..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Mustafa Þakarcan




20 Haziran 2010
Bugün Babalar Günü  
Mustafa Þakarcan
Bütün bu, bana artýk anlamsýz gelen sorularýn ve cevaplarýnýn açýklamaya yetmediði, bunlarýn çok üstünde bir durum var. 11 ocaða daha, ateþ düþtü. Ve, daha kaç ocak yanacak?


:AIBI:
Dün sabah saatlerinden beri, bir tuhafým. Haber, bugünkü gazetelerde kayýp sayýsý artmýþ olarak yerini aldý. 11 asker þehit, 16 asker yaralý…
‘’Saldýrýnýn ardýndan geniþ kapsamlý operasyon baþlatýldý. Amaçlarýna ulaþamayacaklar. Terörle bir yere varýlamaz’’ türünden beylik açýklamalarýn, kafamda bir anlamý yok…
Resmi, yetkililerin açýklamalarýnda sadece, sorumluluk denen ateþten topun elden ele dolaþtýðýný görüyorum. Yazýlan ve konuþulanlarýn hiçbirini anlamýyorum. Anlamak ta istemiyorum.
Siyasi ve askeri nedenleri sorgulamaya takatým kalmadý sanki…
Televizyonda þehitler için yapýlan tören görüntüleri, baþbakan, genelkurmay baþkaný ve kuvvet komutanlarýnýn bölgeye gittikleri haberlerini izliyorum. Gazetelerde þehit fotoðraflarýnýn altýnda yazan isimlerini okuyorum.
Dýþarýdan araç konvoyu sesi geliyor. Çýkýp bakýyorum. Bir sünnet çocuðu konvoyu…
Onlarýn kaçýna böyle sünnet düðünü yapýldý acaba? Ve, þimdi sünnet olan kaç çocuðu; asker olduklarýnda böyle, bayraklý tabut içinde dönmek bekliyor? ‘’ sorularý kafamda…
Can Dündar’ýn bugünkü yazýsýnda ‘’babalarýn, evlatlarý doðunca büyüdükleri’’ yazýyor. Ya babalar, evlatlarý ölünce ne olurlar ki ?
Oðlumun sünnet düðünü de güzel olmuþtu… Düþününce, yüreðimi sýkan kýskaç daralýyor.
Ve babalýðým, asker geçmiþim, taþýdýðým gazi kartý, þehit aileleri, insani yaným, adalet ve vicdan duygularým, aklým ve mantýðým… Hepsi birden, ayaða kalkýp, baðýrarak sertçe tartýþýyorlar. Hiç birine, ‘’Otur yerine bakayým’’ diyemiyorum.

Kafamda sorular, kördüðüm… Bu acýlar, bunca yýldýr neden bitmiyor? Bitirmek mümkün deðil mi ? Yaklaþýk 300 kiþilik bir kuvvetin hareketi, tertiplenmesi zamanýnda neden haber alýnamýyor?
ABD’nin komþumuz(!) olmasýyla, kapsam ve hedefi deði þen, iþlevini kaybetmek üzere olan terör örgütü, ne oldu da bu durumda? ABD’den anlýk istihbarat, insansýz uçak Heron, gece görüþ, termal kamera ?
Prematüre doðup rehabilite edilmeyen, içi asla doldurul mayan; sadece bazý yazar çizer, sanatçý, arabesk fantezi þarkýcýlarýn katýldýðý destek toplantýlarý ile makyajlanan, adýna bir türlü karar verilemeyen açýlýmýn bu durumdaki rolü ne kadar? Saldýrý olayýndan bir gün önce Genelkurmay Baþkanlýðý açýklamasýndaki ‘’daha þiddetli, yoðun saldýrýlar bekliyoruz’’ un anlamý ne? Askere karþý uygulanan denizaþýrý kökenli yýpratma, sindirme kampanyasýnýn bu olaydaki rolü ne ?
Hükümet, ‘’Bu, taþeron iþidir. Arkasýndaki gücü milletimiz biliyor’’ diyor. Ben de diyorum ki: Hayýr, bilmiyorum. Biliyorsanýz, gereðini yapmak görevinizdir. Gereði yapýlsýn, sonra da çýkýp açýklansýn. ‘’Þu þekilde bir baðlantý vardý. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak gereðini yaptýk’’

Bütün bu, bana artýk anlamsýz gelen sorularýn ve cevap larýnýn açýklamaya yetmediði, bunlarýn çok üstünde bir durum var. 11 ocaða daha, ateþ düþtü. Ve, daha kaç ocak yanacak?
Aileleri, þehit cenazelerini bugün yarýn karþýlayacaklar. Ve, ardýndan...

Elimi öptü. Öpüp, sesli sesli kokladým oðlumu. Kokusunu, yüreðimin en derinine atarak…

Bugün, babalar günü. Çok karýþýðým. Acý içindeyim. Çok kederliyim...

20 Haziran 2010/Çanakkale






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
21 Haziran 2010
Acý dolu bir günde insanýn içini acýtan bir yazý.Aklýmýza gelip de soramadýðýmýz sorularý sormuþsunuz.Ya cevaplar? Cevaplarý da büyüklerimiz(!) vermeli ,ama nerede? Teþekkür ediyorum.Saygýlarýmla. Cevap : Ýçimin acýsýný biraz anlatabildimse... Saðolun sayýn hocam. saygýlarýmla...)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dolambaçlý Yollarda
Bir Gazinin Ricasý
Diplomasi Oyunlarý Wikileaks

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Arabalý Vapurda [Öykü]
Babam Cehennemde Çalýþýyor [Öykü]
Size Nasýl Bir Ordu Lazýmdý? [Öykü]
Bir Karþýlaþma [Öykü]
Yök' Ün Katsayý Kararý [Eleþtiri]
Neden Hayýr? [Eleþtiri]
Bir Eðitim Projesi [Eleþtiri]
2009'un En Bi Þeyleri [Eleþtiri]
Kamyonun Ardýndan [Eleþtiri]
Açýlýmýn Ýkramiyeleri [Eleþtiri]


Mustafa Þakarcan kimdir?

1955 yýlýnda Ýstanbul, Üsküdar'da doðdum. Evli, bir çocuk babasýyým. Emekli Deniz Astsubayýyým.

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduklarýmýn çoðundan, az ya da çok etkilenirim. Fakat edebi etkilenme için, edebi bir seviye olmasý gerektiðine inanýyorum. Kendimi, þu anda o seviyede görmüyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Þakarcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.