..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Bahattin Ceyhan




11 Temmuz 2010
Ýki Ruh'un Güncesi - Ýlk Sayfa  
Günce

Bahattin Ceyhan


Ýçimde iki tane ruh yaþýyor. Biri delinin teki: Herkes diyebilir ben deliyim diye. Ama onu tanýyanlar bir daha bu kelimeyi kullanmaktan kaçýnabilir. Ve diðer ruh, ben ona Yürek demekle yetiniyorum. Bir yürekten öte o da bir ruh, ama tarzý dolayýsý ile bu lakabý taktým ona.


:AFHJ:
Ýçimde iki tane ruh yaþýyor. Biri delinin teki: Herkes diyebilir ben deliyim diye. Ama onu tanýyanlar bir daha bu kelimeyi kullanmaktan kaçýnabilir. Gerçekten deli bir ruh kendisi, bir o kadarda çocuksu. Sýrf bu yüzden bedenini çok küçük düþürdüðü oluyor. Öyle bile olsa diðer ruh ve beden ondan býkkýnlýk duymuyor. Korkmuyor kendisi. Diðeri olabildiðine yaþarken o olmadýk yerde ortaya çýkýyor. Baþýma büyük iþler açtý. Nice güzel þeylerden arýndým sayesinde! Piþman mýyým? Hayýr. Deli seni seviyorum.

Belki bunlarý yazan deli olan deðil diye bu kadar temiz bir yazý yazdýðýmý düþünebilirsiniz. Ama yanlýþýnýz var; bu yazýyý yazma fikri de ondan çýktý ya. Sahtekar fikri verdi, kayboldu. Þimdi kimbilir nerededir. Ýçerden ufak ufak sesleri geliyor. Ama duyulmuyor henüz. Ýþte bu yüzden dikkat edin. Günlük her an raydan çýkabilir. Sözler her an çirkinleþebilir. Olsun biliyorum, yýllar sonra okuyacaksýnýz siz torunlarým.

Ve diðer ruh, ben ona Yürek demekle yetiniyorum. Bir yürekten öte o da bir ruh, ama tarzý dolayýsý ile bu lakabý taktým ona. MeselaDeli'ye göre daha acemice davranýr. Daha suskundur kendisi. Ama çok da iþe yaramaz bu tavýrlarý. Çünkü bir anda Deli ortaya çýkar.Profesyonelliðe bürünür tavýrlarým ya da suskunluðu bitiverir. Gözlerden damlamak üzere olan yaþlar kuruyuverir. Aþk'ý unuttuk biz, Deli'nin hatrýna. Yürek için için aðlar. Yürek cesaretlidir. Deli'de deli cesareti vardýr, iþine gelmediyse kaçar. Oysa Yürek cesaret ivmesini kazandýðý vakit ardýna bakmaz. Deli delidir. Yürek, daha usturupludur.

Bu ilk sayfa olacak. Tarih atmayacaðým. Bu da Deli'nin fikriydi bak! Bir kopya 19.yy'dayým. Ve beni her an herhangi bir tarihte görebilirsin. Deli þimdilik yok. Ama biliyorum o da yazacak buraya. Ýlk sayfanýn açýklayýcý olmasý güzel oldu en azýndan.



...



Bunlarýn pek çoðu yalan. Tamam ben deli olabilirim. Ama Acemi hayat, boþ hatalarýn peþinde koþmamak... Ne zaman yüreklilik oldu da delilik tavrýna geçti. Ben deli buradayým torunlarým. Hepinizin zamanýna geleceðiz. Bizde zaman kavramý olmadýðý için tarih atmayacaðýz. Belki bir nokta tabir eder, anlatmak istediklerimizi. Olsun siz buradasýnýz, okuyacaksýnýz. Biz ise o koca noktayý size resmetmekle meþgulüz. Her gece günlük yazmak gibi bir aptallýðýn peþine düþeceðinize, buyrun tecrübeler burada. Üþenmeyin okuyun.

