..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > osman demircan




22 Temmuz 2010
Peluþ Bebek  
osman demircan
Harika bir fikrim var dedi esas oðlan: Bundan böyle peluþ oyuncaklar yapacaðým, bak týpký bu elimdekiler gibi ama daha güzellerini. Konuþurken gözünde yeni bir ümidin ýþýklarý vardý. Atýldý hemen esas kýz sevdiðine olan inancýn etkisiyle ve çocuksu: Ben de istiyorum bu oyuncaklardan birtane.Tabi ki dedi delikanlý: En güzelini senin için yapacaðým. YAPMADI. Bir üzüntüyle bir hüzünle esas kýz dedi neden yapmadýn.


:ACJC:
Harika bir fikrim var dedi esas oðlan: Bundan böyle peluþ oyuncaklar yapacaðým, bak týpký bu elimdekiler gibi ama daha güzellerini. Konuþurken gözünde yeni bir ümidin ýþýklarý vardý. Atýldý hemen esas kýz sevdiðine olan inancýn etkisiyle ve çocuksu: Ben de istiyorum bu oyuncaklardan bir tane.Tabi ki dedi delikanlý: En güzelini senin için yapacaðým. YAPMADI. Bir üzüntüyle bir hüzünle esas kýz dedi neden yapmadýn. Esas oðlan kýzýn üzüntüsünü gülümsemesiyle alsa da hüznünü alamadý. Esas oðlan dedi: Sana kendimi verdim yetmedi mi, bari bir güzellik de bende kalsýn olmaz mý? Esas kýz dayanamadý artýk ve dedi: En büyük güzelliði benden esirgersen, benden en güzelinden bir sevgi, bir aþk, bir sadakat nasýl beklersin. Esas oðlan umursamaz bir edayla dedi: Sana verdiðim sözü tutamadým, çünkü bu aralar sürekli biriyle telefonlaþtým. Öyle güzel sözler iþittim ki telefonda aklýmý alan, sana verdiðim sözleri hatýrlayamadým. Esas kýz buruk bir duyguyla dedi: Neydi senden istediði peki o tele kýzýn. Esas oðlan hayatýnda hiç yalvarmamýþ bir ses tonuyla dedi: Benden en güzelinden bir peluþ bebek istedi. Esas kýz sesi titreyerek dedi: Yaptýn mý ona? Evet, dedi esas oðlan sesi hiç burkulmadan. Esas kýz dedi: Neydi benden farký? Sen bana hep gerçek çiçekler verdin. O çiçekler erken sararýp soldu. O ise yapma çiçekler vererek, daha uzun ömürlü bir sevgisinin olduðunu göstererek beni senin ellerinden aldý. Þimdi senin ellerine verecek bir þeyim kalmadý dedi esas oðlan. Esas kýz dedi: Sen yalandan sevgileri tercih ettin. Evet dedi esas oðlan. O yüzden ona gerçek bir bebek vermeyi düþünmedim. Yüreðim tabi ki seninle... Yüreðimden tüm azalarýma akan kandan ve candan bir bebek hediye edecektim sana. Seni gerçek bir anne yapacaktým. Sen yalan sözlerime aldanmasaydýn. Esas kýz hüzünlü bir sesle: Sevmek inanmak ve güvenmektir hem de çokça. Senin yalanlarýna inandýysam, güvendim de ondan dedi sonra. Esas oðlan, yine de yüreðim seninle... Ýstersen gel sana kanýmdan, canýmdan bir bebek yapayým. Gel seni anne yapayým sen de beni yap baba.
Esas kýz dedi bir þartla. Yalan aþklar sahte güller büyütür. Sahte güllerin dikenleri acýtmaz. Onlarýn acýtan taraflarý tüm zamanlarýný almasýdýr boþu boþuna. Eðer beni baðrýna basacaksan, göðüs germelisin seni acýtan yanlarýma. Çünkü gerçek bir gül olacaðým sana.
Kabul etti esas oðlan. Bir ev kurdular tarh gibi. Sonra içinde geçindiler gül gibi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Hayat, Gereksiz Ýliþkiler Yumaðýdýr
Senden Kaçsam da Sana Gelsem de Ayaklarým Kan Ýçinde Kalýr
Senin Ne Olduðun Önemli Deðildir
Bir Hareketimle Seni Yok Sayarým
Kendini Baþkasýyla Tanýmlamaktan Vazgeç
Ayrýk Otlarý
Kocaman Bir Çýðlýðým
Bileklerindeki Malleollarý Severim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Seninle Açarým Perdelerimi Güne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.