..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Abdullah Mehmed Özçam




16 Mayýs 2010
Aþký Dinlemek  
Abdullah Mehmed Özçam
Aþký öðrenmek ancak dinlemekle mümkün. Sadece seyretmek, bize içi boþ aþklar yaþatýyor. Aþk görmeden yaþanabilir, ancak dinlenmeden yaþanmaz.


:BCBJ:
Aþk namýna ne öðrendiysem dinleyerek öðrendim diyebilirim.
Dinle neyden diyor ya Mevlana, o kadar çok þey anlatýyor ki...
Allah (cc) Hz.Adem'i topraktan yarattý. Önce topraðý su ile karýþtýrarak balçýk haline getirdi, þekil verdi ve kuruttu. Hz.Adem kiremit, saksý, çömlek gibi, kuru balçýktan içi boþ bir þekilde yatarken Allah-u Teala ona kendi ruhundan üfleyerek can verdi. Bu durum neyi çaðrýþtýrmaktadýr.
Ney kamil insaný temsil eder. Kamil insanýn içi týpký ney gibi boþtur, lüzumsuz þeylerle dolu deðildir. Yoksa ondan Hakkýn nefesi duyulmaz. Onun için ney devamlý aþký anlatýr.
Fuzuli'nin dizeleri biz tam olarak bunu anlatýr; "Alemde her ne var ise aþk imiþ , ilim bir dedikodu imiþ ancak."
Dinlemek öðrenmenin en önemli aracýdýr. Eðer bu doðru deðilse okullara, öðretmenlere ne ihtiyaç var, herkes çocuðuna kitapçýdan bir iki kitap alýr ve okumasýný söyler, böylece eðitim, öðretim meselesi çözülmüþ olur.
Allah-u Teala Kur'an-ý Kerim'i gönderirken Peygamberimiz (S.A.V) ile birlikte gönderdi. Sadece kitabý gönderebilirdi. Sahabe içinde kör olanlar vardý, ancak tek bir saðýr bile yoktu, diyorlar. Öyle olsaydý Peygamber (S.A.V) teblið görevini yerine getirememiþ olurdu.
Öðrenmek için görmek önemlidir, ama dinlemek de en az onun kadar önemlidir. Hatta daha önemlidir.
Yýllar önce televizyonda büyük bir aþka þahit olmuþtum. Gözleri görmeyen biri tahsilini tamamlayarak diyanet bünyesinde göreve baþlar. Güzel sesi sayesinde insanlarý kendisine hayran býrakmaktadýr. Çok güzel Kur'an okumakta ve çok güzel ilahi söylemektedir. Diyanet onu görevli olarak Brezilya'ya gönderir. Orada bir bayanla tanýþýr ve evlenir. Eþinin fiziksel hiçbir kusuru yoktur, kariyer sahibi ve oldukça güzel bir hanýmdýr. Aþklarý ilk günkü sýcaklýðýnda hiçbirþey kaybetmemiþti. gözleri görmeyen din görevlisi; "nasýl evlendiniz" sorusunu; "Birbirimizi görür görmez sevdik ve evlenmeye karar verdik", diye cevaplandýrýyordu.
Birini görerek sevebilirsiniz ve onu seyretmekten müthiþ keyif alabilirsiniz. Ýþ aþký öðrenmeye, aþký keþfetmeye, aþký yaþamaya gelince onu mutlaka dinlemelisiniz, ona bakarak hiçbirþey öðrenemezsiniz.
Sevgiliyi görememek mi daha kötüdür, yoksa dinleyememek mi? Size gülümsediðini göreceksiniz, fakat "seni seviyorum" dediðini duyamayacaksýnýz, onun yaþlandýðýna þahit olamayacak, ama sizi hala çok sevdiðini bilebileceksiniz.
Görmek daha maddiyatla ilgili, duymak ise daha çok maneviyatla ilgili sanki. Gündüzle gece gibi. Dinlemek sanki görmekten bir sonraki adým, daha ileri bir boyut.
Hiç görmediðiniz,tanýmadýðýnýz biri hakkýnda söylenenleri iþittikten sonra onu çok sevebiliyor, ya da ondan nefret edebiliyorsunuz. Ýnternette yazýþtýðýnýz birine, telefonda konuþtuðunuz birine aþýk olabiliyorsunuz.
Teknoloji aþkýn bir boyutunu öldürürken diðer bir boyutunu canlandýrýyor. Enerjinin korunumu kanunu gibi birþey bu. Aþk þekil deðiþtirse bile dünya var oldukça hep yaþayacak. Yeter ki siz farkýnda olun.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalnýzlýðýn Ýlacý
Sevmek, Tapmak
Ýskeleler ve Ben
Þiþeleri Satanlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bekliyorum [Þiir]
Ýþte Seni Bunun Ýçin Çok Seviyorum [Þiir]
Beni Baþkalarýyla Bir Tutma [Þiir]
Sevmek, Sevilmek [Þiir]
Ýçimdeki Seni Ararken [Þiir]
Sarýl Bana [Þiir]
Ben Seni Sultan Zannettim [Þiir]
Sarhoþ Eden Kadeh [Þiir]
Gidiyorum [Þiir]
Anlarsýn ki Herþey Rüya Ýmiþ [Þiir]


Abdullah Mehmed Özçam kimdir?

Doðum ile ölüm arasýna sýkýþmýþ kýsacýk bir hayat.

Etkilendiði Yazarlar:
klasikler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Abdullah Mehmed Özçam, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.