..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Serdar ULUSOY




12 Aðustos 2010
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým  
Serdar ULUSOY
Yazdým, Okundum, Kopyalandým, Ýletildim, Saklandým, Mesajlandým, Arandým, Suçlandým……. Beyler,beyler; çokta hafife almayýn bu iþler bildiðiniz gibi deðildir. Hafif deðilim kaldýramazsýnýz,sýð deðilim yüzemezsiniz, taklit deðilim sakýnýnýz ,tuzak deðilim kurtulamazsýnýz,þakirt deðilim kandýramazsýnýz.Abdest almadan evet cilere isimleri ile hitap edebilecek kadar iman sahibiyim.Ýnancým tam,ne yarým nede çeyrek.Yiðidim,ne badem býyýklý,nede yumuþaðým,dayanýklýyým,sabýrlýyým,kaygýsýz deðilim,en doðruya aþýk,çoðunun etek altýnda oturduðu zamanlarda bile kanýmýz aksa da zafer Ýslam ýn diyebilecek kadarda cesaretliyim. Bilginize… Siz siz olun ; Sakýn haa…. Dalýmýzý Kýranýn Aðacýný Kökünden Keseriz...! Biline..


:BBIA:
Müsaade edildiði ölçüler de , saman saman,özür dilerim zaman zaman yazma fýrsatý buluyoruz.Kasabýn et derdinde olduðu varsayýlýr ise,koyununda can derdinde olduðu,zor bir görev olan gazeteciliðe iþ baþvuru formu ile baþlamadým.Tabiri caizse kimsenin babamýzý sormadýðý bir görev ile hizmetinizdeyim.Önce ilçeme,sonra yaþadýðým ovaya,K.Menderes havzasýna ve Türkiye’mize sürekli bir þeyler katma çabasý içersinde olanlardan oldum.
Menfaat’çi ler,yalancýlar ve kývýrcýklarýn olduðu sahnede yarýnlar için, güzel HÝZMET’ler edebilmek adýna,kendimi iþime adadým.Hizmetimizde sýnýrýn olmadýðý gibi,kimsenin avukatlýðýný yapmadým.Eðilmedim,bükülmedim,hele ki kimseye eyvallah edip,el pençe divan durmadým.Bunlarýn yanýnda kimseye özel hizmet yapmak gibi bir lüksümde olmadý.
Yazdým,
Okundum,
Kopyalandým,
Ýletildim,
Saklandým,
Mesajlandým,
Arandým,
Suçlandým…….
Beyler,beyler; çokta hafife almayýn bu iþler bildiðiniz gibi deðildir.
Hafif deðilim kaldýramazsýnýz,sýð deðilim yüzemezsiniz, taklit deðilim sakýnýnýz ,tuzak deðilim kurtulamazsýnýz,þakirt deðilim kandýramazsýnýz.Abdest almadan evet cilere isimleri ile hitap edebilecek kadar iman sahibiyim.Ýnancým tam,ne yarým nede çeyrek.Yiðidim,ne badem býyýklý,nede yumuþaðým,dayanýklýyým,sabýrlýyým,kaygýsýz deðilim,en doðruya aþýk,çoðunun etek altýnda oturduðu zamanlarda bile kanýmýz aksa da zafer Ýslam ýn diyebilecek kadarda cesaretliyim. Bilginize…
Siz siz olun ;
Sakýn haa….
Dalýmýzý Kýranýn Aðacýný Kökünden Keseriz...! Biline..
………………………………………….
Çoðumuzun “ HAYIR” diyemediði anlar mutlaka olmuþtur.Sevmediðim cevaplar arasýnda yer alan “HAYIR” son günlerde en çok sevdiklerimin arasýna girmiþtir.Kimseyi kýrmamak adýna hayýr diyemesekte çok zaman,artýk hayýr demenin zamaný gelmiþ çatmýþtýr.Yapmamýz gereken 12 Eylül günü kullanacaðýmýz oylarýn hayýr olmasý,hayýr getirmesi ve hayýrsýzlardan kurtuluþ olarak algýlanmasýdýr.
Hayýr Yüce Allah(c.c.)’ýn rýzasýný kazanmaya vesile olan güzel amellerdir.Hakiki olmayan hayýr ( Kullanýlacak olan oy anlamýnda ) bizi hakiki hayýra götürecektir.Hakiki hayýr nedir bir bakalým..
