..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Levent Ölçer




23 Mayýs 2010
Kýlýçdaroðlu!?  
Gölge Oyunu?

Levent Ölçer


Kýlýçdaroðlu'nun böyle bir OLAYlar zincirinin sonunda KOLTUÐA oturmasý bana "fazla iyi" geliyor.


:AEDF:

Hmmm.. Ýlginç geliþmeler oluyor. Hayýr mý þer mi bilmiyorum. Lakin bir þeye inanýyorum; CHP'de deðiþim filan olmayacak.

Olaylarýn baþýna dönelim.. Kaset vakasý gündeme patlatýldý. Bir anda ortalýk toz duman oldu.

Kaseti kim patlattý? Bu soru önemli. Bu kaset neden ve nasýl ve de kim tarafýndan patlatýldý. Bu ÇOK önemli.

AKEPE patlattýysa bunu Baykal'ýn istifa etmeyeceðini hesaplayarak ve CHP'yi bu yolla yýpratmak için yapmýþ olabilir.. Hal öyleyse Baykal istifa ettiði için bir gol yediler, Kýlýçdaroðlu CHP'nin baþýna geçtiði için ise bir gol daha yediler. Aslýnda o gol üç sayýlýk bile sayýlýr görünüþe göre.. Kaset bu haliyle AKEPE'nin iþine -bence- hiç yaramadý..

CHP 'yi kendi istekleri doðrultusunda BAYKALSIZ yeni bir þekle sokmak için bir baþka GÜÇ tarafýndan da patlatýlmýþ olabilir bu kaset. Bu olaylarýn AKEPE'nin bilgisi dýþýnda ya da bilgisiyle ama kontrolü dýþýnda geliþmiþ olma ihtimali de var. Bu CHP'yi yeniden DÜZENLEME iþi nedir diye sorarsanýz iniþe geçen AKEPE karþýsýnda bir STEPNEye, bir yedeðe ihtiyaç duyan bazý çýkar çevrelerinin BAYKAL direniþinin etrafýndan dolanmak için kullandýðý bir yöntem diyebilirim.

Dünya sahnesinde hepimiz birer oyuncuyuz. Bazen farkýna varmadan senaryoda önemli sahnelerde KULLANILIRIZ.. Senaryoda CHP'nin DEÐÝÞMESÝ gerekiyordu belki.. Belki biz bu senaryoyu yaþýyoruz.. Belki aktörlerin çoðunun senaryodan haberi bile yok. Belki oyunda rol aldýklarýndan bile haberleri yok!

Eðri oturup doðru konuþalým. Bu kaset iþinden burnuma ÇOK pis kokular geliyor. Rahat deðilim bu olanlar konusunda. Kasedi kim patlattý bilmiyorum ve bu bilgisizlik çok canýmý sýkýyor. Bu gidiþin göründüðü ve reklamý yapýldýðý kadar iyiye olduðunu sanmýyorum. Kýlýçdaroðlu'na saygým var ama bence Gandi Kemal'i arada kurban verip yakýn zamanda baþka manevralara bile giriþebilirler. Hatta Rahþan Ecevit'ten sonra Sarýgül bile CHP'ye yakýnlaþabilir ve CHP içeride ÇOK ama ÇOOOK KARIÞABÝLÝR..

Pek bir þey bildiðim yok. Beyin jimnastiði yapýyorum. Kesin bildiðim tek þey þu; Gandi Kemal gerçekten CHP için büyük fýrsattýr, lakin DEÐÝÞÝMi baþarabileceðine ÝNANAMIYORUM. Onu o koltuða Deniz Baykal'a raðmen oturtanlar deðiþimde ilk önce kendilerinin ve onlarý BESLEYEN düzenin deðiþtirileceðini öðrendiklerinde kapalý kapýlar ardýnda hançerler çekilecek. BRÜTÜS kimmiþ iþte o zaman göreceðiz.

Gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa gerçek deðildir diye bir deyiþ vardýr.. Kýlýçdaroðlu'nun böyle bir OLAYlar zincirinin sonunda KOLTUÐA oturmasý bana "fazla iyi" geliyor. Sevinmek için erken diyorum. Bu rüzgar mý dersiniz, kasýrga mý dersiniz.. Ne derseniz deyin.. Ben buna çok temkinli yaklaþýyorum. Hele bir ortalýk durulsun bakalým önümüzdeki günler ne getirecek. Hayýr-þer konusunda hüküm vermek için erken. Ortalýk daha toz duman..

Neyse, senaryo üretimine ara verelim..

Satýrlarýmý noktalarken Kýlýçdaroðlu'nun CHP Genel Baþkanlýðýný kutluyorum ve ülkeye hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Fazla abartýldý
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
24 Mayýs 2010
Levent bey dostum,tesbitlerinizin çoðuna katýlýyorum.Bana göre Sayýn Kýlýçdaroðlu biraz fazla abartýldý. "Kral öldü,yaþasýn kral" diye baðýranlar gene CHP'deki eskiler. Vitrin biraz yenilenecek o kadar. Küresel güçlerin bir oyununu izliyoruz. Sayýn Baykal istifa ederek CHP'ye biraz oy kazandýrdý ise de bu davranýþý kendisi açýsýndan zararlý olmuþtur. Ýstifasý doðru gibi görünüyor ama umulandan farklý þeyler de oldu. Yýllarýn kurt politikacýsý Baykal, acaba bu satranç oyununda nerde hata yaptý? Bu iyice araþtýrýlmalý. Dediðiniz gibi bizimkisi bir beyin cimnastiði yapmaktan baþka bir þey deðil...Saygýlarýmla... (yazarýn cevabý: Kýlýçdaroðlu'nu severim. Ýnþallah baþarýlý olur ve arkasýndaki bu rüzgarla hem CHP'ye hem de Türkiye'ye faydalý olur. Ben mutluluk sarhoþu olup sýzmaya karþýyým.)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanklamak Ne Demek?
Ya Ýstiklal Ya Ölüm
Uyanýklýk
Türkiye Nasýl Kurtulur?
30 Mart Geçti Þimdi Ne Yapacaðýz?
29 Ekim Günlüðü ve Bir Avuç Marjinal
Dudaklarýn Hala Kýrmýzýyken Öp
Türklerin Kýsa Yoldan Köþeyi Dönme Sevdasý?
30 Aðustos Zafer Bayramý
Abd - Ýran Savaþý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe
Ölüm / Kalým
Uzayda Hayat Var mý?
12 Fransýz ve Mükemmel Dünya
World Of Warcraft Yazýsý
Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri
Yalnýzlýk Çaðý
Ýzedebiyat Yetkililerine Açýk Mektup
Usta ve Çýrak
Dünyayý Bitirme Formülü Çok Basit

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.