..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > osman demircan




12 Aðustos 2010
Mor Menekþe  
osman demircan
Yüreðim bir yamaç mor menekþelerle dolup taþan. Bir neyzenin sesi kulaklarýmda yankýlanmakta. Hafiften bir deniz kokusu yüzümü okþamakta. Bir an ölüm gelmekte aklýma beyaz kefenlerde bedenim. Hiç kusur yok dudaklarýmda. Sonsuz bir uykuya kapanmýþçasýna. Ne dost peþindeyim artýk ne de sevgili arayýþýnda.


:AHCG:
Yüreðim bir yamaç mor menekþelerle dolup taþan. Bir neyzenin sesi kulaklarýmda yankýlanmakta. Hafiften bir deniz kokusu yüzümü okþamakta. Bir an ölüm gelmekte aklýma beyaz kefenlerde bedenim. Hiç kusur yok dudaklarýmda. Sonsuz bir uykuya kapanmýþçasýna. Ne dost peþindeyim artýk ne de sevgili arayýþýnda. Bütün hayatýmda boyunca yollara kýzmamýþken, çukurlara ayaklarým düþtüðünde. Þimdi neden kýzayým benim için açýlmýþ ölüm çukuruna. Aðlayanlar ve aðlamayanlar yaný baþýmda. Oysa kim tutar beni bunca ter kokusundan kaçar gibi Allah'a uçuþlarýmda. Ya Rab var mý senden daha güzeli söyle bana. Genç kýzlar ve delikanlýlar taze bir biberdir aðzý yanmýþlara. Ya Rab beni kucakla. Bütün kollarýn açýlýþýnda yüreðim daralmakta. Anca sensin bana geniþ ovalarý hatýrlatan. Senin sesin var koþan atýn toynaklarýnda. Daha ne yapayým aðzý kokuþmuþlarýn bana þiir düzmelerini. Daha ne yapayým bana sevgili diyenlerin deyiþlerini. Allah bir daha Allah bin defa Allah... Hayatýmda hiçbir romaný böyle okumadým Ya Rab adýný okuduðum gibi. Hiçbir kelimeye böyle aþýk olmadým Ya Rab. Senin adýný söylerken ölüm döþeðinde su isteyen hasta gibiyim. Allah bin kere Allah... Ýþte yüreðim bol esinti alan bir yamaç gibi. Ve yüreðim o yamaçta sana bahþedilmiþ bir konak gibi Ya Rab. Sev beni sev beni sev beni. Deðerli hissedeyim kendimi. Yýkýlsýn Kýsra'nýn saraylarý. O saraylarýn bahçelerinde bir hurma aðacý et beni. Yapraklarýmda bir Muhammet yazsýn bin Allah yazsýn. Yaðmurlar yýkasýn kirlerimi. Adýn düþsün düþkünlüðüme. Sonra yücelt beni. Bir kuþ eyle beni. Senin denizinde sonsuz bir çýðlýk et beni. Baðýrayým Allah bin kere Allah... Haykýrayým Ya Allah Ya Allah... Herkes beni kuþ sansýn. Herkes kuþ tüyü yastýklarda uyusun. Bütün zulmün alkýþlarýnda ezilen bir bülbül olacaðýma, rahmet güneþinin altýnda eriyen bir mum olayým Ya Rab. At beni cehennemine orada sen varsýn. Senin olduðun her yer benim için billur saraydýr. Ya Rab beni sadece baðýþla. Açgözlü bir insanýn kucaðýna dökülen çil çil altýnlar gibi, sevgini dök þu yoksulluðuma. Ya Rab beni Mümin ordularý gibi kuþat. Dað gibi günahlarýmýn üzerine dik tevhit bayraðýný. Ve beni bütün bölünmüþlüðümle baðýþla ve tekliðine kat beni.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çam Ormaný
El Bari
Allah Kainatý Yaratmadan Önce Ne Yapýyordu?
Hz. Muhammet Kimdir
Tanrý'dan Aðlaya Aðlaya Uzaklaþanlar
Bir Çocuðun Topuna Karýþan Allah

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.