Hz. Ali (r.a.) buyuruyor ki:Hayýr, malýnýn ve evlâdýnýn çok olmasý deðildir. Hayýr; Ýlminin çok olmasý,Hilminin büyük olmasý,Allaha hamdetmen,Günah iþlediðinde Allahtan maðfiret dilemendir.Dünyanýn hayrý þu iki kimseden baþkasýna olmaz:Ýþlediði günâhýn ardýndan hemen tevbe eden,Hayýrlara koþandýr. (Hayâtüs-Sahâbe 4/213)
Yüce Rabbim bizleri tüm hayatýmýz boyunca,hayýr ve güzel ameller yapan kullardan eylesin,ve bir günah iþleyince hemen o günahýna tevbe edip,göz yaþlarýmýz kan aðarýncaya kadar piþman olanlardan eylesin..
Hayra vesile olan hayrý yapan gibidir.Hayýrlý Günler.Hayýrlý Perþembeler
Hayýrlý Ramazanlar.Hayýrlý Akþamlar.Hayýrlý Okumalar.Hayýrlý Ýþler.Hayýrlý Tatiller Hayýrlý Dinlenmeler.Hayýrlý Uykular.Hayýrlý Dinlemeler…Hayýrlý oy kullanmalar.Hayýrlý Hizmetler.
Hayýrlý iþlerde yarýþalým….Ana Babaya iyilik edelim, Akrabalarý özellikle eþlerimizi gözetelim,maðdur etmeyelim, yoksullarý gözetelim, komþu haklarýný gözetelim, yararlý iþler yapalým, Tatlý söz söyleyelim, Öfkelerimizi yenelim, cömert olalým , haksýzlýk yapmayalým ve en önemlisi ,hiçbir iþimize hile karýþtýrmayalým.
Kýymetli K.menderes ovasý ve Bayýndýr’lýlar ; Tarihi konmayan genel seçimlerin provasý niteliðinide taþýyan Anayasa referandumu oylamasýna çok az bir zaman kýsa kalmýþtýr.Yaþanan çok kötü 8 yýlýn öcünü almanýn günü gelmiþ,iþbirlikçi iktidara güle güle demenin zamaný bu referanduma hayýr demek ile son bulacaktýr.
Emperyalizmin dallarýna,bölücülere, takiyyeci kapitalistlere,türbaný oy malzemesi yapýp o konuyu bile gündemine almayanlara,ev hanýmý birikimleri ile hastaneler zinciri kuranlara,babam sað olsun mantýðý ile gemicik alanlara,þehide kelle,(ABD)ullah þerefsizine sayýn diyenlere,Türk deyince cinnet geçirenlere hayýr diyoruz.Ýçimizdeki ayrýk otlarýnýn temizleme zamaný geldi,ayrýk otlarýný ayýklamanýn en güzel yolu ise 12 Eylül günü kullanacaðýnýz hayýr’lý bir hayýr oyu olacaktýr.
Herkes Safýný Belli Etsin.. Ya toplanýn AY YILDIZ Altýnda "Hayýr" deyin... Yada gidin çok yýldýz(AB-D) altýnda Evet deyin..HAYIR’lý Ramazanlar…..



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: HAYIRDA HAYIR VAR
Gönderen: yigit / , Türkiye
22 Aðustos 2010
fikirler ayrý olsada ideolojiler farklý olsada ten renklerini dillere getirip bizleri ayýrmaya çalýþþsalarda umutlarýmýzý çalýþsalarda ellerinize saðlýk ve unutulan bir gerçeði hatýrlattýnýz vatan mevzu bahisse gerisi teferuattýr..

:: saðlýk.
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
16 Aðustos 2010
Elinize saðlýk. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý?
Hesabý Olanlara Selam Olsun
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ
Sabun Leventeden,para Avantadan
Vesselam
Al Gülüm, Ver Gülüm...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?
Yuxexesle Conushmayn Yüxexesle Conusmayn (Yükses Ses ile Konuþmayýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin [Deneme]
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi [Deneme]
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok! [Deneme]
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek [Deneme]
Benim Sýrrým [Deneme]
Baþbuðum Demek Yürek Ýster [Deneme]


Serdar ULUSOY kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar ULUSOY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.