..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Levent Ölçer




28 Temmuz 2010
Kibirle Ýmtihaný Kaybedenler  
Bunlar ortalýðý boþ bulunca habire atarlar..

Levent Ölçer


Ne korkunç bir zaman bu böyle. Sanki cehennemin kapýlarý dünyanýn üzerine açýlmýþ ve bütün iblisler bir din adamý cüppesine bürünüp insan kaný emmek için aramýza karýþmýþ..


:AFHB:
Bu cins yaþam formlarý kendini insandan saysa da aslýnda bunlar insan deðildir. Bunlar parazit yaþam formudur. Diðer insanlardan beslenirler. Özgürlükleri yoktur ve hepsi kýsýtlý anlayýþlarýnýn ve bir yalanlar yumaðýnýn içinde hapis kalmýþtýr. Özleri yoktur, tamamen boþ ve sonradan doldurma kabuktan oluþurlar. Özleri olmadýðý için Özgürlükten ve kendin olmaktan anlamazlar. Bunlar genelde koloniler halinde yaþarlar ve tek baþlarýnayken sadece sinsi sinsi gizlenirler. Bön ve hýmbýldýrlar. Üretimden, yaratýcýlýktan anlamazlar. Tembeldirler. Biraz kalabalýklaþtýlar mý hemen diklenmeye ve kendilerinden zayýf gördükleri hedeflere hav hav diye höykürerek saldýrmaya baþlarlar. Dedik ya bunlar sürü yaratýklarýdýr. Sýrtlan gibi týrsak ve haydut ruhludurlar. Adalet, özgürlük, hukuk, kanun, doðruluk, nezaket, yol yordam gibi kavramlarla alakalarý yoktur.

Bunlar yaðmacý, fýrsatçý, vampir bir kültürü benimsemiþ çok acayip ve tehlikeli bir yaþam formudur. Bulaþtýklarý yerde bir virüs gibi zayýf bünyeleri kýsa sürede hasta edip öldürürler. Bunlarýn bulunduðu yerde baþka bir yaþam türünün barýnmasýna olanak yoktur. Ya bu sülük-emici-yokedici yaþam formuna dönüþeceksiniz ya da yok olacaksýnýz.. Aslýnda bu dönüþüm zaten bir yokoluþ olduðu için geriye kalan tek mantýklý alternatif bu virüs yaþam formunu ve onu besleyen kültürü yok etmektir..

Bu yaþam formu týrsak ve çekingendir ve sadece sýrtlanlar gibi çok kalabalýklaþtýðýnda gücü bir þeylere yeter. Avrupa tarihin bir döneminde bunlardan çok ama çok çok çekmiþtir. Bunlar yüzünden Avrupa kýtasý uzun yýllar kardeþ kavgasýnda boðuþmuþ ve sokaklarda dere gibi kan akmýþtýr.. Ýnsanlar þeytana tapýyor diye yakýlmýþtýr. Ýnsanlar GÜNAHKAR diye yakýlmýþtýr. Ýnsanlar kilisenin din adamlarýyla ters düþtü diye yakýlmýþtýr. Ýnsanlar sevmeyen komþularý sadece basit iftira ettikleri için þeytan-günahkar diye yakýlmýþtýr. Ýnsanlar bilimle uðraþýyor ve diðerlerine düþünmeyi öðretiyor diye YAKILMIÞTIR. Ve bunlarý yapan dinadamlarýnýn tanrýsý BAÐIÞLAYICILIÐI ile ÜNLÜdür. Alevlerle yakarak insanlarýn ruhunu arýndýrmak ve öldürmek cidden büyük bir merhametlilik göstergesi midir? Ayný din adamlarý Avrupa hastalýk ve açlýk ile boðuþurken CENNETTEN ARAZÝ SATMIÞ ve kendilerine bu dünyada Bazilikalar, saray yavrusu evler, dünyada cennet bahçeleri inþa etmiþlerdir..

Ýþte bu nedenlerden DÝNi ama hangi dini olursa olsun aðzýna alan ve DÝN DÝN DÝN TANRI PEYGAMBER diyerek ortalýðý birbirine katan bu fýrsatçýlarýn kalabalýklaþmasýna asla izin verilmemelidir.. Sayýlarý sürekli iyi izlenmeli gerektiðinde müdahale ile süratle karantinaya alýnmalý izole edilmelidir..

