..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En bilge insanlar bile arasýra bir iki zýrvadan hoþlanýrlar. -Roald Dahl
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > HAMZA EKÝZ




21 Haziran 2010
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?  
HAMZA EKÝZ
sevmek iþte....


:CJIG:
Sen sevmek nedir bilir misin yokluðunda? Sen sen hiç duymadýðýn bir nefesi özledin mi? hiç öpmediðin bir dudaðýn tadý iliþti mi dudaklarýna? Sen karanlýk bir gece de aniden uyanýp telefona sarýldýn mý ulaþamayacaðýný bile bile? Sen sevmek nedir bilir misin senin yokluðunda? Öylece dalýp gittin mi uzaklara hiç? Bir ses içini acýttýðýnda, kýsa cümlelerle geçiþtirdiðinde iþinin anasýný satýp öylece dolaþtýn mý ortalýklarda. Öyle türkülere, þiirlere sýðýnmadan sevdin mi? hiçbir türkünün, hiçbir þiirin onu sana anlatamamasý odlumu? Anlamýný yitirdi mi, tüm kelimeler, tüm dizeler, tüm notalar? Özlem dalgalarýnda boðulduðun zamanlarda sana nefesi veren bir sevdan oldu mu? Korktun mu, daha yaþayamadan kaybetmekten? Bu korku içini sarýp acýttý mý yüreðini hiç? Sen gökyüzünü görebilmek için sabahlarý, perdeleri açýk býrakýp yattýn mý? Sabahlarý uyanýnca delice telefona sarýldýn mý ulaþamayacaðýný bile bile? Ve içinde bir kýpýrtýyla birinin sensi arayýp günaydýn demesini bekledin mi boðazýn kuruyarak?

Sevmek diyorum; sevmek. Geceler boyu beklemek nedir bilir misin? Ne zaman kavuþacaðýný bilmeden beklemek? Bir kez, kýsa da olsun gördüðün bir yüzü unutmamak için, o zamana geri dönüp saatlerce düþünü kurduðun oldu mu senin? Düþler kurarken geleceðe dair ve umutlar beslerken çýkarsýz içine ir ateþ düþtü mü derinden? Korktun mu arkadaþ gülerken? Aðlarken güldün mü? Sevebildin mi öylesine, öylense çýkarsýz öylesine dolu dolu ve öylesine güvenerek? Hissettin mi hiç yanýnda duymadýðýn bir sýcaklýðý, yanýnda? Sen severken dünyayý cennet yapmak istedin mi? Yüreðine tüm insanlarý doldurup onlara da bir tutam sevgi aþýlamak istediðin oldu mu? Bu kadar büyük sevdin mi hiç sen arkadaþ? Sözlerini bilmediðin bir türküyü ýslýkla söyledin mi kafana göre? Ýçinde yaþandýn mý tüm acýlarýný, hissettin mi kendi korkularýndan sýyrýlýp onun korkularýný? Bir hayalet gibi durabildin mi ses çýkarmadan yaþananlara? O aðlarken yüreðine hançerler saplandý mý? Kendini karanlýk bir kutuda hap solmuþ hissettin mi? akan göz yaþlarý omzunu ýslatmadý diye kendinden nefret ettiðin odlumu hiç? Sen, severken kendini de sevdin mi yüreðini dolduran o diye? Ýçindeki o duyguyu yaþatmak adýna tutundun mu kendine? Sanki yanýndaymýþ gibi yaþadýn mý örneðin hayatý? Baþka gözler uzak düþtü mü gözlerine? Baþka elleri uçurumlar ötesine fýrlatýp attýn mý? Ve bana þunu þöyle be arkadaþ? Sen gökyüzünü boyaya bildin mi sevdan uðruna ve gördü mü karþýndaki o renkleri sana hangi renkleri kullandýðýný söyledi mi aniden? Sen gök kuþaðýna sekizinci rengi çizdin mi hiç? Gök kuþaðýndaki sekizinci renge onun adýný verdin mi hiç?

Sen sevmek nedir bilir misin? Sevmek diyorum sevmek!... öyle aðýzdan çýktýðý gibi deðil; beþ dakikalýk bir hengamenin ardýndan birine söylenen gönül alýcý bir söz deðil? Beyinleri bacak arasýnda dolaþan nice yaratýðýn her gece farklý bir yüze okuduklarý ayni þiirin içinde geçen dize gibi deðil. Sevmek diyorum sevmek….iki kadeh rakýdan sonra içinden geçenleri haykýrmak demiyorum örneðin, ayýkken sevdanýn arkasýnda durmaktan bahsediyorum. Sevmek diyorum arkadaþ!... Paylaþmak, emek vermek, güzelliklerle doldurmak dünyayý!... Sevmek diyorum iþte yürekte ateþ diyorum kýsaca.. Güzellikler içinde seviþip zor günlerde sýrt dönmek deðil sevmek!... Varlýkta yemek yerken sevdayý haykýranlar, yoklukta açken bela haykýrýyorlar arkadaþ…. Sevmekten bahsediyorum öylesine sevmek… Çatýsý akan bir gecekonduda sana sarýlýp yatan bir bedenin sevgisinden!... Duvarlarý 70 santim rutubete raðmen sen yanýmdasýn diyen sevgiden!.. bir kýl çadýrda altýnda kýl kuldan ve bir döþekten olan hayatta sana tutunmayý bilen sevgiden… Yani yüreðindeki ateþle doymaktan, huzur bulmaktan, inançtan bahsediyorum arkadaþ. Mutluluktan bahsediyorum.

Sevmek dedim ya; aþk deðil; sevda demek istediðim. Daðlarý delen Ferhat’ýn yüreðindeki Anadolu kokan sevda söylemek istediðim, Veysel’in sevdasý anlatmaya çalýþtýðým ve Nazým usta’nýn yüreðini yakan ateþ yakýlmasý gereken ateþ. Tarifi farklýdýr elbet her yürekte, her bedende ama sen Sevmek nedir bilir misin? Bana onu söyle… Sevmek diyorum be arkadaþ sevmek. Yazmaya bile hacet yok anlatýlmak istenen tek þey yaþanacak güzellikler deðimlidir? O zaman be arkadaþ sevmek sadece “…” ile ifade edilmez mi. Hadi boþluðu da sen doldur… Sevmek nedir anlar bana? Sen sevmek nedir bilir misin?

www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Uçurtmayý Vurdular
Sensizlik
Sevdalarýmýz
Yeniden

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.