..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > Ahmet Sargýn




24 Haziran 2010
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý  
Ahmet Sargýn
Yerköy Merke Camii Ýnþaatý


:BACB:

Yerköy'de inþaatý devam eden modern ve büyük bir camiden söz etmek istiyoruz.
Yerköy'ün kalabalýk ve bereketli bir cemaati vardýr. Özellikle Cuma günleri çarþý esnafý Cuma namazý için camileri týklým týklým doldurup çevre camilerine taþarlar.
Yerköy Bedri Aydýn Camii, Merkez Ulu Camii, Küba Camii, Ofis Camisi geniþletilerek bir sýkýntý giderilmeye çalýþýlmýþtý. Geçen gün Yerköy'e gittiðimde gördüm ki, istasyon meydanýna (Yerköy Garajýna yakýn bir alanda) modern bir camii inþaatý baþlatýlmýþ. Görkemli yapý kendini göstermeye baþlamýþ bile…
Caminin örnek þemasýný inceledim. Bölgenin en görkemli, en güzel, en büyük camilerinden biri olmaya aday gözüküyor. Ýnsana gurur veren bir çalýþma, hayýrlý bir hizmet…
Yeni Mahalle Merkez Camii inþaatýný ustalarla birlikte gezdik. Cami yaptýrma ve yaþatma derneði temsilcisi Emekli öðretmen Bekir Aþkýnla görüþtük… Camiler halkýn yardým ve desteðiyle yapýlan kurumlardýr. Allah evi, kutsal mekan olarak bilinir. Cemaati var, yada yok tartýþýlmaz, halkýn hayýrlarý ile yapýlýr ve Müslümanlarýn hizmetine sunulur. Burada da amaç edinilen duygu bu…
Yerköy yeni Mahalle merkez camii inþaatý bin metrekare geniþ bir alanda kurulmuþ.
1500 kiþilik kapasiteli, büyük bir cami olarak planlanmýþ. Caminin alt katý iþyeri, dükkan olarak düþünülmüþ (Caminin ihtiyaçlarýný karþýlamak üzere) 2. kat Kur'an kursu, kütüphane, Toplantý salonu, imam odasý ve gasil hane, cenaze yýkama yeri olarak planlanmýþ. Tahmini bütçe 2 trilyon lira, bu yýl ki hedeflenen oran inþaatýn yüzde 40'ýný tamamlamakmýþ.
Ýnþaatý gezdiðimizde ana hatlarýyla bu bölümleri görüp incelemelerde bulunduk.
Dernek yönetimini kutlayýp, ne denli büyük bir hizmete talip olduklarýný ifade ettik. Camiler Müslümanlarýn toplanma yerleri camiler Allah evi olarak bilinen kutsal mekanlardýr. Þu halde Allah Evini yapmak, ibadethane olarak açmak kadar güzel ne olabilir ki? Buralara sahip çýkmak biz Müslümanlarýn asli görevi olsa gerekir.
Camiler Müslümanlarýn ibadet ettikleri yerlerdir. Yer yüzünün en þerefli yerleri olan camilere Allah'ýn evi denilmektedir. Camiye giden mümin Allah'ýn ziyaretçisi ve misafiri durumundadýr.
Peygamber Efendimiz þöyle buyurmuþtur;
“Evinde güzelce abdest alýp camiye giden kimse Allah'ýn ziyaretçisidir. Ziyaret edene Allah ikramda bulunacaktýr”
Hz. Osman (r.a.); “Ben Resülüllahýn kim Allah rýzasý için mescit yaparsa Allah'da onun için Cennet'te bir benzerini yapar. buyurduðunu iþittim demiþtir.” Medine'ye ilk mescit yapýlýrken duvarý için kerpiç taþýdýðý rivayet edilmektedir. Kendisine mani olup kucaðýndan kerpici almak isteyen ashabýna; “Gerçek hayat ahiret hayatýdýr” (Bu hayatý siz de kazanmak istiyorsanýz mescit yapýmý için kerpiç taþýyýnýz) anlamýnda ikazlarda bulunmuþtur.
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Cami sizlerin bizlerin, hayýr seven Müslümanlarýn yardýmlarýyla tamamlanarak ibadete açýlacaktýr. O muhteþem yapýda bir taþýnýz. Bir tuðlanýz olsun istermisiniz? Ýþte bunun için fýrsat doðmuþtur.
Bu kutlu, mübarek yapýya destek olmak isteyenlere müjde veriyoruz. Mübarek üç aylarda hayýrda yarýþmanýz dileðiyle…
(Not: Yardýmlarýnýz için: Bekir Aþkýn 0505 387 42 28 nolu telefonu arayabilirsiniz. Ayrýca Cami için açýlan hesap numarasý Yerköy Ziraat Bankasý H. No; 47747437-5001)
Mübarek üç aylarýn içinde bulunuyoruz.
Bu aylarý süsleyen kandil geceleri var.
Dualarýmýzla temenni ettiðimiz Ramazan ayýna kavuþacaðýz. Dünya fani, her þey geçici, baki olan hayýr ve hasenattýr. Camiler, çeþmeler, hanlar, hamamlar, hastaneler, köprüler, ibadethaneler, okullar hizmet edilebilecek kurumlardýr. Ecdadýmýz bu tür hayýr iþlerinin yapýmýnda seferber olmuþlardýr.
Bugün bakýnýz, bunlarýn hepsi toprak oldular.
Ama yaptýklarý eserler halen dimdik ayakta, amel defterleri kapanmamýþ amellerini (Hayýrda) devam ettiriyorlar. Böylesine kutsal yerlere hizmet etmek, para harcamak, yardýmda bulunmak hizmetlerin en güzeli olsa gerek.
Bilmem ki, cami, mescit yapýmýnýn önemini sizlere anlatmama gerek var mý? Her þey fani, baki olan yapýlan kalýcý eserlerdir, hayýr ve hasenatýnýzdýr… Saygýlarýmla.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.