..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > vildan pýrlant




29 Temmuz 2010
Gecenin Sessizliði  
vildan pýrlant
Sessizlik o kadar güzelki sanki yýllarca hasretim bu sessizliðe.Ýnsanýn benliðini alýyor. Büyülü bir iksir gibi insanýn ruhunu alt üst ediyor.Baþýmý kaldýrýyorum ve gündüzün maviliðinden geriye kalan simsiyah bir gökyüzü görüyorum...


:AGFI:
Gecenin sessizliðinde boðulmak nedir biliyormusunuz?Tarifi olmayan bir duygu,tarifsiz bir dokunuþ,mecalsiz sözler ve tek bir haykýrýþ tüm sessliði bozmaya yeter.Gecenin yarýsý ve bir tek denizden gelen dalga sesleri hakim kulaklarýma.Tek baþýma ,yine yalnýzým..Bu sessizliði bozmak istemiyorum ama içimden bütün gücümle baðýrmak geliyor.Keþke diyorum keþke birde inceden yaðmur yaðsa sakin sakin.Karanlýklar hep korkutucudur,ürkütücüdür. Fakat þuan da çok masum bir karanlýk sanki bana gülümsüyor.Gülücüklerine tebessümle karþýlýk verir gibiyim.gözlerine gözlerimle bakar gibiyim.korku dolu bir serüvende olsa bu yaptýðým o yolda yürümeye razýyým.Karanlýk ile birleþen sessizlik müthiþ bir geceyi ortaya çýkarýyor. Sessizlik o kadar güzel ki sanki yýllarca hasretim bu sessizliðe. Ýnsanýn benliðini alýyor. Büyülü bir iksir gibi insanýn ruhunu alt üst ediyor.Baþýmý kaldýrýyorum ve gündüzün maviliðinden geriye kalan simsiyah bir gökyüzü görüyorum.Týpký simsiyah üzerinde beyaz noktalarý bulunan bir örtüye benziyor.Gece ilerliyor.Gözlerim uykusuz ama o siyah çarþafta ,yýldýzlý bir yastýk ile ve bulutlu bir battaniyeyide üzerime çekip uyumak çok isterdim. Fakat üzerimdeki tiþört þuanda beni üþütüyor.Ben niye yalnýzým diye soruyorum kendime? Daha doðrusu ben yalnýzmýyým? Aslýnda görünüþte deðilim onlarca sevenim var,saolsunlar.
Kýyamadýklarým her zaman ayrýlar.Ne kadar kýzsam bile, bir anlýk sinir ile aðzýma gelen söylesem kalbimden asla silemediklerim var.Çok acayip bir duygu,kýzýpta bir kalemde sildiklerim ve kýzdýðým halde silmeye cesaret edemediklerim.Farklý iki tartýda ayný iki aðýrlýk gibi.Özlediklerimde var özlediðimde..Beklediklerimde var beklediðimde.Ýnsanlar neden farklý duygularla donatýlmýþ? Niçin düþünceler,inanýþlar,davranýþlar,tutkular en önemlisi gözlerdeki parýltý neden farklý farklý anlamlar taþýyor.Ýnsanlarýn yaþamasýnýn en önemli nedeni olan organýn adýný''kalp'' diye genellemiþler.Ancak her insaný o kalbe layýk görememiþler.?Çok zor heralde kalbin atýþýna sahip çýkmak.Neþeyle,güvenle,aþkla,sevgiyle,yaþama ve yaþatmak ümidiyle atmasýný saðlamak çok zormuþ heralde.?Geceler benim bildiðim hep karanlýktý onu aydýnlatan bizleriz. Yalnýzlýðý öðrendim geceden.Sevdiklerimin gece kadar siyah olmadýkalrýný fakat yýldýzlar gibi her zaman parladýklarýný öðrendim.Sevdiklerimin gece gibi umutsuzca kara bir perdeye bürünmediklerini öðrendim.Aksine onlarýn hep birer gün ýþýðý olup beni aydýnlatmaya çalýþtýklarýný öðrendim.Deðer ve kýymet bilebilmek çok önemli.Belki geç belki erken ama asýl önemli olan deðer biçmenin farkýnda olabilmek.Nasýl ki güller yeþerebilmek için bahara ihtiyaç duyuyorsa , insanda yeþerebilmek için sevgiye ihtiyaç duyar.Kardelenler nasýl soðuða göðüs gerebiliyor sanýyorsunuz.Tabiki yaþama sevinci ile...Gün ýþýgý görme sevinci ile kar'ý delip hayata baðlanýyorlar. Her zaman gül üzerindeki diken olup insan eli kanatmaktansa, kar alýtýndaki kardelen olup gün ýþýðý görme azmi ile yaþamayý tercih etmeniz dileðiyle.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Neden..?
Kalbimi Kaybettim Anne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kapanan Kapýlar [Þiir]
Ýnkar Etme Yanarsýn... : (( [Þiir]
Sende Sev Ama Sevilme..! [Þiir]
Ölüm Döþeðii [Þiir]
Yanlýþým... [Þiir]
Babam [Þiir]


vildan pýrlant kimdir?

Öðrenciyim. þiir ve buna yönelik yazýlar yazýyorum. bunu yapmak hoþuma gidiyor. bazen insan içini dökecek kimse bulamadýðýnda bir kaðýt bir kalem ile arkadaþ oluyor. tek hedefim okul öncesi öðretmeni olmak. topraða ektiðim ufacýk tohumlarý yeþertmek ve meyveleri tadlarýna aldýrmadan yemek

Etkilendiði Yazarlar:
özdemir asaf,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © vildan pýrlant, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.