..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýçtenlik bütün dehanýn kaynaðýdýr." -Boerne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Serdar ULUSOY




6 Mayýs 2010
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok!  
Serdar ULUSOY
Son dakikada, ilçemizin il olduðunu ben de sizler gibi Bayýndýr’da daðýtýlan bir gazeteden öðrendim. Hayretle karþýlasam da çok sevindim. Ýl olmak güzel ama kendi adýmýzý taþýyan bir il olmak daha güzel olurdu. Nevþehir zaten var olan bir ilimiz. Ayný ismi kullanmak yerine Bayýndýr ili olmak en güzeliydi ama buna karar verilmiþ ve adýmýz Nevþehir olmuþ hayýrlý olsun.


:BDJH:
Son dakikada, ilçemizin il olduðunu ben de sizler gibi Bayýndýr’da daðýtýlan bir gazeteden öðrendim. Hayretle karþýlasam da çok sevindim. Ýl olmak güzel ama kendi adýmýzý taþýyan bir il olmak daha güzel olurdu. Nevþehir zaten var olan bir ilimiz. Ayný ismi kullanmak yerine Bayýndýr ili olmak en güzeliydi ama buna karar verilmiþ ve adýmýz Nevþehir olmuþ hayýrlý olsun.
Ýlimizde yine daðýtýlan bazý broþür tarzý kâðýtlardan öðrendiðim ve aramalarýný hâlâ sürdürdüðüm Kazým Paþa Ýlköðretim okulunu bulmuþ deðilim. Bütün uðraþlarýma raðmen yeni il olan sýnýrlarýmýz içersinde KAZIM PAÞA Ýlköðretim Okulunu bulamadým. Bu konuda bana yardýmcý olacak vatandaþlarýmýzýn yardýmlarýný bekliyorum.
Cuma gecesi Belediye Meclis toplantýsýnda yaþanan güzel ve hoþ dakikalarýn buzlarýn çözüldüðü ve meselelere farklý bakýlsa da hassasiyetlerin ortak olduðu, bunun da ortak noktalarý yakalayacak görüþmelerle olacaðý mesajýný aldým. Vatandaþlarýmýzýn da Meclis toplantýsýna katýlýmlarýyla, el ele, gönül gönüle ve parti ayrýmý yapmaksýzýn Bayýndýr milliyetçiliðine sýcak baktýklarýný düþünüyorum. Mecliste alýnacak kararlarýn neler olduðunu düþünen ve toplantýya iþtirak edenlerin artmasý, Bayýndýr’ý temsil eden Meclis’e sorular yönelterek açýklama yapýlmasýný istemeleri de artýk kýþ uykusundan uyanýldýðýnýn müjdecisi gibiydi.
Cumartesi günü sabah 10.00’da baþlamasý planlanan Atýksu Projesi toplantýsýna üretici bazýnda katýlýmýn yüzde ellilerde olduðunu gözlemledim. Ýlçemizin zeytinyaðý üretiminde ve aðaç sayýsýndaki üstünlüðü diðer yakýn ilçelere oranla iki misli. AB destekli projenin ilçemizde yapýlmasý ve bu tesisin yakýn bir zamanda faaliyete geçerek örnek proje olmasý ayrý bir güzellik. Projeyi detaylý sunum sonrasý zeytinyaðý üreticimizin büyük sorunu olan karasu atýðýnýn çözümünde önemli bir adým olarak gördüm.
Taraf olduðum siyasi partinin bölge Milletvekilinin ilçeme yapacaðý ziyaret beni oldukça duygulandýrdý.1989 senesinde geldiðim Ýzmir ilinde Ýzmir Ýl baþkaný olan Naþit Birgüvi ve o tarihteki adý Bizim Ocak olan Ülkü Ocaklarý Baþkaný Ali Peynirci’yi hatýrlayarak nerelerden nereye gelindiðini kendimce sorguladým. Ýzmir 2. Bölge Milletvekili Kamil Erdal Sipahi ve 2009 Mart yerel seçimlerinde Ýl Baþkanlýðý yaptýðý sýrada tanýdýðým Ümit Akkuþ Bey’i bu sefer partili olarak deðil bir haberci sýfatýyla dinledim.
