..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Serdar ULUSOY




23 Haziran 2010
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?  
Serdar ULUSOY
-Ben özellikle bu gizli desteðin hangi ülke tarafýndan verildiðinin açýklanmasýný istiyorum. -PKK terör örgütünün arkasýndaki güçler kimlerdir? -PKK kimin taþeronudur? -Bu taþeronlara karþý AKP hükümetinin aldýðý tedbirler nelerdir? -PKK’yý kullandýðý bilinen ülkelere karþý nasýl bir yaptýrým uygulanmýþtýr? -Þayet terörün arkasýnda olduklarý bilinmesine raðmen bu güçlere ve devletlere suskun kalýnmýþsa þehitlerin vebalinin sorumluluðu kimde olacaktýr? -Eðer, PKK terör örgütü birileri tarafýndan kontrol ediliyor ve bunu da Baþbakan Erdoðan biliyorsa dökülen þehit kanlarýnýn sorumluluðundan nasýl kurtulacaktýr?


:BJDD:
S. Hakyemez Doðuda görev yapan bir saðlýk doktordur. Yazmýþ olduðu mektup bir çoðumuzun e-postasýnda mevcuttur.Doðu’da yaþanan acý gerçeklerin neler olduðunu kýsaca anlatmýþ bu mektubunda .Siz okurlarýmla paylaþmak istedim.

Buraya ilk gelince insan önce bir þeyler baþarmak istiyor ve bütün olanaklarýný zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteðini kaybedip “Ben burada ne arýyorum?” diye sorgulamaya baþlýyor. Malzeme temini yerel firmalarýn kontrolünde (ki hepsi siyasilerin).

Hastane yönetimlerine baský had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1’e mal olaný 4’e satýyorlar. Ýnsanlar doktorlara karþý büyük bir öfkeye sahip. Geldiðimden beri darp edilmeyen arkadaþým kalmadý.Burada halk aþýrý þýmartýlmýþ. Ýnsanlarýn iþini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK’lýyým, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliðimiz sýfýr. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor. Herkese ayda 150 TL çocuk parasý (ki çocuk baþýna), çocuk ultrasonda görüldüðü andan itibaren de mama ve bez parasý ödeniyor.

Okula giden her çocuða devlet harçlýk veriyor, harçlýk gecikince anneler okulu basýp çocuklarý okuldan almakla tehdit ediyor. O çocuklar ne yapýyor peki? Üzerlerinde üniformalarý, ellerinde PKK bayraklarý ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardýmý yapýlýyor (ki zaten kimse ekmiyor ya). Bu yardýmda sadece beyana bakýyorlar. Adam 5’i 50 yazdýrabiliyor.

Van’da daðýtýlan paraya bakýnca, göl bile tarým arazisine sayýlsa az gelir. Her cuma kaymakamlýk elden nakdi para daðýtýyor. Buralarda tek vergi verenler devlet memurlarý... Ýnsan içinden ve de dýþýndan lanetler okuyor.
(Bu yazýyý herkese daðýtýn, bilinsin. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaþýlýr sanýrým. Terör biterse bu insanlar çalýþmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... Ýsterler mi bu rantýn bitmesini!) Sevgiyle kalýn! S.Hakyemez

Açýlým denen yýkým projesi baþlayalý uzunca bir süre oldu.Her düzenlenen kanlý eylemde hükümet çözüm merci olmasýna raðmen,basýný ve muhalefet partilerini suçlayarak iþlemiþ olduðu suçdan kurtulacaðýný zannetmektedir.Bu acý faturanýn bedelini kendisinin kabul etmemeside ayrýca düþündürücü bir konudur.

Etnik kimliklerin okþanmasý,milletimizi parçalara ayýrmak düþüncesi,tahrikler ve pazarlýkladan cesaret alan eli kanlý terör örgütüne bu gücü iktidar olarak siz vermektesiniz.Habur’da yaþanan bayram sevinçli karþýlamalarýn yerini kanlý eylemlere býrakmasýnýn sebebide verilen bu tavizlerdir.

Anadolu’nun her yerinde bir þehit haberi ile yýkýlan ocaklar, açýlým projesi ile çoðalmýþtýr.Bu yaþanan acý haberlerden ders çýkarýlmasý gerekirken,hala iþbirliði arayýþlarýnýn akabinde PKK’nýn birilerinin taþeronu olduðunu Baþbakan kendi ifade etmiþtir.Kimdir bu PKK’nýn arkasýnda ki gizli güçler? Demekki biliyorsun.Bizlerede söle bizlerde bilelim.

-Ben özellikle bu gizli desteðin hangi ülke tarafýndan verildiðinin açýklanmasýný istiyorum.
-PKK terör örgütünün arkasýndaki güçler kimlerdir?
-PKK kimin taþeronudur?
-Bu taþeronlara karþý AKP hükümetinin aldýðý tedbirler nelerdir?
-PKK’yý kullandýðý bilinen ülkelere karþý nasýl bir yaptýrým uygulanmýþtýr?
-Þayet terörün arkasýnda olduklarý bilinmesine raðmen bu güçlere ve devletlere suskun kalýnmýþsa þehitlerin vebalinin sorumluluðu kimde olacaktýr?
-Eðer, PKK terör örgütü birileri tarafýndan kontrol ediliyor ve bunu da Baþbakan Erdoðan biliyorsa dökülen þehit kanlarýnýn sorumluluðundan nasýl kurtulacaktýr?

