norman Finkelstein, Ýsrail’in Gazze operasyonuna isyan etti. Yapýlan katliama çok sert tepki gösteren Finkelstein, Ýsrail’in Gazze’de Holokost (Yahudi soykýrýmý) yaptýðýný
söyledi. Hem annesi hem babasý Holokost’tan kurtulan Finkelstein, Ýsrail’in “delirdiðini” düþünüyor. Nazilerin II. Dünya Savaþý’nda Yahudilere yaptýklarý ile Ýsrail’in Filistinlilere reva gördüðünü ayný kefeye koyan Finkelstein, “Gazze’de yapýlan katliamdýr, kýyýmdýr.” diyor. Finkelstein, yakýnlarý soykýrýma uðramýþ Amerikalý bir Yahudi olarak Ýsrail’e karþý hiçbir hissî bað duymadýðýný, Ýsrail’in barýþ düþmaný bir ülke olduðunu kaydediyor.”

Doðrusu dünyada Ýsrail gibi, bir din kitabýndaki ýrkçý kehanetlere dayanýlarak, dünya egemenlerini arkasýna alarak kurulmuþ bir baþka devlet yoktur. Bu anormal bir durumdur. Ýsrail laik ve demokratik bir devlet görüntüsü verse de temelde Yahudi þeriatýna göre kurulmuþ bir din devletidir. Ýþgalci, yayýlmacý ve saldýrgan tutumunu sürdürmekte Yeruþalim'i (Kudüs) ebedi baþkent ilan etme, Güvenlik Duvarý ve Süleyman Mabedini yeniden inþa etme emellerinden vazgeçmemekte, hem bölge, hem de dünya barýþý için büyük bir tehdit olmayý sürdürmektedir.

Siz hem din ile siyaseti ayýrmaktan söz edeceksiniz, öte yandan bir din devletinin kurulmasýna destek vereceksiniz. Ýnandýrýcý olamazsýnýz, ve bu çifte standart siyasal Ýslamý güçlendirmekten baþka bir iþe yaramaz.

YAHUDÝ VE ERMENÝ SOYKIRIMI
U.S. Holocaust Memorial Museum, Emory Üniversitesi gibi kuruluþlar Holokost'u eleþtirenleri ve inkar edenleri yalancýlýkla, ideolojik ve antisemit bir yaklaþýmla tarihsel kanýtlarý kasýtlý olarak manipüle ederek, Hitler’in itibarýný iade etmek, antisemitizm ve Ýsrail düþmanlýðýný güçlendirmek, Arap ve Ýslam dünyasýnda Ýsrail’in varlýðýna karþý duyulan nefreti körüklemek için Yahudi soykýrýmýný önemsizleþtirmeye çalýþtýrmakla suçluyorlar.

Benzer suçlamalar Ermeni soykýrýmýyla ilgili olarak Türkiye'ye karþý da yapýlmaktadýr. Ve bu suçlamalarýn gitgide artacaðýný varsayabiliriz.

O halde, karþýlýk olarak biz de bu þablonu Ermeni soykýrýmýna oturtalým. O zaman, biz de, Ermeni Soykýrýmýný kabul eden ülkeleri ve savunanlarý yalancýlýkla, ideolojik ve Türk düþmaný bir yaklaþýmla tarihsel kanýtlarý kasýtlý olarak manipüle ederek, Türk düþmanlýðýný güçlendirmek, Ýslam dünyasýnda ve dünya kamuoyunda Türklüðün saygýnlýðýný aþaðýlamak, Türkiye'nin sýnýrlarýný ve varlýðýný yadsýmak için bir koz olarak kullanmakla suçlayalým.

Böylece kestirmeden iþin içinden çýkarýz. Bu konularý da araþtýrmaya, incelemeye böylece gerek kalmaz. Oysa, yapýlmasý gereken bu mudur?

Ýmdi, Ermeni olayýnda, Ermenilerin göçe zorlandýðý doðrudur. “Tehcir Kanunu” (Göç Yasasý) vardýr. Ama bu yasa tüm Ermenileri kapsamaz. Ýstanbul, Ankara, Ýzmir'deki Ermenilere dokunulmamýþtýr. Ve olay Birinci Dünya savaþýnýn (1914-1918) zorlu koþullarýnda gerçekleþmiþtir. Üstelik Osmanlý Devleti doðudaki tüm Ermeni nüfusu göçe tabi tutmayý baþaramamýþtýr. Amerika ve Rusya'ya kaçanlar olduðu gibi Türk ailelerine sýðýnýp Müslüman olarak asimile olanlar da vardýr. 1915teki Göç sýrasýnda meydana gelen ölümleri ve olgularý abartarak, sistematik bir soykýrým yapýldýðýna dair bir sonuca ulaþmak akýl ve mantýk dýþýdýr.