Bu yaþam formlarý insan gibi görünür. Dünyanýn her yerinde ve insan ýrkýnýn görüntüsünde, dilinde, renginde, ýrkýnda bunlardan olabilir. Bunlarý tanýmanýn ilk temel ölçütü; Bunlar bir kere çok dindar ve iyi insanlar GÝBÝ GÖRÜNÜRLER. Bu yaþam formu en iyi saklanma yönteminin en az bakýlacak yere saklanmak olduðunu çok iyi bilmektedir. Temiz, pak, dindar, iyi bir insan gibi görünmek elbette iyi bir maskedir. Kusursuza yakýn bir maskedir..

Lakin endiþe etmeyin. Bu maske kusursuza yakýn olsa da bu tehlikeli yaþam formunu tanýmanýn yollarý var.. Bu yaþam formu parazittir ve en iyi huylu görüneninden en saldýrganýna kadar hepsi etrafýmndaki insanlardan beslenir.. Bunu aþýrý nezaket ve aþýrý tevazunun, aþýrý iyi olma çabasýnýn ardýnda hýrsla diþlerini ve pençelerini sizin ruhunuza geçirerek yaparlar. Buna engel olamazlar. Özleri bununla doludur yani BOÞLUKLA.. Açlýklarý kocamandýr. Hiç bitmez. Boþ bir sonsuzluða açýlan bir kuyunun okyanuslarý emmesi gibi ruhlarý doymamacasýna açtýr.. Bunlar kibirlidir. Bunlar herþeyin en iyisini bilir. Bunlar sizin yanlýþ yaptýðýnýzý, kötü yolda olduðunuzu, isterseniz size yardým edebileceklerini söyler. Kendi ýþýklarýya gözleri kamaþmýþ ve körleþmiþ baðnaz bir ruh haliyle, yobazca bir kibirle etraflarýna vaaz okurlar. Kendileri en adi ve karanlýk günahlarýn kollarýndayken kalkýp çevrelerindekileri günahkarlar diye kýnarlar. Çünkü onlarýn temiz giysileri, ak sakallarý, gülümseyen yüzlü nazik sözleri vardýr ve çünkü bazýlarý bu masala inanýp kendini bu rezil istismarcýlarýn kollarýna atacak kadar SAFtýr.

Adam ak sakallýdýr. Hacca bileme kaç kere gitmiþtir.. Günde beþ vakit namaz kýlar. Senede 3 ay oruç tutar. Cumalarý ve bayram namazlarýný kaçýrmaz. Hanýmý da ondan aþaðý kalmaz. Tepeden týrnaða örtülüdür ve elinden kuraný eksik etmez o yasinden bu okumalara gezer durur.. Bunlarýn aðzýndan tanrý ve peygamber adý düþmez.. Buraya kadar ne kadar iyi deðil mi? Cidden iyi yahu. Dalga geçmiyorum. Yaþayan inandýðý dini böyle yaþamak istiyorsa yaþasýn.. Ama iþ burada bitmiyor. Dahasý var.. Bu ayný adamýn, bu bizim HACI Abi'nin esnaflýðý tam bir curcuna.. Hacýlýðýna ve saçýna baþýna, yaþýna, konuþmasýna bakýp da onunla iþ yaptýysanýz yandýnýz. Hileli tartýdan borç takmaya bütün hilelerin daniskasýný bilir-uygular. Dedikoduyu pek sever. Haramdan göbeði kocaman þiþmiþtir. Tanýyanlar gördüðünde zaten içinden bir küfrü savurup en hýzlý biçimde yol deðiþtirir. Saçý açýklara demediðini býrakmaz ama 14 yaþýndaki kýza s..ecek gibi gözlerle-gözünü kýrpmadan bakar-gözden kaybolana kadar.. Hayýr iþlemeyi sevmez, bir yaralý parmaða iþediði görülmemiþtir. S..meyeceði eþeðin önüne ot koymaz. Size iyilik yapýyorsa arkanýza bakmadan koþarak uzaklaþýn. Yüzünüze gülüyorsa bilin ki o an tam iþte o an size içinde en büyük küfürleri saydýðý bir andýr. Eline düþmeye görün, kafanýza hemen bir mermi sýkmazsanýz daha sonra bunu bile yapamayacak hale getirir-canýnýza okur.. Bunun ailesi de farklý deðildir. Oðlu da babasý gibi dindar ve iyiaileçocuðu tipindedir.. Ama ne eli, ne dili, ne de þeyi haramdan çýkmaz. Ýþin can alýcý yaný; Bu haliyle hala ahkam keser, eser de eser vay babam din, vay babam kitap, vay babam peygamber.. Hanýmlarý ayrý bir dedikoducudur. Baþý açýklara demediklerini býrakmazlar ama öte yandan kendileri elin adamlarýna yiyecek gibi bakýp kaþ göz etmesini bilirler.. Kýzlarýný sarýp sarmalarlar ama o kadar sýký sarýlmýþtýr ki kýzýn sadece yüzü görünmesine karþýlýk, saçlarýndan baþka vücudunun bütün hatlarý hayal gücüne hiç iþ býrakmayacak þekilde göz önündedir. Hele yüzündeki o ifade, gözlerindeki o bakýþ ise baþý kýçý en açýk kýzlarla yarýþacak kadar baþtan çýkarýcýdýr.. Buyrun burdan yakýn.. Efendim günahmýþ, efendim böyleymiþ, þöyleymiþ.. Öyle miymiþ? Cidden mi? Yapmayýn yavv..

