..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Serdar ULUSOY




6 Mayýs 2010
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým  
Serdar ULUSOY
Sene 1970. Yaþar Kemal ile Âþýk Veysel, Beþiktaþ’ta yürürken, aþýrý bir yaðmura yakalanýrlar. Sýðýnacak yer ararken hemen karþýsýndaki Yaþar Kemal’in kadim dostu Þemsi Yastýman’ýn saz dükkânýna girerler. Sýrýlsýklam olmuþ iki dostunu karþýsýnda gören Þemsi Yastýman, espriyi patlatýr: “Hey Yarabbim! Ýki insan yaratmýþsýn, bir tek göz vermiþsin. Yaþar Kemal her zamanki dobralýðý ile “Çok konuþma Allah’ýn Türkmeni! Senden halý minder istemiyoruz. Ver þurdan iki tahta sandalye de oturalým.”


:BCIC:
Sene 1970. Yaþar Kemal ile Âþýk Veysel, Beþiktaþ’ta yürürken, aþýrý bir yaðmura yakalanýrlar. Sýðýnacak yer ararken hemen karþýsýndaki Yaþar Kemal’in kadim dostu Þemsi Yastýman’ýn saz dükkânýna girerler. Sýrýlsýklam olmuþ iki dostunu karþýsýnda gören Þemsi Yastýman, espriyi patlatýr: “Hey Yarabbim! Ýki insan yaratmýþsýn, bir tek göz vermiþsin. Yaþar Kemal her zamanki dobralýðý ile “Çok konuþma Allah’ýn Türkmeni! Senden halý minder istemiyoruz. Ver þurdan iki tahta sandalye de oturalým.”
Kafa, anatomide hayvan ve insanlarýn en rostral (anatomik pozisyonda) bölümünde bulunan, genellikle beyin, göz, kafatasý, kulak, burun ve aðzý içeren kýsým olup bir bütündür þüphesiz. Bu organlarýn deðiþik memleketlerde görev yapmasý hiçbir türlü mümkün olmadýðý gibi bunun düþünülmesi bile büyük ahmaklýktýr. Bu kadar memleket meselesi, ilçemizin meseleleri varken burada oturup Bayýndýr’ýn gözünün ve kulaðýnýn nerde, nasýl, kime, hangi þartlarda görev yaptýðýný açýklamayý siz okurlarýma bildirmek istedim.
Sizler gibi ben de Bayýndýr þebeke suyunu kullanýyor; cuma günü pazara çýkýyor, ýslandýðýnýz yaðmurda ýslanýyor, cenaze ve ilanlarý sizler gibi hoparlörden duyuyor, üzüntü ve sevinçleri paylaþýyorum. Çünkü sizlere bir nefes kadar yakýným, Bayýndýr’dayým. Sizlerin içinde geziyorum ve bu gezmelerden de rahatsýz deðilim. O kadar çok sevdiðim Bayýndýr’da “bakkal amca” devri bitmesin diye Rasim’den alýþveriþ yapar, Tokatbaþýlý, Alankýyýlý, Furunlulu çiftçimden pazar alýþveriþi yaparým. Hele ki salý günü baþka pazarlara gitmem. Benim pazarým cuma günüdür. Baþka ilçelere gidip pazar alýþveriþi yapmam. Hayýrsever iþadamý Sadýk Bey’in söylediði ve çok hoþuma giden ve Bayýndýr’ýn belki de geleceðinin kapandýðý asfalt meselesini sürekli düþünürüm.
Efendim 1967’lerde ilçemizi ziyaret eden Süleyman Demirel’in “Bayýndýrlý yol mu istersiniz asfalt mý” sorusu üzerine asfalt diyen geçmiþ dönem yöneticilerinin yapmýþ olduðu hatalardan ders çýkaran ve bu hatalarý tekrar yapmayacaðýný düþündüðüm Belediye Baþkanýmýz Mehmet Bey’e de gözü ve kulaðýný benim gibi kiraya vermeyip Bayýndýr’ý eski sinema makine dairesinden yönettiði için de teþekkürü borç bilirim. Geçmiþ hatalarýn sorumlularýndan çok hatalarýn ne olduðunu düþünür, bu hatalarýn tekrar yapýlmamasý için elimden geldiðince yarýnýn güzel Bayýndýr’ýnýn hayalini kurar ve gayret gösteririm.
