..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Altuð Öztürk




4 Haziran 2010
Þeytanýn Hedefi Dejenere Toplum  
Altuð Öztürk
Günümüzde tüm dünyada genel anlamda büyük bir ahlak çöküntüsü ve dejenerasyon yaþanmaktadýr. Özellikle gençler arasýnda görülen bu yozlaþma toplumlarýn geleceði açýsýndan son derece büyük tehlikeler doðurmaktadýr


:AEBB:
Günümüzde tüm dünyada genel anlamda büyük bir ahlak çöküntüsü ve dejenerasyon yaþanmaktadýr. Özellikle gençler arasýnda görülen bu yozlaþma toplumlarýn geleceði açýsýndan son derece büyük tehlikeler doðurmaktadýr.

Küçük yaþlarda baþlayan alkol, sigara, uyuþturucu ve madde baðýmlýlýðý genç ve taze beyinlerin bu tür alýþkanlýklarla zarar görmesine ve saðlýksýz bir toplumun oluþmasýna neden olmaktadýr. Özellikle gençlere empoze edilmeye çalýþýlan 'aný yaþa' telkinleriyle yarýný düþünmeyen sadece 'o anýn tadýný çýkarmayý' hedefleyen insanlarýn yaygýnlaþmasý hedeflenmektedir. Evlilik dýþý iliþkilerin özendirilmesi, cinselliðin özgürce yaþanmasý gerektiði düþüncesi genç beyinlere gerek televizyonlarla, gerek filmlerle, gerekse kitap, dergi vs. yayýnlarla yavaþ yavaþ kazýnmaktadýr. Bugün dünyada yaþanan her türlü cinsel sapkýnlýk ve yozlaþmalar her ne kadar onaylanmýyor gibi görünse de aslýnda temelde amaçlanan bu konunun yaygýnlaþmasýdýr. Düþünmeyen, üretmeyen beyinler, bencil ve sapkýn bir hayat, güçlünün güçsüzü ezdiði bir yaþam, suçlar, cinayetler, biten evlilikler... Kýsacasý çöküntüye uðramýþ bir toplum.

Ülkemizde de gençlerimiz internet ve televizyon aracýlýðýyla geliþen çaða ayak uydurmakta ve sahip olduklarý ahlaki deðerleri hýzla yitirmektedir. Toplumumuzda çok önemli olan aile birliði ve bireyler arasýndaki sevgi ve saygý yitirilmekte, sadece çýkara dayalý iliþkiler oluþmakta ve evlilikler hýzla sona ermektedir. Evlilik dýþý iliþkiler yaygýnlaþýrken yine evlilik dýþý çocuk sahibi olmak normal karþýlanmakta, böylece aile yapýsý da temelden yok olma yoluna girmektedir. Oysa aile, bir toplumun en önemli yapý taþlarýndan biridir. Bu büyük deðerin kaybolmasýyla birlikte toplumda hýzla çöküþe geçecektir.

Hiç þüphesiz bu yozlaþma þeytanýn sistemine hizmet etmek isteyenler tarafýndan genç beyinlere empoze edilmektedir. Allah korkusundan ve sevgisinden uzak yaþayan insanlarýn kolayca sürüklenebileceði bu yol hem bu dünyada hem ahirette büyük kayýplara neden olabilecek þeytanýn yoludur. Þeytan: 'Dedi ki: "Madem öyle, beni azdýrdýðýndan dolayý onlar(ý insanlarý saptýrmak) için mutlaka Senin dosdoðru yolunda (pusu kurup) oturacaðým. Sonra muhakkak önlerinden, arkalarýndan, saðlarýndan ve sollarýndan sokulacaðým. Onlarýn çoðunu þükredici bulmayacaksýn." ' (Araf Suresi,16- 17) diyerek dünyadaki amacýný açýkça bildirmiþtir. Ýnsanýn hayatta takip edeceði iki yol vardýr. Þeytanýn eðri yolu ve Allah'ýn dosdoðru yolu. Eðer insan Allah'ýn yolunda deðilse o halde þeytanýn yolunda demektir.