Habire atarlar dedik ya.. Kendileri çok iyi, çok dindar(artýk bulunduklarý yerde hangi kutsal varlýk Tanrý ise onun mürididirler) çok temiz insanlarmýþ da diðerleri bu huzura ve güzelliðe, iyiliðe eriþip onlar gibi olsunlar istiyorlarmýþ da.. Laf.. Bu laflara toplumda inananlar çoktur çünkü cehalet ve baðnazlýk, yobazlýk adeta bir erdemmiþ gibi pazarlanýyor. Ýðrenç ve korkunç.. Ne korkunç bir zaman bu böyle. Sanki cehennemin kapýlarý dünyanýn üzerine açýlmýþ ve bütün iblisler bir din adamý cüppesine bürünüp insan kaný emmek için aramýza karýþmýþ..

Cehenneme giden yol iyi niyet taþlarýyla döþelidir. En büyük günah kibirdir. Din, kullanmaya kalktýðýnýzda, çok tehlikeli bir siyasi ve toplumsal araçtýr. Sahte dindarlar ile gerçek dindarlar arasýnda ayrým yapabilmek için bakacaðýnýz yer dini nasýl yaþadýðýdýr. Din kiþinin en mahrem, en kutsal, en özel, en kiþisel kýymetidir. Din kiþinin en kýymetli dayanaðý ve ruhunun temelidir. Bir kiþi bu mahremini günün 24 saati diðer insanlarýn gözüne sokarcasýna koca bir bayrak direði gibi sallýyorsa bu kibirdir. Bu diðerlerine hakarettir. Bu aþaðýlamadýr. Diðerlerini rahatsýz etmektir.. Din özel yaþanýr. Dinin sana özeldir. Bunu kalkýp bir bayrak gibi sallamaya baþladýðýnda çizgiyi aþtýðýnýn resmidir. Hele bunu çevrene bir hastalýk gibi ZORLA yaymaya kalkýyorsan ve insanlarý korkutup sindirerek kendinleþtirmeye çalýþýyorsan..

Ýyi niyetle yapýlan iþten zarar gelir mi?

Aptalca yaparsan elbette gelir.

Araba kazalarý sonucu ülkemizde kötürüm kalanlarýn büyük bölümü kaza esnasýnda deðil, kazadan sonra kötürüm kalýyor.. Yani birileri adamý karga tulumba çekip sürükleyerek araçtan çýkardýðý için 6 ay sonra eskisi gibi olacak yaralýlar ömür boyu felç oluyor..

Aklý ve gerçekleri gören, bilgili, farkýnda bir bakýþ olmadan en iyi niyetli hamlelerin bile sonu felaketle bitebilir. Ne yazýk ki Türk insanýnýn en yumuþak karný dini.. Lütfen bir kez daha ve bir kez daha düþünün. Din, din, Tanrý, kitap, peygamber diye ortalýðý inletenlerin maskelerinin arkasýný da görün. Din kimseye dokunulmazlýk vermez. Gözünüzdeki þu baðý çýkartýn ve din sömürücüsü yalancý sülüklerin HER SÖZLERÝNÝ VE HAREKETLERÝNÝ SORGULAYIN, gerçek yüzlerini görün.

