..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Didem Duruöz




17 Temmuz 2010
Kendimi Kaybettim, Hükümsüzdür!  
Didem Duruöz
Þu sýralar Larry ile birlikte Zar Adam’ýn peþindeyim. Luke Cumhuriyetinde geçen bir günün ardýndan, bu gün daireyi silmenin bir yolunu denedim ve zihnimden geçen sorularý sizlerle paylaþmak istedim. Okuyan herkese çok teþekkür ederim. ------------------------- Kendimi terk etmeye ihtiyacým var! Birgün uyansam ve hiçbirþey hatýrlamasam, alýþkanlýklarýmý da arkada býrakmýþ olurmuyum? Nefret ettiðim kendimden kurtulur muyum? Kýyafet deðiþtirir gibi, yeni bir tarz dener gibi, baþka bir insan olur muyum? Yoksa ayaklarým yine bildik yerlerde mi dolaþýr, yine ayný sesleri mi arar kulaklarým? Her gördüðüm þeye -artýk bilmediðim eskiden kalan aynýlýðý arayarak- farklý bir gözle mi bakarým? Yoldan geçen gözüme aþina gelen birini durdurup mesela ” Beni tanýyor musunuz” diyebilir miyim ya da hiçbir þey anýmsatmayan birine yaklaþýp, “Kendimi arýyorum, beni benimle aramaya var mýsýn?” der miyim? Eski korkak halimden sýyrýlýp, cesurca bir adým atýp, eskiden ölesiye korktuðum bir þeyi yapmayý deneyebilir miyim, mesela bir boa yýlanýný boynuma sarmalarýna izin verebilir miyim? Ya da yükseklikten deli gibi korktuðum halde, bungee jumping yapmak ister miyim?


:BBGC:


Kendimi terk etmeye ihtiyacým var! Birgün uyansam ve hiçbirþey hatýrlamasam, alýþkanlýklarýmý da arkada býrakmýþ olurmuyum? Nefret ettiðim kendimden kurtulur muyum? Kýyafet deðiþtirir gibi, yeni bir tarz dener gibi, baþka bir insan olur muyum?

Yoksa ayaklarým yine bildik yerlerde mi dolaþýr, yine ayný sesleri mi arar kulaklarým? Her gördüðüm þeye -artýk bilmediðim eskiden kalan aynýlýðý arayarak- farklý bir gözle mi bakarým?

Yoldan geçen gözüme aþina gelen birini durdurup mesela ” Beni tanýyor musunuz” diyebilir miyim ya da hiçbir þey anýmsatmayan birine yaklaþýp, “Kendimi arýyorum, beni benimle aramaya var mýsýn” der miyim?

Eski korkak halimden sýyrýlýp, cesurca bir adým atýp, eskiden ölesiye korktuðum bir þeyi yapmayý deneyebilir miyim, mesela bir boa yýlanýný boynuma sarmalarýna izin verebilir miyim? Ya da yükseklikten deli gibi korktuðum halde, bungee jumping yapmak ister miyim?

Beni sevenler etkilenmez mi bu durumdan? Kendini kaybetmiþ benin yanýndayken- ne kadar eskisi gibi- kendileri olurlar? Ya beni tanýdýðýný iddia edenler, onlarýn anlattýklarýnýn ne kadarý gerçek beni yansýtýr? Eski ben kendini ne kadar doðru anlamýþ ve ne kadarýný onlarla paylaþmýþtýr?

En çok üzülen kim olur artýk onu hatýrlamadýðýmda? Beni sevenler, yanýmda olmak isteyenler, bana beni hatýrlatmak için hangi yollara baþvurur? Fotoðraflar gelir herhalde önüme, özel bir günde çekilen kamera kayýtlarý belki de. Güzel anýlarýn yaþandýðý güzel yerlere gitmemi de isterler onlarla birlikte.

Peki hangisi doðrudur, geçmiþ beni yakalamaya mý çalýþmak, yoksa açýlan yeni sayfada, içimden geldiði gibi bir kimlik mi yaratmak? O anda bile içimden geleni yapmak ne kadar olasýdýr? Hafýzam silinmiþ olsa bile, kýsýtlamalar yok mudur içimde ve önümde?

Peki ya tersi olsa, canýmdan çok sevdiðim biri beni hatýrlamasa, benim ona karþý tavrým ne olur? Nasýl hatýrlatýrým ona kendini ve kendimi? Nasýl hisssettiririm ona olan sevgimi, nasýl saðlarým beni yeniden sevmesini? Hiçbir þey olmamýþ gibi mi davranýrým? Yoksa bu yeni duruma alýþmak için ona ve kendime zaman mý tanýrým?

Ya benden uzaklaþýr ve baþkalarýný seçerse, ya yeni bir hayat kurursa kendine. Ben de onun gibi yeni bir hayat kurmayý baþarýr mýyým? Onun gibi zihnime bir perde çekip, hayat beni nereye götürürse oraya akar mýyým? Ondan farklý mý olur acýlarým, ne de olsa ben geçmiþ günlere yad edip, o eski anýlarý kafamda yeniden yaþarým? Belki onun acýsý da yalnýzlýk olur, belki de yalnýzlýkta hayat bulur. Yeni tutarsýz, kararsýz haliyle bilerek ya da bilmeyerek kýrabilir eski kendisini sevenleri. Ya benim gücüm yeter mi onu kýrmaya, terk edip giderse beni? Bir gün döneceðini umarak eskisi gibi mi yaþarým? Yoksa onun gibi hayata yeni baþtan mý baþlarým?