Allah'ýn yolunda yaþayan insan için yaþadýðý her an deðerlidir. Zamaný öldürmek için deðil, en iyi þekilde Allah yolunda deðerlendirmek için kullanýr. Allah'ýn razý olmayacaðý her türlü boþ iþten uzak durur. Emirlerini ve yasaklarýný çok iyi bilir ve uygulamakta asla taviz vermez. Kýnayanýn kýnamasýndan korkmaz, kimsenin rýzasýný gözetmez, 'aný yaþamak' tuzaðýna asla düþmez. Ýçinde sürekli bir huzur ve güven duygusu vardýr çünkü tamamen Allah'a teslim olmuþtur. Herþeyin Allah'tan geldiðini bilir ve kaderinde karþýsýna çýkan her olayda sabýr ve tevekkül gösterir. Her zaman temizdir, güvenilirdir. Ýnsanlara karþý sabýrlý ve merhametlidir. Ýnançlarýndan asla taviz vermez çünkü bilir ki: 'Bu dünya hayatý, yalnýzca bir oyun ve '(eðlence türünden) tutkulu bir oyalanmadýr'. Gerçekten ahiret yurdu ise, asýl hayat odur.' (Ankebut Suresi, 64)

Þeytanýn yolunda yaþayan insanlar ise sadece kendi nefislerini tatmin etmek için yaþarlar. Aný yaþayarak sorumsuzca hareket etmek, alkollle ve uyuþturucuyla hayatýn tadýný çýkarmak en büyük zevkleridir. Çýkalarýna düþkündürler. Bunun için karþýlarýndaki insanlarý kolayca gözden çýkarabilirler. Aile birliðine önem vermezler, özgür ve rahat yaþamak isterler. Ýliþkilerinde güven ve saygý yoktur. Çünkü þeytanýn kontrolündedirler ve onun istediði þekilde yaþarlar. Bazen vicdanlarýnýn sesini dinleseler de Allah'a tam olarak teslim olamadýklarý için her an hata yapmaya açýktýrlar. 'Gerçekten bunlar (bu þeytanlar), onlarý yoldan alýkoyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette olduklarýný sanýrlar.' (Zuhruf Suresi, 37)

Günümüzde yaþanan tüm bu yozlaþmalarýn sebebi insanlarýn Allah yolundan ve Kuran ahlakýndan uzak yaþamalarýdýr. Allah korkusunu yaþamayan bir insan koruyucu zýrhýný kaybetmiþ gibi çýplak kalýr. Üzerine her türlü pislik bulaþýr, yapýþýr. Ancak hiçbir þey için geç deðildir. Allah tevbe edip kendi yoluna dönenleri baðýþlayacaðýný Kuran'ý Kerim'le insanlara bildirmektedir. Her türlü pislikten arýnmak, huzuru ve güveni yaþamak için Allah'ýn yoluna dönmek bir insanýn hayatý boyunca alacaðý en doðru karar olacaktýr.

Altuð Öztürk









Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýman Hakikatleri Ýmanýmýzý Artýrmak Ýçin Vesiledir
Hz. Ýbrahim
Samimi Ýman
Nefretin ve Þiddetin Kaynaðý Dinden Uzak Yaþam
Medyanýn Gücü
Kuran Ahlakýndan Uzak Yaþayan Toplumlar
Kötülüðü Örgütleyip Düzenleyenler
Dini Alaya Alan Fýkralara Gülmek
Güzel Ahlakta Kararlý Olmak
Boþanmalarda Kadýnlar Maðdur Edilmemeli

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ramazan ve Oruç
Çözüm Ýslam Birliði
Dürüstlükte Kararlý Olmak
Þeytanýn Oyunlarý
Hayat Tesadüf Deðildir
Denizatý
Kuran'ý Okumak
Ne Ýçin Yaratýldýðýmýzý Unutmayalým
Bakteriler
Ýbadette Azla Yetinmek Mümine Yakýþmaz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Her Ýþte Hayýr Olduðuna Ýnanmak [Eleþtiri]
Özgürlüðe Tutsak Olmak [Eleþtiri]
Hz. Ýbrahim [Ýnceleme]


Altuð Öztürk kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Altuð Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.