Oysa, Nazilerin uygulamasý sistematik, planlý, programlý ve bilinçli bir görüntü veriyor. Irk bilincini ön plana çýkaran Hitler “Kavgam”da Yahudilere duyduðu nefreti gizlememiþtir. Ama bu nefretin kaynaðý da Yahudilerin kendilerinden baþkalarýna yaþam ve fýrsat hakký tanýmamalarýndan kaynaklanýyor olabilir. Eðer ressam Hitler'e biraz fýrsat tanýnsaydý belki de bu kadar öfke ve hýnçla dolu olmayacaktý.

Hitler Yahudiliðin “tanrýnýn seçilmiþ halký” inancýný “üstün ýrk” öðretisine dönüþtürerek Alman ulusuna uygulamýþtýr. Yahudilerin “Yahudi ýrkýndan olmayan milletleri dýþlamasýný” ve Tevrat'taki “göze göze, diþe diþ” misillemesini tersine çevirerek, Alman ýrkýndan olmayan Yahudileri “dýþlama” yoluna gitmiþ, adeta onlarý kendi silahlarýyla, kendi öðretileriyle vurmuþtur. (Tevrat, Tesniye 7/16; 13/15; Yeþu 8:24-26)

GERÇEKLER VE ABARTILAR
Nazilerce kamplarda öldürüldüðü söylenen 6 milyon kiþinin tümü canlý canlý fýrýnlarda yakýlmamýþtýr. Fýrýnlarda cesetler, giysiler ve eþyalar imha edilmiþtir. Hastalýk, yaþlýlýk, bakýmsýzlýk, bulaþýcý hastalýklar, kaçma giriþimi, isyan gibi çeþitli nedenlerle ölenler de vardýr. Dachau'daki fýrýnlarý, krematoryumlarý 1972de gidip kendi gözlerimle gördüm. Brülörler “Siemens” markaydý. Günümüzde ABD baþta olmak üzere dünyanýn bir çok ülkesinde krematoryum vardýr. Ülkemizde de bazý giriþimler olmuþtur. Her kampta özel gaz odalarýnýn bulunduðu da abartýlý görünüyor. Fakat insanlarýn gazla öldürüldüðü doðrudur..

Bu arada Nazi kamplarýnda öldürüldüðü söylenen 6 milyon kiþinin tümü Musevi deðildir. Bunun 2,5-3 milyonu Katolik Polonyalý, Slav, çingene ve çeþitli Hristiyan mezheplerdendir. Bu konuda sayýsal tartýþmalar sürmektedir. Ölen Yahudilerin çoðunun Türk kökenli Karayim (Karay) Yahudileri olduðu bile söylenmiþtir.

II. Dünya Savaþý sýrasýnda 4.000e yakýn Polonyalý subayýn esir alýndýktan sonra elleri baðlanarak kurþuna dizildiði Katyn ormanlarý katliamý da önce Nazilere fatura edilmiþtir., Ancak daha sonra bu kýrýmýn Sovyet Kýzýlordusu tarafýndan yapýldýðý ortaya çýkmýþtýr.

ÝSRAÝL'ÝN GÜVENLÝK DUVARI
Yahudilerin soykýrýma uðratýlmýþ olmasý Ýsrail'in Filistin, Gazze ve diðer bölgelerde yaptýklarý kýrýmlarý, cinayetleri, orantýsýz güç kullanýmýný, ýrkçý ve insanlýk dýþý uygulamalarýný haklý göstermez. Buna en son örnek Ýsrail'in Batý Þeria bölgesini 8 metre yüksekliðinde (5 katlý apartman boyunda) 703 km uzuluðunda dev bir duvarla enterne etme çabasýdýr. Yani kabaca Ýstanbul'dan Samsuna kadar uzanan bir duvar. Batý Þeria bölgesinin yüzölçümü yaklaþýk olarak Ýstanbul ilinin yüzölçümüne denktir ( 5.800 km2), nüfusu ise 2,5 milyon Filistinli 400 binden fazla Ýsrailli yerleþimci bulunmaktadýr. Ýsrailli yerleþimci diyoruz çünkü Yahudi hükümeti sürekli yeni yerleþim birimleri ve siteleri inþa ederek demografik yapýyý Ýsrail lehine çevirmeye çalýþmaktadýr.