Kaybedecek birþeyi olmayanlar- tercih ederlerse- önlerine gelen fýrsatlarý daha iyi kullanýrlar. Riskli, zararlý ya da karlý olup olmadýðýna daha az bakarlar. Ve tecrübelerden yararlanýrlar. Yaþar ve zevk alýr ya da yaralanýr, sevinç madalyalarý gibi hüzün armalarýný da göðüslerinde ayný gururla taþýrlar. Onlarý kýnayacak ya da alkýþlayacak kiþiler yoktur ya da olsa da alkýþlanan ya da yuhalanan onlarý umursamýyordur.

Ýnsan sadece kendi için mi yaþar? Ya da baþkalarý için yaþadýðýnda kendine ne kadar yaþam payý býrakýr? Kendine býraktýðý yaþam payý onu mutlu etmeye yeter mi? Zor bir denge iþi.

Ýki tarafý da memnun etmek mümkün müdür?
                                 

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: hemde ne zor bi denge iþi
Gönderen: ayþe kaya / , Türkiye
5 Aðustos 2010
iki tarafýda mutlu etmek mükündür bence. insan sevdiklerini mutlu ettiði zaman yüzüne bir gülümseme geliyorsa, bu onunda mutluluðudur. ama sýnýr ve denge elbette çok özemli baþkalarýný mutlu ederken kandinden taviz veriyorsa buda çekilmez bi hale gelecektir, dediðiniz gibi zor bir denge. yazýnýz için tþkkrr. ellerinize ve yüreðinize saðlýk.Sevdiklerimizin mutluluðundan mutluluðu yaþama fikrinize katýlýyorum Ayþe Haným,karakterin kendine yarattýðý sorunu da doðru tanýmlamýþsýnýz, kendinden taviz,sanýrým ana kazanç kiþinin kendini bilmesinde yatýyor,o ise çok derin bir konu.Yorumunuz için çok teþekkür ederim.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
18 Temmuz 2010
Sitenin anasayfasýnda bir baþlýk gözüme takýldý: "Kendimi Kaybettim, Hükümsüzdür!" Güzel bir baþlýk dedim içimden. Þu yazýyý okuyayým diye düþündüm. Bir de baktým ki yazarý Didem haným!... Ehh, bu yazýya da bu haným uygundu dedim sessizce ve için için sevinç de duydum. Okudum, okudum ve çok çok beðendim. Kutlarým. Saygýlarýmla. Ömer Faruk Bey, deðerli ve anlamlý yorumunuz için çok teþekkür ederim,yazýmý beðendiðinize çok sevindim. Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem

:: Ego
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
18 Temmuz 2010
Sn Duruöz, insan salt kendi için yaþar. Son çözümlemede yüzümüze çarpýlan "tehlikeli belki" budur. Gerisi teferruattýr ! :)Hulki Can Bey, yorumunuzla beni onurlandýrdýnýz, çok teþekkür ederim. Ýnsan, salt kendi için yaþar demiþsiniz,genel olarak size katýlýyorum, ancak istisnalarýn da olabileceðini düþünüyorum.Tabii, baþkalarý için yaþarken bile insanýn önce kendi egosunu düþünmeden düþündüðünü biliyorum. Sanýrým benim yazýmdaki karakter mýþ gibi yaþayanlardan biri.Yazýda emekleme döneminde olan ve kendi içinde zaman zaman yaþadýðý beyin fýrtýnalarýný izedebiyat okurlarýyla paylaþarak,kendini geliþtirmeye çalýþan biriyim.Umarým, birkaç yüz fýrýn ekmekten sonra, ayrýntýdan ileriye de gidebileceðim.Deðerli ve anlamlý yorumunuz için tekrar teþekkür ederim.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Duru Sohbetler 2
Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin!
Sarmaþýk Sakal Yansýmalarý
Gündüz Düþlerim 2
Sekiz Saniye Yansýmalarým B
Öylesine
8 Saniye Yansýmalarým A
Hataya ve Hayata Dair
Ölen Hangisi?
Siz=ben

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabý
Duru Sohbetler 1
Anlamlandýrma Arayýþý
Hayal Kafesi
Bir Aldanýþýn Ardýndan
Gözlem Yansýmalarým2
Kýsalara Selam
Gündüz Düþleri 1
Gözlem Yansýmalarý
Ýyi ki Var Can Dostlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýlmak [Þiir]
Yaþam yakýnda yakala [Þiir]
Haykýrmak Ýstiyorum [Þiir]
Sanatla Soluklanmak [Þiir]
Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri [Öykü]
Gelen Gülüþ [Öykü]


Didem Duruöz kimdir?

Kendini arayan, dünyayý ,hayatý anlamlandýrmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalýþan, suskunlar ordusundan ayrýlmaya çabalayan biriyim. Yazýlarýmda bazen; aklýmdan, yüreðimden, içimden geçenleri, bazende farklý kiþilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan Cüceloðlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem Duruöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.