Bu ziyarette dikkatimi çeken noktalardan birincisi CHP Ýlçe Sekreteri Fuat Buldan’ýn da dinleyici olarak katýlmasýydý. Bir önceki gün Belediye Meclis toplantýsý sonunda AK Parti Ýlçe Baþkaný Veysel Bakýcýol, MHP Ýlçe Baþkaný Seçim Gürçiftçi ve MHP Belediye Meclis Üyesi Mesut Maltepe ile kol kola poz veren Fuat Beyin bu toplantýya katýlmasý Bayýndýr’da uzun süreden beri olmayan Bayýndýr’a hizmet eden herkesin parti ayýrt etmeksizin destekçisiyim mesajlarýný da satýr aralarýnda okuduðumu belirtmeliyim.
Gözden kaçmayan ikinci bir ayrýntý ise yerel seçimlerde Bayýndýr MHP Belediye Baþkan Adayý Ayhan Hasýrcýoðlu’nun Ýlçe Baþkanlýðý yaptýðý süreçte Bayýndýr’da hiçbir protokole katýlmadýðý halde bu ilçe ziyaretinde yer almasýydý. Aslýnda eksik yok gibi görünse de bir takým eksikler göz ardý edilemezdi. Yine her zaman olduðu gibi sorumluluk ilçe baþkanýna verilerek yönetimin tam kadro katýlmamasýydý. Daha önceki ziyaretlerde Ýl Baþkanýmýz Musavat Bey’in söylediði gibi 2007 seçimlerinde birinci olan Bayýndýr’da bu toplantýlara katýlýmýn az olmasý da dikkatlerden kaçmadý. Sorgulayýcý ve öðrenmeye açýk olduðunu hissettiren Bayýndýrlý MHP’liler tarým politikalarý konusunda parti ne tür projeler üretiyoru öðrenmek istemeleri de artýk kahvehane siyasetinden uzaklaþýldýðýnýn bir göstergesi gibiydi. Yaklaþýk bir yýl içinde beþ ilçe baþkaný deðiþtiren MHP Bayýndýr Ýlçe Teþkilatý genel seçim startýný 6 Mart günü bu yönetimle baþlatmýþ oldu. Zor gibi görünse de inançla kazanýlabilecek bu zaferde fitne, fesat ve dedikodulardan uzaklaþýldýðý an en güzel sonuç elde edilebilir inancýndayým.
Bölge Milletvekilimizin açýklamalarýyla bu gidiþata dur denmesi gerektiðine inanan Ülkücülerin Bayýndýr’da birlik ve beraberlik içersinde çalýþarak yüz akýyla baþarýya ulaþacaklardýr. Duygu dolu anlarýn yaþandýðý sohbette gözler yaþardý, yumruklar sýkýldý, bir bozkurt bakýþýyla Milletvekilimiz ve Paþamýza gönlün rahat olsun denilerek Bayýndýr’ýn Ege’deki hâkimiyeti eskisi gibi devam edilecektir mesajý iletildi.
Bayýndýr’da yaþanan bu güzel geliþmeler bir haftalýk yorgunluðumu aldý. Her haftanýn bu kadar güzel geçmesi temennisiyle hoþçakalýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek
Benim Sýrrým
Baþbuðum Demek Yürek Ýster

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..? [Eleþtiri]
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi [Eleþtiri]
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn [Eleþtiri]
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým [Eleþtiri]
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým [Eleþtiri]
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý? [Eleþtiri]
Hesabý Olanlara Selam Olsun [Eleþtiri]
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim? [Eleþtiri]
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ [Eleþtiri]
Sabun Leventeden,para Avantadan [Eleþtiri]


Serdar ULUSOY kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar ULUSOY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.