..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Ramazan Karalar




3 Haziran 2010
Pkk Þimdi Kimin Güdümünde  
“… hiçbir þey eskisi gibi olmayacak!”

Ramazan Karalar


Ýskenderun’da donanma askerlerinin nöbet deðiþimi sýrasýnda gerçekleþen roket saldýrýsý PKK’nýn bu güne kadar gerçekleþtirdiði þehir merkezinde bulunan askeri birime yapýlan ilk saldýrýdýr. PKK þu ana kadar ya kýrsal bölgelerde bulunan savunma zafiyeti olabilecek karakollarý ya da þehir merkezlerinde sivil halký hedef olarak seçmiþtir. Ayrýca Ýskenderun’daki böyle bir saldýrý, o noktadaki güvenlik açýðýnýn uzun zaman izlenmesi ve deðerlendirilmesini gerektirecek kadar profesyonelce yapýlmýþ bir saldýrýdýr.


:BJHB:
PKK þimdi kimin güdümünde
Ýskenderun’da donanma askerlerinin nöbet deðiþimi sýrasýnda gerçekleþen roket saldýrýsý PKK’nýn bu güne kadar gerçekleþtirdiði þehir merkezinde bulunan askeri birime yapýlan ilk saldýrýdýr. PKK þu ana kadar ya kýrsal bölgelerde bulunan savunma zafiyeti olabilecek karakollarý ya da þehir merkezlerinde sivil halký hedef olarak seçmiþtir.
Ayrýca Ýskenderun’daki böyle bir saldýrý, o noktadaki güvenlik açýðýnýn uzun zaman izlenmesi ve deðerlendirilmesini gerektirecek kadar profesyonelce yapýlmýþ bir saldýrýdýr.
Bu günlerde Türkiye’de en üst düzeyde aðýrlanan Barzani, kendi özerk bölgesini koruyacak “Kürt Ordusu” kurmaya çalýþýyor. Bu ordunun danýþmanlýðýný da Ýsrail askeri uzmanlarý tarafýndan yapýldýðý artýk herkes tarafýndan biliniyor. Yani üst düzeyde Ýsrailli kurmay subaylar Kürt ordusunun kurulmasýný ve eðitimini yönetiyor. PKK’lý militanlarýn da Ýsrailli uzmanlarla dirsek temasýnda olduðunu buradan anlamak hiç de zor deðil.
Buradan hareketle PKK’yý yönlendiremediði imasýyla “baþýnýzýn çaresine bakýn” diye mesajlar veren Öcalan, önderliði bir baþka güce mi býraktý gibi sorular beliriyor zihinlerde.
Ýskenderun’daki saldýrýnýn þekline bakýldýðýnda profesyonelce takip edilmiþ ve planlanmýþ bir saldýrý olduðu aþikardýr. PKK bu güne kadar yaptýðý saldýrýlarda bu kadar profesyonelce planlý bir eylem yapmamýþtýr.
PKK’nýn Ýskenderun saldýrýsýnýn birkaç saat sonrasýnda yardým konvoyuna Ýsrail ordusunca saldýrýlmasý bu yönden bakýldýðýnda cevabýný henüz bulamamýþ bir çok soruyu da beraberinde getiriyor.
Ýsrailli uzmanlar PKK militanlarý ile ne kadar temastalar, nasýl yönlendiriyorlar ve ne kadar lojistik destek veriyorlar?
Beliren sorular bunlarla da sýnýrlý deðil, daha da ötesi, PKK’nýn yönetimi þimdi tümüyle Mossad ve Ýsrail’e mi geçti?
“… hiçbir þey eskisi gibi olmayacak!”
     Ýsrail’in Gazze yardým gemilerine yaptýðý saldýrýnýn ardýndan RTE yaptýðý “çok sert” konuþmasýnda bunlarý söyledi.
     Gerçekten öyle mi olacak acaba?
     Ýsrail buna benzer saldýrýlarý ilk defa yapmýyor ki. Irak’a, Tunus’a, Suriye’ye, Lübnan’a, Mýsýr’a saldýrmadý mý? Hatýrlayýn, bir Amerikan gemisine operasyon yaparak 34 Amerikan askerini öldürmedi mi? Bölgesinde binlerce kiþinin ölümünden bizzat sorumlu bir ülke deðil mi?
Ama Ýsrail’e hiçbir þey olmuyor. Ýsrail’i dünyada kýnamayan tek ülke yok. Ama hiçbir yaptýrým uygulanmýyor.
Ýnsani yardým konvoyuna saldýran Ýsrail, her zaman olduðu gibi “terörist devlet” olduðunu bir kez daha göstermiþtir. Yapýlan insanlýk dýþý, alçakça bir saldýrý ve katliamdýr. Mutlaka cezalandýrýlmasý gerekir. Öyle kýnama mesajlarýyla, lanet yaðdýrmakla, tazminat istemekle kapatýlamaz bu.
AKP iktidarýnýn ilk yýlýndaki “çuval” olayý bir kere daha yaþatýlmýþtýr Türk Halký’na. Baþbakan çok sert konuþmuþ, lanetlemiþ, dünyaya önemli mesajlar vermiþ, bunlar fasa fiso. Fiiliyatta neler yapýldý onlara bir bakýn.
Askeri tatbikatýn ertelemesi ve çocuklarýn katýldýðý bir futbol turnuvasýnýn iptal edilmesi çok önemli bir anlam taþýmaz. Türkiye þu ana kadar ne askeri anlaþmalarýný bozmuþ ne de ekonomik iliþkisini dondurmuþtur. Elçi çekme olayýný ise kaç defa yaþadýk bilmiyorum.
Sonuç olarak Ýsrail her zaman olduðu gibi yine yaptýðý yanýna kâr kalan bir ülke olacak gibi görünüyor. Gazetelere Televizyonlara bakarsanýz “dünya ayakta” deniyor. Hiç de öyle deðil. Dünyanýn tepkisi bir trafik kazasýnda ölenlere duyulan üzüntüden öte gitmedi ki.
