..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Hacý Bayram ÖÐÜR




13 Mayýs 2010
Gerçek Aþk  
Hacý Bayram ÖÐÜR
Gerçek aþk kolay kolay bulunmuyor ve Mevlana'nýn dediði gibi "Aþk bir davaya benzer, cefa çekmek de þahide; Eðer þahidin yoksa davayý kazanamazsýn." O yüzden gerçek aþkýn deðerini bilmek gerekir...


:AIIB:
Yaðmur yaðýyordu. Ýstanbul’a usul usul yaðmur yaðýyordu. Hava soðuktu. O gece her þey, herkes sanki birbirleriyle anlaþmýþlar gibi sessizdiler. Kimse konuþmuyordu. Her þey çok farklýydý, çok deðiþikti. Alýþýlagelmiþin dýþýnda, sanki kabahat iþleyen yaramaz bir çocuk gibi susuyor ve aðlýyordu Ýstanbul.
Ýþte ben o akþam karar vermiþtim. Söyleyecektim sana seni sevdiðimi. Günlerden cumartesiydi. Unutmam mümkün deðil saat 7’yi 24 geçiyordu. Telefon açtým sana ve seninle yarýn görüþmek istediðimi söyledim. Sen olmaz okulda konuþalým dedin. Ben de tamam dedim. Sanki alacaðým cevabýn bir ön hazýrlýðýydý bu konuþma. Sesin bana o kadar uzak ve sýcak geliyordu ki. Evet, uzak ve sýcak.
Konuþtuk. Sen olmaz dedin. Ben tamam dedim ve sustum. Sen görmedin ama ben çok aðladým. Öyle aðýr gelmiþti ki bana olmaz deyiþin. Yýllar sürmüþtü seni sevdiðimi kendimi itiraf etmem. Bu çok zordu. Hele sana söylemek çok daha zordu. Ama ben söyledim. Hiç bir þeyi düþünmedim, hiç kimseyi önemsemedim, zamaný, insanlarý, sonra yaþayacaðým olasý geleceðimi hiç ama hiç düþünmedim. Ben o an ne istiyorsam onu yaptým. Korkmadým, çekinmedim, kaçmadým.
Sonra aylar geçti, tüm bu yaþananlarýn üzerinden. Benim sana olan sevgim her gün katlanarak arttý. Ama ben anladým ki seni sevdikçe senden uzaklaþmýþým. Yanýmdayken sensiz kalmýþým. Tek tesellim gülüþün olmuþtu. Sen güldükçe ben mutlu oluyordum. Senin mutluluðunu gördükçe ben daha da mutlu oluyordum. Çünkü seni seviyordum.
Þimdi sana bir þey itiraf edeyim. Ben sevmeyi istememiþtim. Hele seni sevmeyi hiç istememiþtim. Çünkü ben biliyordum olasý bir aþkta acý çekeceðimi, üzüleceðimi ve aðlayacaðýmý. Seni sevmeyi istemedim çünkü sen üzmek istediðim en son kiþiydin. Ama þimdi anlýyorum ki ben seni sevmekten kaçtýkça sana âþýk olmuþum. Ama bak, sakýn yanlýþ anlama. Seni sevdiðim için çok mutluyum. Ýyi ki sevmiþim. Zaten seni sevmek bir insana hayatta verilebilecek en güzel armaðan. O da bana geldi. Armaðaným her zaman yanýmdaydý ama ben ona hiç sahip olamadým. Ýþte bunun için kýzarým ben kendime.Zaman çözer dediler. Bende bekledim, bekledim ve bekledim… Ama çözmüyor biliyor musun? Sadece alýþýyor insan. Ama sensizliðe deðil, senden gelen acýyla dökülen gözyaþlarýný gülümseyerek karþýlamaya alýþýyor insan.
Neyse fazla uzatmamak, sizleri de sýkmamak lazým. Þimdi siz diyeceksiniz ki “peki aferin yazdýn ama söyle bana gerçek aþk nedir?” deðil mi? Ýþte gerçek aþk budur. Onun sesini duyduðunuz saati, onunla konuþtuðunuz günü, tarihi unutmamak. Sana söylediði her þeyi kelimesi kelimesine not etmek. Göz göze geldiðiniz anda, o gözlerde, görünmeyeni görmek. Onunla birlikte aðlamak, onunla birlikte gülmek. Her zaman kendinden daha iyilerine layýk olduðuna inanmak ve daha iyilerini bulacaðýný düþünerek hem gülümsemek hem de aðlamak. Gerçek aþk, onun seni sevmeyeceðini bile bile onu her gün daha da katlanan sevdanla uçsuz bucaksýz sevmektir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hoþça Kal

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýstanbul Soðuk Bugün [Þiir]
Yatýya Gelen Misafir : Aþk [Þiir]
Hep Senin Olacaðým [Þiir]
Senin Olmalý [Þiir]
Az Kaldý [Þiir]
Bak! Yine Aðlýyorum [Þiir]
Ýlk Sen de Öðrendim Ben... [Þiir]
Spðuk Kaldýrým Taþý [Þiir]
Ölüm ve Sen [Þiir]
Keþke [Þiir]


Hacý Bayram ÖÐÜR kimdir?

herhangi bir edebi akýma baðlý kalmaksýzýn her türde amatör eserler verebilmekteyim

Etkilendiði Yazarlar:
amin malouf, jack london, nazým hikmet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hacý Bayram ÖÐÜR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.