..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Hulki Can Duru




12 Mayýs 2010
Baykal Olayý ve Akýl Tutulmasý  
Hulki Can Duru
"The only thing necessary for evil to flourish is for good men to do nothing." Edmund Burke (The Rise of the Evil)


:ADAG:
Ben Baykal'ýn politikalarýna destek veren biri deðilim. Ancak, Baykal'ýn bir takým karanlýk güçlerin manipülasyonu ile görevden ayrýlmasýna da kesinlikle karþýyým.

Bazý CHP yanlýsý köþe yazarlarý “Bir Baykal Gider, Bin Baykal Gelir” diye çiftetelli oynuyorlar. Güya CHP yeni bir lider ve yeni kadrolarla yoluna daha da güçlenerek devam edermiþ. Kýlýçdaroðlu baþa geçerse oy patlamasý olurmuþ.

Eðer Baykal normal yollarla ve koþullarla görevi býrakmak zorunda kalsaydý bu söyleme katýlmak belki mümkün olabilirdi.

Ancak, ortada anormal bir durum vardýr. Baykal olaðanüstü koþullar karþýsýnda görevinden ayrýlmak zorunda kalmýþtýr. Ortada bir video kaset vardýr.

Baykal kendi isteðiyle veya CHP delegasyonunun isteðiyle veya halkýn isteðiyle görevden ayrýlmýþ deðildir. Bir takým odaklar bunu istemiþ, hesaplamýþ ve planlamýþtýr.

Bu çirkin oyunu tezgahlayanlar Kýlýçdaroðlu'nun CHP baþýna geçme olasýlýðýný hesaplamadýlar mý yani? Baykal'sýz CHP daha da güçlenecek ise o zaman niye Baykal'ýn ipini çektiler? Bu kadar ince zamanlamayý ve hesaplarý yapanlar bu kadar ahmak mý?

Öte yandan , CHP'nin baþýna geçecek “yeni lider” ve “yeni kadrolar” için “yeni video kasetler” hazýrlanmadýðý ne malum? Bu ülkede siyaset halkýn egemenliðine mi dayalý, yoksa video kasetçilerin tezgahlarýna mý? Bunu bu köþe yazarlarý nasýl göremiyorlar anlamak mümkün deðil ! Yoksa aklým tutuldu da ben mi anlayamýyorum? Ne dersiniz?

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: maliyeti ruhtur. peþin ödenir.
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
13 Mayýs 2010
Bugün bütün o köþelerin bir bedeli var.

:: Sn Aysu ve Sn Þahin'e teþekkür ederim
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
13 Mayýs 2010
Sn Aysu ve Sn Þahin'in yorumlarý çok doðru ve yerinde. Politikadan pek hoþlanmam ve sevmem. Ama ülkenin içine sürüklendiði kaotik ortam bir yurttaþ olarak benim bu manzaraya duyarsýz kalmamý engelliyor. Ek olarak þunu söylemek isterim: Baykal Olayý ABD'nin kotardýðý bir plan olup Ergenekon sürecinin devamý gibi görünüyor. ABD yavaþ yavaþ aydýnlarý ve Türk ordusunun ulusal kimliðini tasfiye etmektedir. Þimdi sýra ana muhalefetin en güçlü isimlerine gelmiþtir. Silivri'ye týkýlanlarýn içinde hiç þeriatçý, gerici, yandaþ kiþiler var mý? Siz hiç ekonomik sýkýntý çeken bir imam, müftü, din adamý gördünüz mü? Eðer Türkiye bu iktidarla seçime giderse o seçimin dürüst bir seçim olmasý da pek mümkün olamayacak gibi. Çünkü bir sürü yolsuzluk dosyasý var ve AKP'in bu koþullarda iktidarý býrakmasý olanaksýz görünüyor. Tabi öte yandan aydýnlarý, ana muhalefeti susturulmuþ bir ülke ve direnci kýrýlmýþ bir ordu ile “Eþbaþkanlýk” çok daha rahat bir þekilde açýlýp saçýlabilir ve Ýran üzerine de gidebilir. Yani Baykal olayý Ýran'a operasyon hazýrlýðý da olabilir. Bu korkunç gidiþatý ancak halk ve emekçilerin gücü engelleyebilir.

:: güzel ..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
12 Mayýs 2010
kimse tezgahlanan oyunlarýn insan kiþi hak ve özgürlüklerini veya etik duruþlarýný sergilemiyor,burada önemlý olan a kiþisi b veya c kiþisi deðildir burada önemli olay bu tarz çirkin þeylerle toplumun doðal akýþýný bozan ellerdir .oturup siyaseti tartýþýyorlar hala ,yarýn ne malum baþka insanlara yapmýyacaklarýna dair bir kural olacak mý,bunlarý þakþaklayanlar belkide öbürgünlerde yatak odasýnda rahat edemeyecektir.biz korku toplumu mu olacaðýz ,karþýmýzdakiler kimlerdir ,artýk telefonda bile rahat konuþamýyorsanýz demokrasinin neresindesiniz.Aklýmýzý tutmak istiyorlar ama tutmalarýna izin vermeyeceðiz ustam / teþekürler

:: Sorun yok sizde
Gönderen: Alp Þahin / , Türkiye
12 Mayýs 2010
Çok güzel açýklamýþsýnýz olayý. Yalnýz þunu da fark etmiþsinizdir ülkemizde yönetim dýþýnda her þey olmaktadýr.Oy için baþkalarýný dinlemeler,kasetler ve kuyu kazmalar. Bunlar Türkiyemizin suçu deðildir.Saðlýklý düþünüldüðü zaman bunlar tüm dünyada olan insanýn sýrf güç elde etmek için yapmýþ olduðu kirli oyunlar olduðunu görmek mümkün. Türkiye veya dünya kanýmca hiçbir zaman doðru ve adaletli olmadý ve olmayacak ta. Yazarlar da bunun farkýnda ve onlarda sýrf sayfa dolsun diye yazýyorlar ne yazýkki tabi bir kaçý hariç...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Albatros [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.