Bayýndýr’da para kazanýp Tire’de, Torbalý’da ve diðer ilçelerde yatýrým yapmam. Hafta sonu tatillerimi deðiþik ilçelerde geçirmek yerine doðasý, manzarasý ve iklimiyle cazibe merkezi olmaya aday Alankýyý’da geçirmeyi yeðlerim. Gidecek imkâným yoksa param dýþarýya gitmesin der, Yasemin Cafe’de otururum. Gözümde, beynimde, kafatasýmda, kulaðýmda, burnum, aðzým ve sizlere yazdýðým parmaklarým da sizler gibi Bayýndýr’da ve benimle. Ýlkbaharýn baþlamasýyla sizlerin hissettiði sýcaklýðý hissediyor kuþ cývýltýlarýný duyuyorum. Ne baþýmý ne de baþka bir organýmý kimseye kiraya vermedim. Hepsi de benimle beraber. Aslýnda verilemez mi, verilebilir; vücutta kiraya verilebilecek tek organsa sadece beyindir. Ancak ben onu da vermedim. Çünkü o ancak bana yetiyor.
Kýzýlkeçili’deki Afilli’ye yakýnlýðým Hasköy’deki Mustafa amca kadar. Yaklaþýk iki yýllýk yayýn hayatý olan gazetemizi sizlere 29 Mart seçimlerinde ulaþtýrdýk. Þehir dýþýnda olmam sebebi ile bir süre ara verdik. Baktýk olmadý; dediler ki, ahh eskiden bir Ömer Avcý’mýz vardý, þimdi o da yok. Eee o zaman biz varýz sizinleyiz. Allah razý olsun hepinizden. Ailenizin bir evladý olarak gördünüz sürekli destek verdiniz vermeye de devam ediyorsunuz. Yaklaþýk 40 günde 30 sayý ile hafta içi her gün sizlere güncel haberlerle ulaþtýk. Ne geçen senenin fosil haberini sunduk, ne de ulaþtýramamazlýk yaptýk. Yenice Mahallesinde okuduðunuz gibi, Kýzýlay Kahvesinde okunduk. Ergenlide gezdiðimiz gibi Hasköy’de gezdik. 24 saatimizi sizinle beraber geçirerek dedik ki, sizlerden aldýðýmýz destek, güvenle haberleri sizlere zamanýnda ulaþtýrmak bizim en büyük görevimiz dedik. Bayýndýr’ýn her köþesinde biz varýz, olmaya da devam edeceðiz. Biz haberciyiz, haber peþindeyiz. Rüyalara dalmadýk. Bugün gerçeklerle yaþadýðýmýzý, gazetecilik sektöründe de havzanýn en büyük gazetesi olarak sürekli taklit edilmek istendiðimizi görünce gerçekten mutlu oluyoruz. Gönül isterdi ki bunu yapanlar; benim gibi büyük bir beynin Bayýndýrdaki gözü kulaðý olsun. Gazetemiz havzanýn en büyük sesi, gerçeklerin tak kendisi. Biz büyücü olup oturduðumuz yerden ne Tire’ye, ne Ödemiþ’e, ne de Torbalýya göz ve kulak olalým demedik. Merkezden oturup haftalýk, yýllýk haberleri dün olmuþçasýna önünüze getirmedik. Ben burada Bayýndýr’da yaþýyorum ve sadece sizlerin gözü ve kulaðý olabilirim. Üç beþ kuruþluk kartvizit baskýsý kapabilirim hevesiyle gazetecilik oynayacak yaþý da geride býraktýk. Bu iþler ekip iþidir, gazetecilik yürek iþidir. Hepsini bir araya getirirsen de adý Yerel Güç olur.
Duyanlar duymayanlara söylesin ama kulaklarýný kiraya vermiþ olanlar duyamayacaðý için sadece YERELGÜÇ okumalarýný önerebilirim. Diyeceksiniz gözleri de kiradaysa ne olacak? Allah yardýmcýsý olsun, saðlýðýna duacýyýz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý?
Hesabý Olanlara Selam Olsun
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ
Sabun Leventeden,para Avantadan
Vesselam
Al Gülüm, Ver Gülüm...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?
Yuxexesle Conushmayn Yüxexesle Conusmayn (Yükses Ses ile Konuþmayýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin [Deneme]
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi [Deneme]
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok! [Deneme]
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek [Deneme]
Benim Sýrrým [Deneme]
Baþbuðum Demek Yürek Ýster [Deneme]


Serdar ULUSOY kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar ULUSOY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.