..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Levent Ölçer




9 Temmuz 2010
Sýra Sizde  
Anayasa Mahkemesi Ne Demek Ýstedi?

Levent Ölçer


Bu dünyada sadece yiyip içip uyuyup s...iþip günü kurtarmanýn ötesinde þeyler olduðunu da lütfen o koca kafanýz alsýn..


:ACFI:
Son kararý takip edenler biliyor. Anayasa mahkemesi "Ey vatandaþ, seni bu AKEPE Anayasasýndan ben kurtarmayacam" dedi. Hava civa bir iki yarým iptali saymazsak dedi ki "evet bu dandik bir anayasadýr ama bu sorunu bu defa çözecek olan ben deðilim. 8 yýldýr zaten millet için çarpýþmaktan anam aðladý. Biraz da MÝLLET kendisi için bi þeyler yapsýn.."

Kurtulmak istiyor musunuz? Elbette istiyorsunuz. Kývýrmayalým, hepimiz bu Recep denen adamdan kurtulmak istiyoruz. Onun partisinden de kurtulmak istiyoruz. Bunlarýn yaptýklarý bütün kanunsuzluklarýn ve usulsüzlüklerin cezalarýný çekmesini isityoruz.. Bu partiye oy verdiðiniz ve yanýldýðýnýzý, aldatýldýðýnýzý kabul etmek istemediðiniz için kem küm etseniz bile siz de adýnýz gibi biliyorsunuz; Hayatýnýzýn hatasýný yaptýnýz-bundan kendinizi kurtarmak istiyorsunuz-kurtulmak istiyorsunuz-birinin sizi bundan bütün SORUMLULUÐU üstüne alarak KURTARMASINI istiyorsunuz.. Yaðma yok.. Bu iþler öyle yürümüyor. Çaba göstermeden kimse bir þey elde edemez.

Kurtulmak istiyoruz ama bir yandan da suya sabuna dokunmak istemiyoruz.. Biri bizi kurtarsýn anacýðým!

Daha önce Mustafa Kemal kurtardý. Sonra laiklik elden gidiyor haykýrýþlarý ortalýðý inletirken "ordu bizi kurtarsýn" oldu.. Derken son dönemde BÝZÝ KURTARMA iþini Anayasa Mahkemesine yýktýk.. Biz tembelliðe o kadar alýþtýk ki hep birilerinin bizi kurtarmasýný bekler olduk..

Biri bizi niye kurtarsýn? Bu ülkede seçimler olmuyor mu? Bu millet oy veremiyor mu? Bu millet sandýða gitmekten aciz mi?

Evet, bugün hala içinde bulunduðumuz siyasi partiler ve seçim sistemi çok dandik. Evet, oy versek de GERÇEK manada ülkemizin geleceðine etki etme þansýmýz CÝDDEN çok kýsýtlýydý..

Bugün bu durum deðiþti. Köprünün altýndan akan sular bir þeyleri götürürken bir þeyleri de getirdi.

Bugün geldiðimiz yerde 12 Eylül 2010 günü önümüze konacak bir sandýk var. Bu sandýk bize Türkiye halkýnýn çok uzun yýllar boyunca elinde hiç tutamadýðý bir gücü verecek. GERÇEK MANADA kendini kurtarma gücünü verecek bu sandýk..

Bu sandýktan çýkacak oylar bu ülkenin AKEPE ANAYASASI DÝKTATÖRLÜÐÜ mü yoksa Kurtuluþ Savaþý Mirasý Özgür Türkiye Cumhuriyeti mi olacaðýný tayin edecek.

Bu sandýk basit bir referandumdan çok öte bir sandýk. 12 Eylül günü geldiðinde kendiniz için, yarýnlarýnýz için, çocuklarýnýz için, torunlarýnýz için nasýl bir ülke istediðinize karar vereceksiniz. Karanlýk ve birilerinin Taþeronluðuyla kan-ter içinde kalmýþ bir ülke mi yoksa özgür ve aydýnlýk bir ülke mi?

HAYIRda HAYIR var. Bunu unutmayýn.