Anlaþýlan odur ki ülkeye zarar veren sadece kanlý terör örgütü deðil,milletin verdiði siyasi sorumluluðun farkýna varamayanlar ve onlara yalakalýk adýna satýlan kalemlerde bunlara dahildir.

Nerede mayýn patlayacak,nerde bir silah sesi duyulacak,nerede bir bombalama olacak,hangi eve acý haber gidecek,hangi güzelim insanlarýmýz þehit olacak,hangi omuzlarda þehitlerimiz taþýnacak.Kana-kan,diþe-diþ,acýya-acý,nefrete-nefret,intikama-intikam yeminleri eder oldu herkes.Çakmak çakmak gözler yaþ dolu,bir kývýlcýmýn ateþlemesini beklemekteler.Siz iþbirlikçilere akýl vermek deðil iþimiz,sadece bu akan kanlarýn durmasý yolunda çare bekleyen vatandaþýn serzeniþi.Ya bu kaný durdurun,yada býrakýn biz durduralým.

AKP Ýktidarý döneminde þehitlerimizde bir artýþ gözlenmektedir.7 yýlda artan bu þehitlerin hesabýný zamaný gelince vermek zorunda kalacaksýnýz. Sýfýr olan þehit sayýsý AKP döneminde nasýl üç haneli sayýlarý buldu. 2002 yýlýnda toplam 5 þehit verdik. AKP iktidara geldi. 2003 yýlýnda þehit sayýsý 19’a çýktý. 2004 yýlýnda bu sayý 65 oldu. Sonra Tayyip’in “biz aslýnda açýlýmý 2005’te baþlattýk” dediði sene þehit sayýsý 87’ye fýrladý. 2006 yýlýnda þehit sayýsý ise 70 oldu. 2007 yýlý kritik bir yýldý. AKP’nin Çankaya’yý ele geçirmek istediði, Türk Ordusuyla açýkça hesaplaþmaya giriþtiði bir yýldý. Ayrýca bu yýl Ergenekon Soruþturmasý adý altýnda TSK mensuplarý da tutuklanmaya baþladý. Peki, 2007’de þehit sayýmýz kaçtý. Tam 118. 2008 yýlýnda teröre verilen þehit sayýsý tam 150’yi bulmuþ.2009 ise bu sayý 135 olmuþtur.Bu iktidar döneminde verilen þehir sayýsý 1000 kiþiyi bularak tarihe geçmiþtir.

Teröre karþý verilen þehitler ardýndan yetkililer ne dediler birde onlarý hatýrlayalým….

-Terörü kýnadýlar ve mücadelemiz devam edecektir dediler.
-Peþmergeleri kýrmýzý halýlar ile karþýlayarak,Mesut aðbi dediler.
-Açýlým boþ bir safsatadan ibaret diyenleri,teröristlere yataklýk etmekle suçladýlar.
-Medya terör örgütüne yandaþlýk yapýyor dediler.
-Ne gerekiyorsa yapýlýyor dediler.
Dediler,konuþtular,söz verdiler,belkide bir þeyler yaptýlar lakin ben görmedim.Benim görebildiðim sorumluluk sahibi olmanýza raðmen hala açýlýmdan bahsederek bizleri kandýrmanýzdýr., ………………

Ve Fatih Dedenin Feyziyle Yýkýlsýn Kaleler,
Gökte Bir Baþ Bulutu,
Kürþad’da Diz Vursun Kabenin Huzurunda,
Yemin Olsun,Gök Girsin Kýzýl Çýksýn,
Alýnacak Öcü Türkmenin,Kafkasýn,Çeçenin ve Uluð Türk’lerin.
Yemin Olsun,Gök Girsin Kýzýl Çýksýn,
Dað Gibi Çerilerin Tokatlarý Patlasýn Hainin Ensesine,
Yemin Olsun,Gök Girsin Kýzýl Çýksýn..

Ýstanbul Halkalý’da askerî otobüse yapýlan bombalý saldýrýyý kýnýyor 4 askerimiz ve bir çocuðumuzun ailesine baþsaðlýðý diliyorum.Türk Bayraðýna sarýlý cenazeler memleketlerinde,dua ve gözyaþlarý eþliðinde topraða verildiler.Kanlarýnýn yerde kalmýyacaðýný,intikamlarýnýn alýnacaðýný ümid ediyorum…Hoþça ve mertçe kalýn.

Not: Unutanlarýn hatýrlamasý maksadý ile haftaya bu köþede idam cezasýnýn kaldýrýlmasýnda oy kullanan Milletvekillerin tam listesini yayýnlayacaðým.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý?
Hesabý Olanlara Selam Olsun
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ
Sabun Leventeden,para Avantadan
Vesselam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin [Deneme]
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi [Deneme]
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok! [Deneme]
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek [Deneme]
Benim Sýrrým [Deneme]
Baþbuðum Demek Yürek Ýster [Deneme]


Serdar ULUSOY kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar ULUSOY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.