Duvarýn yapýmýna 2006da baþlanmýþ olup yarýdan çoðu tamamlanmýþtýr. 2010 sonunda bitirilmesi öngörülmektedir. Birleþmiþ Milletler'den ve Uluslararasý Adalet Divaný'ndan duvarýn yapýmýnýn durdurulmasý için bir sürü karar çýkmýþtýr. Ama takan kim?

Oysa biz ne yaptýk? Konu dýþý olacak ama söylemeden duramayacaðým: 21 Þubat 2008de 10.000 askerin katýlýmýyla terör örgütüne karþý en büyük askeri operasyonu baþlattýk. Ama sonra ne oldu? Güneþ Harekatý denilen bu operasyon büyük bir fiyaskoyla sona erdi. Neden? Çünkü, BM, AB ve neredeyse tüm dünya ülkeleri “Irak'ýn toprak bütünlüðüne saygý gösterin” diye üzerimize çullandý. Sonunda ABD Savunma Bakanlýðýndan Ankara'ya gelen heyetin baskýsýyla harekat 7 gün sonra apar topar durduruldu. Kayýplar: 24 þehit, 1 helikopter. Harekatýn maliyeti: atýyorum, en az 7 milyar dolar ! Netice: Sýfýr. Ama unuttuk gittik deðil mi?

SONUÇ
Burada son olarak þunu söylemek istiyorum: Holokost'un tartýþýlmasýný ve araþtýrýlmasýný kanunlar çýkartarak yasaklamak bir çözüm yolu deðildir. Üstelik bu yöntem bu konudaki kuþkularý arttýrmaktan baþka hiçbir iþe yaramamýþtýr.

Ýkincisi, antisemitizm silahý her fýrsatta bir gerekçe olarak kullanýlmamalýdýr. Üçüncüsü Holokost'u eleþtirenlere ve inkarcýlara karþý gösterilen suçlama ve tepkilerin “duygusal” ve “siyasal” aðýrlýklý kaygýlardan kaynaklandýðý görülmektedir. Yasaklamalarla ancak, günü kurtarýrsýnýz, ne var ki geleceði yitirirsiniz.

Duygusallýk ve siyasal çýkarlarýn ön planda tutulduðu yerde bilimsel düþünceye yer yoktur. O halde, yapýlacak þey bu kanunlarýn, yaptýrýmlarýn, baskýlarýn derhal iptal edilmesi ve özgür düþünce ve özgür araþtýrmanýn önünün açýlmasýdýr. Aksi takdirde, Avustralyalý Holokst uzmaný Prof Colin Tatz'ýn betimlediði gibi tüm dünyada bir “Holokost Yorgunluðu Sendromu” yaygýnlaþabilir ve insanlar býkkýnlýk ve bezginlik içinde bu konuda eskisi kadar duyarlý davranmayabilirler!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumbilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yahudi Soykýrýmý (Holokost) Gerçek mi Abartý mý? (1. Bölüm
Kürt Aþiretleri ve Yakýn Tarih Üzerine Notlar (I)
Yahudi Soykýrýmý (Holokost) Gerçek mi, Abartý mý? (2. Bölüm)
Maher Þalal Haþ Baz

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çaðdaþ Gagavuz Þiiri
Mevlana'nýn Tesettür ve Kadýnlarýn Örtünmesine Bakýþý
Yahudi, Hristiyan ve Ýslam Teolojisinde Þeytan ve Þeytanlar (1. Ci Bölüm)
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (2. Bölüm)
Yahudilik, Hristiyanlýk ve Müslümanlýkta Kutsal Savaþ ve Ganimetler
Yahudi - Hristiyan ve Ýslam Teolojisinde Cincilik ve Cinlere Ýnanýþ
Omega Melancholia (Omo) Sendromu
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (1. Bölüm)
Yeni (!) Anayasayý Kimler Ýstiyor?
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (3. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.