Kýnama mesajý yayýnlayan ülkeleri harekete geçirebilme kudretiniz var mý? Bu ülkeler ile birlikte, ekonomik, siyasal, diplomatik, askeri ve sosyal yaptýrýmlar uygulayabiliyor musunuz?
Ýþte bunlarý yapabiliyorsanýz “… hiç bir þey eskisi gibi olmayacak!” diyebilirsiniz pek tabi…
Büyük Oyun…
Son günlerde önemli geliþmeler yaþýyoruz.
Kimsenin aklýnýn ucundan bile geçiremeyeceði bir zamanda ana muhalefet partisinin lideri menþei bilinmeyen bir kaset olayý ile bir anda deðiþti. Seçmenin büyük oranda okeyini alan Kýlýçdaroðlu partinin baþýna geçti. Yýllardýr alternatif bir partinin olmadýðý söylemleri ile çalkalanan siyaset arenasý güçlü bir muhalefet heyecaný ile bir yýl sonraki seçimlere bayrak açtý.
     BOP eþ baþkaný Erdoðan ve AKP hükümeti ABD’nin koyduðu sýnýrlarý aþarak bölgede daha etkin bir rol oynamaya baþladý. Dahasý Ýran ve Brezilya ile uranyum deðiþim anlaþmasý imzaladý. Orta doðuda Ýsrail ile “one minute” ile baþlayan bir önderlik savaþý yaþanmaya baþladý ve son olayla tam bir düþmanlýk boyutu kazandý.
     PKK eylem ve saldýrýlarýný bütün ülkeye yayacaðýný açýkladý ve planlý ilk eylemini Ýskenderun’daki Deniz Komutanlýðý Birliðine saldýrarak gerçekleþtirdi Altý denizcimiz þehit edildi. Ülkenin deðiþik yerlerinde saldýrýlar devam ediyor.
Uluslararasý denilen ama Türkiye’nin liderliðinde düzenlenen bir Ýnsani Yardým Organizasyonu Ýsrail’in saldýrýsý ile kana bulandý. Bu olay Türkiye’yi bir savaþýn eþiðine getirdi. Bir savaþ çýkmayacak ama, Anadolu topraklarý üzerinde 1000 yýllýk devlet geleneðini yaþatan Türkiye bu olay ve doðuracaðý sonuçlarla aðýr bir darbe almýþtýr.
     Ortadoðu’da oyunlar oynanýyor, kartlar açýlýyor. Büyük Ortadoðu Projesi olarak lanse edilen proje acaba “Büyük Kürdistan” planý mý?
Projenin mimarý ABD ve Ortadoðu’daki çocuðu Ýsrail’in uzun vadeli planlarý arasýnda Arap dünyasýný, Irak’ý ve Ýran’ý bölmek var. Bu bölme planda Türkiye de var. Çünkü Büyük Kürdistan kurmaya kalktýðýnýz zaman Türkiye’den de bir parça koparmak gerekecektir. Ülkemizi yönetenlerin iþtirak ettiði bir çok toplantýda ortaya atýlan batý kaynaklý haritalarda koparýlmak istenen bu parça Diyarbakýr’dan Güneydoðu sýnýrýna kadar uzanan alaný kapsýyor.
Dünya kurulalý beri oynanan çeþitli oyunlar var Ortadoðu üzerine. Kimbilir belki de “Büyük oyun” daha yeni baþlýyordur…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Belki de...
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
18 Haziran 2010
Evet, büyük oyun yeni baþlýyor olabilir. Dikkatle okudum. Teþekkürler, saygýlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bildiðini Bilen mi, Bilmediðini Bilmeyen mi?
"Ne Yaptýn Kardeþ?"
Onu Tanýmak ve Anlamak
Þah! …ve Mat…
Geri Dönen Sevgili Olursun Kýrþehir
Baþkaný ve Vekili Kim Seçiyor?
Güçlü Demokrasi Ýçin Güçlü Yerel Basýn
Neler Oluyor, Açýlýmý Niye Kimse Açamýyor?
"En Sonunda Gelip Beni Götürdüler"
Cesur Yüreklere Ne Oldu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Senin Eline Diken Batar Mý?"
Kaçmak Ýstiyorum Buralardan…
Güneþ Tekrar Parlar mý?
Saadet Zinciri ve Türkiye Treni
Bakalým Daha Nelerimiz Çalýnacak?
Güneþ Tekrar Parlar mý?
Halimiz Belli de Ýlmihalimiz Eksik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dikiz Aynasý [Öykü]
"Satýldýk, Uyandýrýn Bizi!" [Deneme]
Ýþte Bu Benim Ramazan’ým [Deneme]
Sizin Ampul Kaç Mumluk? [Deneme]
Her Þeyi "Örtün"! [Deneme]


Ramazan Karalar kimdir?

Lise çaðlarýmdan itibaren yazýyorum. Güncel olaylardan yola çýkarak yazdýðým bir çok öyküm var. Ancak bir türlü yayýnlayamadým. Bu öykülerin bir bölümünü Çaðdaþ Kýrþehir gazetesinde yayýnladým. Ayný gazetede güncel siyasi olaylarla ilgili köþe yazarlýðý yapmaktayým. Yazdýðým yazýlarýn konusu ile yönetenlere, topluma, sisteme, yolsuzluklara, düzene, adaletsizliðe, haksýzlýða karþý kendi düþünce ve fikirlerimle bir duruþ sergilemeye çalýþýyorum. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ramazan Karalar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.