Ordunun ya da Anayasa Mahkemesinin sizi kurtarmasýný beklemeyin. Kabuðunuzdan çýkýn ve bi zahmet tembel kýçýnýzý kaldýrýn. Umursamaz rüyalar aleminizden dýþarýya yürüyüp sizden baþkalarýný da düþünerek bir þey yapýn. Bu dünyada sadece yiyip içip uyuyup s...iþip günü kurtarmanýn ötesinde þeyler olduðunu da lütfen o koca kafanýz alsýn.. Yaþýyorsanýz, nefes alýyorsanýz, hala bir þeyler hissedebiliyorsanýz bedeninizde taþýdýðýnýz o canýn sorumluluðunu alýn. Ýnsan gibi insan olun. Onurlu bir Türkiye cumhuriyeti vatandaþý olun. 12 Eylül günü gidip sandýða oyunuzu yumruk gibi çakýn. Baþkalarýnýn sizi kurtarmasýný beklemeyin. Bu kez kendinizi siz kurtaracaksýnýz hem de nasýl..

Elinize bir hayat boyunca bir insanýn eline bir kez geçebilecek bir fýrsat geçti; Sadece sizin deðil bu ülkedeki herkesin yaþantýsýný daha iyiye ve daha güzele deðiþtirme fýrsatý. Bu 12 Eylül'de vereceðiniz BÝRÝCÝK oyla hepimizi SEN kurtaracaksýn. Ülkenin kaderini tayin edecek güce o bir tek oyla sahipsin. Kullan o gücü. Git ve oy ver.

Hayýrda Hayýr vardýr.

Kurtar Bizi. Bundan yýllar sonra kendini ya bir günahýn kölesi ya da bir kurtuluþun kahramaný olarak görmek senin sandýða atacaðýn oyun adýna baðlý.

Hayýrda Hayýr vardýr. Diktatörlüðe, vatana ihanete, taþeronluða, onursuzluða, terör þýmartýcýlýða, hýrsýz savunuculuða, sömürücülüðe, köleliðe, istismara HAYIR. Anayasa Deðiþikliðine HAYIR.

AKEPE'ye hayýr.

Recep'e HAYIR.

Unutma, Hayýrda Hayýr vardýr. Tembellik etme, hayatýnda bir kez olsun git o sandýða ve yaþadýðýn hayatýn sorumluluðunu al.

Þimdi tam zamaný. Baþka zaman yok..

Sandýkta hayýrda buluþalým. 12 Eylül 2010 hepimizin doðumgünü olsun..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýmza
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
2 Eylül 2010
Yazdýklarýnýzýn altýna ben de imza atmak isterim. Durum aynen budur. Halkýmýzýn, cumhuriyeti, gerçek demokrasiyi özümsediðini göreceðimiz güzel günlere... Selam ve saygýlarýmla...

:: Halk düþmanlarý !
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
12 Temmuz 2010
Anayasa Mahkemesi, oligarþiden yana olduðunu, kapitalizm ve sermayeden yana olduðunu, emekçiyi ve emekliyi zerre kadar düþünmediðini açýk ve net bir þekilde ortaya koymuþtur. Maaþ adaleti bekleyen 6.5 milyon iþçi ve baðkurlu kitle büyük hayal kýrýklýðýna uðramýþtýr. Böyle dandik bir referandumun önünü açmasý da maskelerin düþmesinin kanýtýdýr. Anayasa Mahkemesi halk gözünde saygýnlýk ve prestijini yitirmiþtir. Hukuk halk içindir, Anayasa Mahkemesi halk içindir, halk hukuk için deðildir. Hukuksal incelikten ben anlamam. Ben halkým. Sade ve basit düþünürüm. Halka karþý karar alan bir mahkeme halk düþmanýdýr. (yazarýn cevabý: Hulki Bey, inanýyorum ki gözümüzü açýp elimizi korkmadan taþýn altýna sokarsak bugünleri de atlatacaðýz. Kaçarak özgür olunmaz..)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Ortadoðuda Fillerin Güreþi
Tayyip Obama Sarýgül
Karþý Saldýrý Planý Senaryosu
Herkes Hakettiði Þekilde Yönetilir
Hayýr Dedik Arkadaþým...
Ekmeksiz Demokrasi ve Darbenin Ardýna Saklananlar
Halk Meclisi Günleri
Abd: Sessiz ve Derinden

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Seninle Ýlk Defa...
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.