..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > osman demircan




17 Temmuz 2010
Yaþamak  
osman demircan
Bazýlarý bu dünyada bulunur, bazýlarý ise kaybolur. Bazýlarý yaþar, bazýlarý aðlar, bazýlarý ise yazar. Seni yazdým aðaçlarýn her birine. Seni anlata anlata tüm ormaný dolaþtým. Eðer neler yazdýðýmý merak edip ormanda dolaþsaydýn, kaybolurdun. Sonra beni saçýna dað çiçeklerini takmak için bekler bulurdun. Oysa sen yaþamayý deðil, orada burada bulunmayý tercih ettin.


:ABAH:
Bazýlarý bu dünyada bulunur, bazýlarý ise kaybolur. Bazýlarý yaþar, bazýlarý aðlar, bazýlarý ise yazar. Seni yazdým aðaçlarýn her birine. Seni anlata anlata tüm ormaný dolaþtým. Eðer neler yazdýðýmý merak edip ormanda dolaþsaydýn, kaybolurdun. Sonra beni saçýna dað çiçeklerini takmak için bekler bulurdun. Oysa sen yaþamayý deðil, orada burada bulunmayý tercih ettin. Yok Amerika'nýn New York þehrindeki 5. Caddede'yim dedin. Yok þu an Eyfel Kulesi'nin en tepesinden gülücükler yaðdýrmaktayým Paris'e dedin. Bir oraya gidip, güneþin batýþýný seyrettin. Bir þuraya gidip, Boðaz'a karþý çayýný içtin. Onunla, bunanla dost meclislerinde bulundun. Bulunduðun her yerde þarkýlar söyledin, vücudunu sergiledin. Senin sanattan anladýðýn hep bu oldu. Ne bir resim yaptýn ne de bir þiir yazdýn. Ellerim güzel dedin, ama parmaklarýn bir tuþa deðmedi. Hep piyano baþýnda poz verdin. Dudaklarým güzel dedin, ama bir hoþ seda býrakamadýn göklerde. Bir gökdelenin altýnda eteðin havalandý hep. Tüm bakýþlarý üzerine çektin, ama magazin sayfalarýndaki dilberler gibi çöpe gittin. Tüm dünyayý dolaþýp durdun da, yaþamanýn kendi ayaklarý üzerinde durmak ve kendine ait bir dünya kurmak olduðunu bir türlü öðrenemedin. Onun, bunun parasýyla gezip durdun. Bu yüzden yanýnda hep eli cebinde adamlar bulundu. Bunun bile sana büyük bir hakaret olduðunu kestiremedin. Benim yanýmda bulunmak sana zor geldi. Oysa sana yanýmda ol demedim ki. Yüreðime gir, ruhumun berrak sularýndan iç dedim. Benimle yaþa dedim. Sen ise sýradan bir apartman dairesinde yaþayamam dedin. Kapýyý çarpýp gittin. Bana Moskava'dan, Londra'dan, Miami'den mesaj gönderdin. Çok mutsuz olduðunu, aðlayýp durdurduðunu belirttin. Bir þeye çok sevindim. Hem aðlamayý hen de yazmayý öðrendin. Umarým bundan sonra yaþamak ile bulunmaðýn ayný þeyler olmadýðýný da öðrenirsin. Kimin yanýnda bulunduðun önemli deðildi, kimin yanýnda aþký, sevgiyi, iyi niyeti yaþadýðýn önemliydi. Eski çamlar bardak oldu artýk. Umarým bundan sonra, sana aþký yaþatacak ve seni bulunduðun durumdan kurtaracak birini bulursun. Çünkü ben sýradan apartman dairesinde kendime ait bir dünya kurdum. Ýyi günde, kötü günde yaþayacaðým bir eþ buldum. Yaþamak üretmek ve çalýþmak demekti. Birlikte el ele vererek çalýþýp üretilen, yaþamak budur denilen, bir birlikteliði seçtim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
18 Temmuz 2010
En iyisini, en doðrusunu yapmýþsýnýz!... Kutlarým.Zevkle okudum. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Asýrlardýr Yalnýzým
Ruhum Kokan Bir Demet Söz
Hýrs ve Azim
Ter de Pis Kokar; Ama Emek Olmazsa O Koku da Olmaz
Özlemek
Yaþamak, Kadýnlarda Dudaklara Ruj Sürmek, Erkeklerde Þarký Söylemektir
Hayatýn Güzelliði Acýmasýzdýr
Hayatta Aslýnda Hiçbir Þey Yoktur
Her Beyazlýk Ayný Deðildir.
Bir Kadýn Gördüm

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.