Sakallý sülüklere, sulugözlü aðlak iblislere, kibirli vampirlere, kutsal adam cüppesi giyen canavarlara sesleniyorum. Bakýn Mevlana ne diyor:

Ya göründüðün gibi ol ya da olduðun gibi görün..

Not: Bu kavga bitmez.. Eþkiya dünyaya hükümdar olmaz.. Bunlar en iyi günleriniz.. "Bir daha asla.. Bir daha asla.."

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
18 Aðustos 2010
Sn Ölçer, çok dengeli ve tutarlý bir þekilde bizi bekleyen tehdidi ve tehlikeyi göstermiþsiniz. Kutlarým. Esenlik. Ek Not: Geçenlerde bir cenaze törenindeydim. Yani biz ölülerimizi bile saygýn ve vakur bir þekilde defnetmesini bilmiyoruz. Tabutun cenaze arabasýna konmasý ve arabadan alýnmasý sýrasýnda bir çaðrýþ bir baðrýþ yaþandý ki þaþarsýnýz. (Hani ambulanslarda olduðu gibi). Her kafadan ayrý bir ses çýkýyordu. Ayný tantana misliyle cenaze topraða verilirken yaþandý. Ha bu arada artýk mezarlar yer kýtlýðýndan iki katlý yapýlýyor. Mezarlýkta yan yana açýlmýþ bir sürü ve iki katlý olduðundan bir hayli derin beton mezar yerleri açmýþlar.. Fakat mezarlar arasýnda mesafe iki karýþ ha var ha yok. Yer kazanacaðýz diye delikleri çok yakýn açmýþlar. Açýk duran mezarlara düþmemeye dikkat ederek, bir sürü cambazlýk yaparak mevtayý topraða veriyorsunuz. Ama üzerine atacak toprak yok. Çünkü her yer iri taþlar ve beton cürufla doluydu. Toprak kaybolmuþ. Beton cüruflarý kan ter içinde kürekledik. Ortalýk toz duman oldu. Üstümüz baþýmýz battý. Herkes savrulan tozu topraðý o sýcakta yuttu. Lahit kapaklarý eksik çýktý. Onun yerine uydur kýydýr tahta kapaklar kondu. Baðrýþmalar ve itiþ tepiþ arasýnda (önce baþýný verin, sýký tutun, kaymasýn, yakaladým, tutsana ya) mevta topraða verildi. Birisi su mezara su dökerken ona da “önce baþýna dök” diye baðýrdýlar. Þekilcilik genlerimize kadar iþlemiþ. (yazarýn cevabý: Saygýlar Hulki Bey.)

:: emeðinize saðlýk
Gönderen: Taner / , Türkiye
6 Aðustos 2010
Yüz yýl savaþlarýnda fransaya büyük yararlýlýk gösteren Jan dark bu yobazlar tarafýndan cadý ilan edildi ve yakýldý. Bu katliamdan uzuncabir süre sonrada azize ilan edildi. Bunlarýn hýristiyaný müslümaný yahudisi hepsi ayný. Ayrýca giyim tarzý insanýn inancýný derecelendiremez. Türban bir dönem tapýnak fahiþelerinin kimliðini belirten simge idi de bugün ne oldu. Özügür olan insanlarýn yolunu aydýnlatan bilimdir. Bundan sapma toplumun tümüne müdahale eder duruma gelmiþse ciddi sorunlar baþgösterir. Evet, yazdýklarýnýza katýlýyorum. Evet, inanç insanýn içindedir bunu diðerlerinin gözüne sokmaya kalkýþmak tacirliktir. Bunlarýn etkisini kýrmak baþkalrýnýn doðmalarýný dikteedemeyeceði özgür bireyi yaratmak zorunluluktur. (yazarýn cevabý: Saygýlar Taner.)

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
29 Temmuz 2010
Maalesef yazdýklarýnýz doðru. Maalesef diyorum çünkü tanýmladýðýnýz bu tipler bir kanser hücresi gibi topluma hýzla yayýldý/yayýlýyor. Teþekkürler. Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Ortadoðuda Fillerin Güreþi
Tayyip Obama Sarýgül
Karþý Saldýrý Planý Senaryosu
Herkes Hakettiði Þekilde Yönetilir
Hayýr Dedik Arkadaþým...
Ekmeksiz Demokrasi ve Darbenin Ardýna Saklananlar
Halk Meclisi Günleri
Abd: Sessiz ve Derinden

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Seninle Ýlk Defa...
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.