..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > HAMZA EKÝZ




24 Temmuz 2010
Bilmiyorum  
HAMZA EKÝZ
BÝLÝNMEZLÝK ÝÇÝNDEYÝM.....


:AFJD:
Yaþam denen kahpe soluklu bir hengâmenin içinde var olmaya çalýþýyorum. Nereden geldim nereye gidiyorum sorusu beynimi kurcalýyor. Mutsuzum iþte, anlamý yok beklide mutluluk ne anlama geliyor bendeki mutsuzluk anlam taþýsýn. Sessizleþiyorum. Ben benden geçiyorum bu aralar.. ben beni arýyorum beklide. Kaygýlar mýdýr içime dolan mutsuzluðun nedeni, yoksa sesiz kalmak mý? Yalnýzlaþmak istiyorum. Olmuyor iþte. Olmuyor. Yazan mý boktan yazmýþ yazýyý yoksa yaradan da mý var bir sýkýntý? Týkandým artýk. O mutluluk aþýlayan, dertli olsa da gülen adam öldü. Yâda öldürdüler iþte bilmiyorum. Tek bildiðim ben bu hayat nasýl yaþanýr öðrenemedim. Öðrenemedim. Sayýsýz yediðim kazýklarýn arkasýnda yinede güvenmeyi seçtim insanlara… Sayýsýz satýlmýþlýklarýn ve çirkefliklerin içinde dik durmaya çalýþtým beklide ama artýk olmuyor. Aðlamaklý yaþýyorum zamaný… kapalý bir kutu içine hapsolmuþ gibiyim. Nefes alamýyorum, mutsuzum ya açýkçasý ve ahlaksýzým iþte en büyük ahlaksýzlýðý yapýyorum kendime. Kendimle kalsa iyide ya çevreme? Orada týkanýyorum iþte. Bir anda yok olmak istiyorum tüm yaþamýþlýðýmla yaþatmýþlýðýmla, silinmek istiyorum benliklerden sanki hiç yaþamamýþçasýna, yokluðumun farkýna varmasýn kimse istiyorum. Yaþamaya devam etsin hayatý. Ben kirletmeyeyim yaþamlarý. Duru kalsýn insanlar yaþadýklarý yerde. Ve olmasýn gözlerinde benden kaynaklý bir damla ya ve olmasýn beyinlerinde benden kaynaklý bir tasa ir sýkýntý.

     Neden seviyor insanlar beni? Bilmiyorum, sevmesinler istiyorum bazen, bir yere koymasýnlar beni. Deðerim olmasýn yüreklerinde olmasýn iþte. Neden bilmiyorum ama aðýr geliyor taþýyamýyorum artýk bu deðeri. Belki acizleþmiþimdir diyorum beklentilerini gerçekleþtirememenin acizliðidir bu bilmiyorum. Artýk her aynaya baktýðýmda kendime lanet ir insansýn sen demekten býktým, lanet bir insaným çünkü bu sitemin gereklerini yerine getiremeyen hala homosapiyensin maðara dönemi paylaþýmlarýný yaþayan o maymun kýlýklý bir hayvaným. Hala çýkarsýz sevmeyi baþarýyorum, hala paylaþýyorum ne varsa ve hala doðru söylüyorum, yalan bulaþmamýþ dilime. Bedeli ne olursa olsun doðruyum. Gerçi benim bunlarý söylemem kendim içinde bir þey ifade etmiyor. Baþkalarý nasýl bakýyor bana o önemli.. Kimine göre þerefsiz, kimine göre lanet herifin teki, kimisi için iyi bir dost arkadaþ, kimisi için bir abi… sýralayýn sýralaya bildiðini kadar.. Belki iyi bir sevgiliyim. Bilmiyorum. Tek bildiðim ne olduðumu bilmediðim. Bilmekte istemiyorum artýk. Erken indirdim yelkenleri beklide erken teslim oldum. Daha bir miktar daha yaþanýlasý zaman var önümde belki kabusa dönecek bir miktar zaman birimi daha… olsa ne fayda olmasa ne fayda. Giden gitmiþ bende yaþasam ne fayda.

     Bilinmezlikler içindeyim. Tek bildiðim hiçbir þey bilmediðim ve tek bildiðim sevilmek deðer görmek istemediðim. Yoruldum artýk. Bir söz vardý;

“     Ýnsanlar aðaçlarý severler ama keserler;
     Hayvanlarý severler ama öldürürler,
     Çiçekleri severler ama koparýrlar,
     Birinin bana seni seviyorum demesinden korkuyorum…..”

Evet korkuyorum. Bendemi sevmemeliyim o zaman diyorum. Bendemi deðer vermemeliyim. Yo hayýr, insanlar aðaçlarý da, hayvanlarý da, çiçekleri de ve maalesef insanlarý da çýkarlarý doðrultusunda seviyorlar. Ben çýkarsýz seviyorum iþte. Ve sevilmekte istemiyorum, insan gibi sevmekte.

     Yaþadýðým hayat içindeki çirkefliklerden býktým beklide, satýlmýþlýklar aðýr geldi, onursuzluklar, yalanlar dolanlar. Ve bunlarýn ortasýnda bu olanlarý izlemek doldurdu beni bilmiyorum. Belki ne yazdýðýmý bile bilmeden saçmalýyorum. Dedim ya bilmiyorum, bilmekte istemiyorum. Sadece yok olmak istiyorum. Ben sevdayý bize adam akýllý yaþamasýný bilmeyen ben, ben iþte öyle lanet olasý bir ben. Ýyi deðilim beklide… Bekli de mutsuzum yaþmak istediðim gibi yaþamamaktan yada ne bileyim neden yaþadýðýmý bilmemekten veya anlamsýzlaþmasýndan hayatýn. Tükeniþler içindeyim, bir damla enerjiye muhtacým beklide, beklide düþündüklerimin deðil de düþünmediklerimin yargýlanmasýnda dolayý bu haldeyim, belki yanlýþ anlaþýlmak aðýr geliyor bana belki paylaþmak dertleri tasalarý çözüm üretememek... Dedim ya bilmiyorum… böyle hiçbir iþe yaramadan yaþamak mý daha mantýklý… yada yok olmak mý daha mantýklý bilmiyorum. Tek bildiðim ne bir þey bilmek istiyorum ne de biliyorum. Öyle yaþamak için anlamsýzca yaþýyorum… ANLAMSIZCA….
     
www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Sevgiliye
Ayrýlýk
Haksýzmýyým
Hoþgeldin Bebek
Ölüm...
Sonbahar
Baba!..
Türküler
Hüzün Yaraþýyor Bana

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.