..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Serdar ULUSOY




6 Mayýs 2010
Vesselam  
Serdar ULUSOY
“ESKÝ ÜLKÜCÜ” sýfatýný yakýþtýranlara ÜLKÜCÜ ESKÝMEZ diyerek sözlerime baþlamak istiyorum…


:AHGG:
Bayýndýr’da ve tüm dünyada kendilerini “ESKÝ ÜLKÜCÜ” sýfatýný yakýþtýranlara ÜLKÜCÜ ESKÝMEZ diyerek sözlerime baþlamak istiyorum…

Yeni yetmeydik henüz. Allah razý olsun, babam tuttu elimden verdi koca koca kitaplarý elime “OKU” dedi. Beynimizi ÜLKÜ adlý yar ile doldurdu. Sevgi hep ÜLKÜ adýnda iþlendi, yüreklerimize… Ve gün geldi, tunçtan bileklerimizi, demirden yüreklerimizi mücadeleye sürdüler. Ne içindi, neden di? Bilmiyorduk. Aklýmýza sadece Ülküye dair mücadele vardý. Aslýnda iþimize gelmiyor deðildi hani… Vurduk kýrdýk martavallarý özde bir ad verdiler sýrtýmýza, taþý bu yükü dediler. Ve UÇ BEYLERÝ olduk.

Serhatlerin utanmazlýðýný yüzümüze çarparken, görmüyorduk ama hissediyorduk, samandan yapýlma burçlarýn tir tir titrediðini… Durmak yoktu düþüncemizde ve bilmiyorduk ki beyinlerini Manukyan’ýn senetli avratlarý misali laçkalaþmýþ mahlûklarýn, bizi durdurma hayaliyle donattýklarýný… Biz durmuyorduk, onlar düþünüyorlardý derken Bizans kahpeliði hükmünü koydu, Serhat Boylarýna… Düþünmek, durmayý yenmiþti. Saldýlar, onca suçlarý üstümüze. “Din Arap’ýn uðraþ Türk’ündü” lakin suçla uðraþmak biraz zordu. Býkmadýk uðraþtan. Ve adýmýzý yine deðiþtirdiler, SUÇ BEYLERÝ dediler.

Uðraþtan býkmamak güçlendirdi bizi. Aczin Cehenneminde Cenneti tattýk! “Gecedir” dediler “sabaha güçleniriz” dedik. “Karanlýktýr” dediler, “gün ýþýyýnca güçleniriz” dedik. Gün geldi, güçlülerin karþýsýnda güçlendik. Adýmýzý tekrar deðiþtirdiler. Ve bu defa GÜÇ BEYLERÝ dediler.

Lakin o kadar güçlü deðilmiþiz, namertler meydanýnda dönen kahpe pazarlýklar karþýsýnda, kaleler bir bir düþtü. Mertler tarihinde, namertler dönemi baþladý. Mert fikirler, namertçe kurþunlandý, kýlýçlandý, tekmelendi. Güç beyleri anladýlar ki, günün gecesi baþlýyor, akþam vaktidir. Sarýldýlar birbirlerine sýkýca… Yürüdüler… Aðýr yaralar sýzýsýnca göç ettik. Meydan boþ kaldý ve bu meydan da adýmýza bu kezde GÖÇ BEYLERÝ dediler.

Göçte geçmiþi düþündük. Artýk biz düþünüyorduk, onlarsa durmuyordu. Devir tersine dönmüþtü! Geçmiþin muhasebesi ile geleceðimize yön verdik. Geçmiþte yaptýðýmýz hatalarý bir daha tekrarlamamak üzere and içtik.
Bilendik, pusatlandýk, deliliði deðil aklý önder kýldýk. Ve yýllar sonra onlarýn deðiþtirip durduðu adýmýzý bu kez ve son olarak biz deðiþtiriyoruz.

“ÖÇ BEYLERÝ” Hesabý olanlara selam olsun.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý?
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým
Hesabý Olanlara Selam Olsun
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ
Sabun Leventeden,para Avantadan
Al Gülüm, Ver Gülüm...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?
Yuxexesle Conushmayn Yüxexesle Conusmayn (Yükses Ses ile Konuþmayýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin [Deneme]
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi [Deneme]
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok! [Deneme]
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek [Deneme]
Benim Sýrrým [Deneme]
Baþbuðum Demek Yürek Ýster [Deneme]


Serdar ULUSOY kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar ULUSOY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.