..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > aslý




3 Haziran 2010
Kadýnlar Sevgi Uðruna Ne Bedeller Ödüyor?  
aslý
Sevgiye bedel ödemeye varým ama karþýlýklý ve incelikli olursa.


:BJEC:
Biliyorum bende bir kadýným çünkü.Sevilirsen evlenirsin,evlenirsen çocuðun olur,çocuðun olursa mutlu olursun.Bunlarý görmezsen yaþadým diyemezsin anlamýna gelen sözlerle büyüdüm.Evlenmeyen insanlara onu seven biri yok gözüyle baktým ufak bir çocukken.Belki de evlileri hiç seven olmamýþtýr ne dersiniz?
Sonra kadýnlarýn bir yuvam var demek uðruna ,o yuvanýn tavaný altýnda ezildiðine þahit oldum.Ezilmeyip çýkanlarýn dýþarýda mutsuzluktan öldüðüne þahit oldum .Evlenmek ölmekle eþanlamlý olmuþ ne zamandan beri girende ölüyor,çýkanda ölüyor.Velhasýl garip bir kurum,ama kurum iþte,hatta müessese.
Eðer bir müessese sahibiyseniz asla yalnýzca duygularýnýzla hareket edemezsiniz,ortaðýnýz varsa hepten eliniz baðlanmýþtýr.Evliyim elim kolum gayet açýk diyen varsa beri gelsin.
Ama bu müessese yine de en çok kadýnlarý öldürüyor.Ölmemek için direniyorum ama eninde sonunda ben de öleceðim. Hep fedakar olmak öðretildi bize evdeki fedakar analar tarafýndan .Memnuniyetsizlikleri içe gömmek ,dýþa mutlaka gülmek, ev iþlerini illa ki yapmak hep memnun etmek.Edilmeyince de rol yapmak.Kadýnlar hizmetçi ruhlu mu doðuyorlar ,yoksa çok iyi öðretiliyor mu hizmetçilik onlara .Yürekten mi öðreniyorlar? Benim cevabým þu herkes kendi evinde öðreniyor önce,hangimizin evinde kendini çocuklarý için paralamayan bir anne yoktu? Çoðumuz gözünü açtý onlarý gördü.Mutlu mu,mutsuz mu bilmedi,öðrenmeye de çalýþmadý ,temiz çamaþýr,sýcak yemek veriyordu,anneydi ,her iþe bakardý. Sýrasýyla biz onlara benzedik.Erkekler de onlarý görmek için can attý yeni evlerinde.
Alýþmaya çalýþýrken birbirine yeni evinde, evdeki annelerden esinlenip konuþtu erkekler ,onun yemeði þöyle böyle,Onun çamaþýrý daha mis diye.Daha da ileri gittiler ara sýra annem þunu istedi,gel beni gezdir dedi ve hatta daha da ileri gitti anneler gelip gidip iðnelediler her þeye karýþtýlar ,yatakodasýna bile.
Kýrýlýr demeden gencecik eþine hakaretler yaðdýrdý erkekler annesini ya da kendisini memnun etmedi diye.Foseptik çukuru gibi kokuyorsun demiþ yeni evliyken kocasý bir arkadaþýma.Dönüp tokat atsam yeriydi ama ne tepki vereceðimi bilemedim demiþti anlatýrken. Ya da türlü iþkenceli hareket,yemek sofrasýnda çocuðu ismini seslenince ,isminden de midem bulanýyor diyen bir koca,bu da bir baþka dosttan.Belki daha beteri bazen dövülmek,sövülmek , yerden yere vurulmak.Patlamýþ bir dudak,kanayan cam kesiði eller,morarmýþ bir ten.Sevildiðini zannederek belki hala severek,belki de evladýmýn babasýdýr diyerek hala o evde o adamlarla kalan kadýnlar.Aidiyet duygusu uðruna nelere katlanýyorsunuz ,katlanýyoruz.Sahi kim öðretti bize ait olma duygusu baldan tatlýdýr,mutlaka bir erkeðe ait olun diye.Can çekiþiyoruz
Çünkü karþý tarafta erkeksiz yapamaz diyerek istismarý hak gören,býrakýp gidemez diye sonsuz güvenen bir karþý cins topluluðuyla yaþýyoruz.Bize sýký sýkýya ait olma ,onlaraysa vur abalýya,nasýlsa kalkýp gidemez düsturu belletilmiþ.Böyle giderse daha çok can çekiþiriz.Onlarsa izler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýmsýký Sarýlmýþým
Ýnsan Psikolojisi
Özleyiþ
Bir Güzel Nida Ýçin

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kumbarasýnda Güneþ Biriktiren Çocuk [Þiir]
Senli Benli Þiir [Þiir]
Kalkýn Martýlar [Þiir]
Hala Çocuk Ellerin [Þiir]
Dün - Bugün [Þiir]
Yarým [Þiir]
Gün O Gün Mü? [Þiir]
Ýstiyorum [Þiir]
Yuvarlanan [Þiir]
Yalnýzlýk Yeniden [Þiir]


aslý kimdir?

Çok yeni bir baþlangýç yaptým . edebiyat her zaman ilgi alaným olmuþtur. Sesimi duyurmak ve paylaþmak istedim.

Etkilendiði Yazarlar:
Tolstoy,Reþat Nuri Güntekin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © aslý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.