..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Levent Ölçer




3 Temmuz 2010
Ne Beyi Ulan?  
Tik-tak, Tik-tak, tik-tak..

Levent Ölçer


Analar aðlamasýn diye çýkýlan yolda bugün geldiðimiz noktada analar aðlamýyor-çok doðru. Analarýn aðlamaktan gözlerinde yaþ kalmadý Recep, sayende kan gövdeyi götürüyor. Sadece daðlar deðil þehirler de karýþtý.. Sen hala bir ton laf salatasý ile günü kurtarma çabasýndasýn. Bütün bu Açýlým kepazeliði ile ortalýðý karýþtýran ve teröristleri þýmartan Recep kalkmýþ þimdi kum torbalarýnýn ardýndan asarýz keseriz diye nutuk çekiyor.. En fanatik AKEPEliler bile bu son olaylardan sonra ya susuyor ya da "biiip" sesiyle kendi partilerine bipliyor..


:ADBA:
Tik-tak, tik-tak, tik-tak.. Saat ilerliyor. Zaman akýyor.. Zamanýn önüne geçmek mümkün mü?

Bir haziran ayý ardýmýzda kaldý. Hazirandan bana ne kaldý diye geriye bakýyorum..

Sýcak var. Havalar ýsýndý. Yaðmur bir yaðdý bir durdu. Sýcaklarla serinlik arasýnda dalgalandýktan sonra ciddi sýcaklara yelken açtýk.

Havadan sudan konular.. Keþke koca Haziraný sadece böyle hatýrlayabilseydim.

Haziran terörün canýmýzý yaktýðý ve hükümetin iyice kendinden yaka silktirdiði bir aydý. Kulaklarýn bu ay içinde hiç çýnladý mý Sayýn BaþBakan Recep Tayyip Erdoðan? Seni epey bir andým.. Hatta topluca andýk desek daha doðru olur. Koro halinde filan.. Hani sana olan duygularýmýz o kadar güçlü ki þu günlerde Sayýn BaþBakan Recep Tayyip Erdoðan, seni bi yakalasak ne yapacaðýmýzý þaþýrýrýz heralde.. Öyle yani.. Ama sen bi yerinde durmuyorsun ki yakalayalým. Tutabilene aþkolsun. Dýþ politika için gezip duruyosun.. Gerçi kimsenin bizi -Türkiyeyi- iplediði yok ama olsun, sen Allah için DURMADAN geziyorsun. Ayklarýna kara sular inmiþtir yurdun için yürümekten, ay aman uçmaktan diyecektim..

Analar aðlamasýn diye çýkýlan yolda bugün geldiðimiz noktada analar aðlamýyor-çok doðru. Analarýn aðlamaktan gözlerinde yaþ kalmadý Recep, sayende kan gövdeyi götürüyor. Sadece daðlar deðil þehirler de karýþtý.. Sen hala bir ton laf salatasý ile günü kurtarma çabasýndasýn. Bütün bu Açýlým kepazeliði ile ortalýðý karýþtýran ve teröristleri þýmartan Recep kalkmýþ þimdi kum torbalarýnýn ardýndan asarýz keseriz diye nutuk çekiyor.. En fanatik AKEPEliler bile bu son olaylardan sonra ya susuyor ya da "biiip" sesiyle kendi partilerine bipliyor.. Bugün geldiðimiz nokta bu hükümetin bittiðinin en açýk seçik tartýþmasýz resmidir. Bu hükümetin bu ülkeye vereceði birþey kalmadýðý gibi orada durduðu her saat ülkeye zarardýr. Ýnanmayan haberleri izlesin-gazeteleri okusun-olaysýz tek bir Allahýn günü yok.. Yok arkadaþým yok.. Huzur muzur kalmadý.

Yavv arkadaþ ben böyle bir hükümet görmedim. REFAHYOL zamanýný mumla arayacaðýmý biri bana söyleseydi "hadi lan" derdim ama þimdi "Allahým Recebe gidecek oylarýn hepsi nolur Erbakana gitsin" diye sabah akþam dua ediyorum. Yok böyle biþey, kendimi tanýyamýyorum.. Bir insan bir ülkeye ancak bu kadar travma yaþatabilir..

