..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Ali Berkay Bircan




8 Nisan 2010
Yalnýzlýðýn Ýzdüþümü  
Ali Berkay Bircan
kalemini oynattýðýnda, mürekkebin kaðýt üzerindeki sesinden baþka birþey duymadýðýn zaman anlarsýn yalnýz olduðunu...


:AGJC:
bugün farkettim, insanlar isimlerinin hatýrlanmamasýný vefasýzlýk olarak görüyorlar. oysa ki isim hatýrlayamamak benim suçum deðil. baze vücudum isyan ediyor yalnýzlýða, geceleri uyku ile uyanýklýk arasýnda, telefonumun çaldýðýný, bir arkadaþýmýn aradýðýný duyuyor gibi oluyorum, heyecanla kalkýyorum yattýðým yerden, ama telefon sessiz. sonra mide kramplarýyla ve kabuslarýmla baþbaþa kalýyorum.

yazýlarýmdan baþka birþey býrakmayacaðým galiba bu dünyaya, bankadaki hesaplarým kullanýlmamaktan kapatýlacak, arkamdan iyi bilirdik denilecek, sadece bayramlarda mezarýmý ziyaret eden bir ailem olacak. onlarca hesabým var internet üzerinde, bir de bilgisayarým bana ait olan, hacizci gelse benimle arkadaþ olsa diye bakýyorum, faturalarýmý o yüzden ödemiyorum.

günlerdir aliii diye seslenen olmadý, saçlarýnýn hali ne diye soran da yok, görenlerde sadece yüzünü gören cennetlik diyor, zoraki gülümsüyorum, zira insanýn ön diþlerinden biri çürükken gülümsemesi zor oluyor. sevecek gücümü kaybettim artýk, beni sevenler birbir uzaklaþýyor artýk, sanal karakterim, gerçek karakterimin önüne geçmeye baþladý ve kýrmýzý yeniden beni tanýmlamaya baþladý artýk. karanlýkta oturup yazýyorum, kendimden ve yalnýzlýðýmdan vazgeçtim. yüzüme sadece traþ olurken bakýyorum ve soðuk suyla duþ alýyorum.

sabahlarý annemin öperek uyandýrmasýný özledim, seviglimin elinden tutmasýný, ilk aþkýn o heyecanýný, yere düþtüðümde kaldýran o arkadaþýn samimiyetini özledim... hiçkimseye þiirler yazýyorum artýk ve hiçkimseye kendimi anlatýyorum, tebrikleri kabul ediyorum, bazen bunlarý hep prematüre oluþuma baðlýyorum, altý buçuk aylýkken doðan bir çocuk, hayatý hýzlý yaþamaya ve erken ölemeye meyillidir, cesedi yakýþýklý olsun diye deðil, hayatý süzekten geçirip, yaþayacaklarýný yaþayýp birden çekip gitmek, rabbine intikal etmek ister.

intihara filan meyilli olduðumdan yazmýyorum bunlarý, hiç o kadar ekstrem olmadým. ama iki tane anti-depresan, bir de kan hapý kullanýp olumlu olmak gülümsemek zor oluyor. metal aðýrlýklý parçalar dinlemeye baþladým daha çok, yavaþ þarkýlar dinlersem, kalbim dayanamayacak diye hissediyorum çünkü ve mütemadiyen sokak çocuklarýyla konuþuyorum, onlar da yalnýz benim gibi, onlarýn da yanýndan insanlar geçerken acýma duygusu oluþuyor, ve onlarda yattýklarýnda sabah kaldýracak sýcak bir sesleri yok.

bir tatil günü sevdiðim biri tarafýndan öpülerek uyandýrýlmak istiyorum artýk, havadan sudan konuþacak bir arkadaþým olsun, enseme vursun önemli deðil. gece sokaklarý arþýnlarken adýna þiirler yazdýðým hiçkimse olmasýn ve insanlar beni iþleri olduðu için deðil özledikleri için arasýnlar istiyorum.

biraz sigara,
biraz sensizlik,
soðuk suyla duþ,
ve günde 6 bardak kahve,
sensizliðin tanýmý...

yalnýzlýðý tanýmlayacak kadar
iyi bir þair tanýmadým
ben de olamadým.

saat tam on ikiyi vururken, hayata baþladýðýmda anlamayacak kadar küçük olduðumu, anlayacak yaþa geldiðimde her þey için çok geç olduðunu farkettim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýkna Olurum Korkusuyla Aþktan Kaçmak
Kendine Dönen Semazen
Ayna Sendromu #1
Plansýz Aþk ve Sen; Susmak, Meskun Mahalde...
Akacak Yalnýzlýk Damarda Durmaz
Tanrýsal Bir Sessizlik
Dahi Anlamýna Gelen Sen Ayrý Yazýlýrdýn Benden

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Devrik Cümle Düzeltmesi [Þiir]
Kaðýt Uçak [Þiir]
Kalemi Kýrdým, Yeni Ýçinde Kaldý. [Þiir]
Eu Thanatos (Euthanasia) [Þiir]
Katil Kimliðine Suikast [Þiir]
Zemberek No: 21 [Þiir]
Çok Güvenli Madenlerde Ölmek Gibi [Þiir]
Kardeþime Söz [Þiir]
Babamý Yürümek [Þiir]
Stockholm [Þiir]


Ali Berkay Bircan kimdir?

henüz üniversite öðrencisi bir edebiyat aþýðý, yazmaktan çok okumayý seviyor.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ali Berkay Bircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.