Neyse fazla uzattýk gelecek Deli'ler ve Yürek'ler. Hayatýn tadýna hiçbir þeyi deðiþmeyin. Hadi iyi uykular. Rüyanýzda da olacaðýz. Kabus yok, tecrübe var korkmayýn. Her gece bu inde bekliyor olacaðým ben sizi.

Henüz hiç bir þeyi tam anlatamadým ama olsun. Bir kere iyi geceler, kötü gündüzler demiþ bulunmaktayýz.



Caner kitap görünümündeki, ajanda kýlýklý defteri kapattý. Nesilden nesile gelen bu defteri dün akþam vermiþti babasý. Okumaya bu gün akþam baþlamasýný söylemiþti. Ve hergün sadece bir sayfa okumasýný söylemiþti. Caner anlamamýþ gibi bakmaya baþlayýnca:

"Tekrar söylüyorum oðlum. Bizim neslimiz hep tek nesil türedi. Ve bu 126 sayfalýk kitabý her nesilin insaný okudu. Sende okuyacaksýn. Okudukça anlayacaksýn. Zaten emin ol ilk sayfayý okuduðunda her gece diðerr sayfa için baþýna geçeceksin. Ama dikkat et sakýn ha günde bir sayfadan fazla okuma. Ne olursa olsun. Acýsý kötü olur. Dediklerimi sakýn unutma!" demiþti babasý. Caner son bir soru sormak istedi. Ama ne soracaðýný hala belirleyememiþti:

"Baba ben hala bazý þeyleri anlamadým."

"Zamanla anlayacaksýn."

Ýþte þimdi bazý þeyler yerli yerine oturmuþtu. Her gece baþýna geçme isteði bir yana Her ana onu okumayý istemeye baþlamýþtý. Ama söz vermiþti bir kere, her gece bir sayfa.



...

10/07/2010

MARSLI


Atlantis 2 Aðustos ayýnda yayýnda olacak. Atlantis tarihini okuyacaðýnýz satýrlar, ve devamýnda henüz baþlamamýþ bir savaþýn sessizliði. Merakla beklediðiniz zaman çok da ilerlemedi, ama merak edilen geçmiþ sizler için geldi. Antalya'da Atlantis 2 "Baþlangýç" Aðustos 2010 Öykülerinde yerini alacak.

BN CN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Undergraund Ýstanbul
Lise Yýllarý 3 Müzik Felaketi
Lise Yýllarý 2 Kopya Makinesi
Antalya'da Atlantis 1 Uyanýþ
Lise Yýllarý 1 Uyku Tulumu
Atlantis 2 Baþlangýç
Yaþam Þehrinin Bir Sokaðý
Xasi P. N. O 1 N. U. B

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþme [Þiir]
Deli Saçmasý [Þiir]
Yok_sun [Þiir]
Aþk mý Bu Þimdi? [Þiir]
Cani - Sin [Þiir]
Ecel Aný [Þiir]
Ýsyan Çýðlýðý [Þiir]
Aþkýn Kitabý [Þiir]
Elzem Ýlaç Sen [Þiir]
Aþk Köþe Bucak Sýkýþmýþ [Þiir]


Bahattin Ceyhan kimdir?

Doðduðu günden beri çevresinde fark edilen bir tipti Marslý. Lise yýllarýnda takýldý lakabý ona. Edebiyata ortaokul yýllarýnda kompozisyonlar yazarak baþladý. Sonra þiir geldi. Ve bir gün Metal Fýrtýna diye bir kitap çýktý ortaya. Çýktýðý hafta okumuþtu. Orkun Uçar'ý tanýmýþ oldu bu kitapla. Sonra Xasiork'u tanýdý. Xasiork sayesinde öyküler yazmaya baþladý. Roman yazýyor, kimbilir belki bir iki yýla ünlü bir yazar olup çýkar!

Etkilendiði Yazarlar:
Orkun Uçar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahattin Ceyhan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.