Recep bu ülkeye yaþattýðýn herþeyi ben tek tek not alýyorum. Birileri unutsa da ben unutnuyorum. O sýrtýndaki dokunulmazlýk zýrhý seni öldüðün güne kadar koruyamayacak, elbet düþecek o zýrh. O düþtüðünde ben orda olacam.. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmamýþ sana da kalmayacak. Bak hergün Yüce Divan daha da yaklaþýyor. Seçim sandýðýnda sana çok güzel bir sürpriz hazýrlýyoruz. Emeklisi, iþçisi, esnafý, öðrencisi, iþsizi, patronu, öðretmeni hep beraber "beþkardeþ" eþliðinde sana sürprizi þak diye teslim edicez.. Ben uzun bir liste hazýrladým. Duruþmalarda hemen arkandaki koltukta yerimi de ayýrttým. Seninle bol bol sohbet ederiz. Bana açýklarsýn nasýl oldu da vicdanýn sýzlamadan yapabildin bunlarý? Bu ülkede Kürtlerle Türkleri ayrýþtýrma projelerine nasýl eþbaþkan oldun, nasýl aldýn o gemiciði, servetini nerden kazandýn, niye koruyorsun Keriz Feneri sanýklarýný?

Yaa Recep.. Seninle konuþacaðýmýz ne kadar çok þey var.. Sabýrsýzlýkla bekliyorum. Askerdeyken teskeremi bile böyle sabýrsýzlýkla beklememiþtim, hem vallah hem billah.. Gel SEÇÝM Sandýðý gel.. Gün sayýyorum..

Recep, biter mi senin mahkemen? Sahi gerçekten yavv, senin mehkemen biter mi Recep.. Listende o kadar çok þey var ki..

Savunmaný þimdiden yazmaya baþla, Recep. Mahkemen uzuuun olacak..


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bataklýktan çýkan adam baþýmýza geldi.
Gönderen: Taner / , Türkiye
12 Temmuz 2010
Bu adamýn yaptýklarýna þaþmýyorum da, tepki gösterenlere þaþýyorum. Adamýn istanbul belediyesi yolsuzluklarý ayyuka çýkmýþken ve söylediklerinden dolayý içeri atýlmýþken hangi güç onu buralara getirdi. bunda milletimizin hiç mi suçu yok. Þunu unutmamalý ki pislikten çýkartma gücü çýkarttýðýna her þeyi yaptýrabilir.(yazarýn cevabý: Ýktidarlarýn sevabýnýn da günahýnýn da sorumlusu halktýr. Bunu ne kadar çabuk kavrarsak güzel günlere o kadar çabuk kavuþuruz. Saygýlar Taner.)

:: Teþekkürler
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
5 Temmuz 2010
Ben hayatýmda halka bu kadar saygýsýz, halký bu kadar aþaðýlayan, küçümseyen, halký süzme aptal yerine koyan, askerden korkan ve nefret eden, terbiyesiz, edepsiz, küstah, kendini beðenmiþ, ne oldum delisi olmuþ, aðzý bozuk, bir hükümet bu yaþýma kadar görmedim. Sonlarý korkunç olacak... Teþekkürler. (Yazarýn cevabý: Yüce Divan duruþmalarýnýn TRT1'den naklen yayýnlanmasý için öneri vereceðim. Ýbreti alem olsun diye..)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Ortadoðuda Fillerin Güreþi
Tayyip Obama Sarýgül
Karþý Saldýrý Planý Senaryosu
Herkes Hakettiði Þekilde Yönetilir
Hayýr Dedik Arkadaþým...
Ekmeksiz Demokrasi ve Darbenin Ardýna Saklananlar
Halk Meclisi Günleri
Abd: Sessiz ve Derinden

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Seninle Ýlk Defa...
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.