..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > yigit




14 Aðustos 2010
Öfkeyle Baðýrýyorsun  
yigit
Ýnsan denilen ve bu isimle anýlan bizlerin aslýnda sadece kendi erk ve çabamýzýn güçlülüðünü gerçekleþtirmek için ne kadar çýlgýnça bir çaba içinde olduðumuzu bugün belkide yaptýðým yada yapmaktan son anda kurtulduðum bir tartýþmanýn sonunda anladým


:AFAD:
Öfkeyle baðýrýyorsun. Ve baðýrdýkça saðýrlaþýyorsun.

     Ýnsan denilen ve bu isimle anýlan bizlerin aslýnda sadece kendi erk ve çabamýzýn güçlülüðünü gerçekleþtirmek için ne kadar çýlgýnça bir çaba içinde olduðumuzu bugün belkide yaptýðým yada yapmaktan son anda kurtulduðum bir tartýþmanýn sonunda anladým.. biz insanoðlu bilinen 13 bin yýllýk insanlýk tarihimizde sadece kendi fikirlerimizi en doðru þekilde bildiðimiz için dünyayý belkide bu kadar yaþanamaz bir cehennemin içinde bulundýrmak için uðraþtýk..cehennemimiz diyorum çünkü kimse öbür taraf yada cennet,cehennem tartýþmalarýna girmesin biz insanlýk denen kavramýn 6 milyar oyuncusu bugün kendi cehennemimizi yarattýk sevinin artýk hepimizi günahkar olduk ..Belki bu yazýyý okuyan herkes sanabilir ne kadar iç karartýcý bir yazýnýn baþlangýç cümlelerini kuruyorsun diye ...Aslýnda deðil sadece olan þeylere kelimelerin belkide harflerin anarþist bir isyaný benimkisi parmaklarým ise sadece bunu yazýyor ve kuralsýzlýk,düzensiz bir yazýmýn yazý temelini oluþturuyor ..
     Yazýmýn en üst tarafýndaki bir yazý bugün türkiye'de ki büyük bir gazetenin köþe yazarlarýndan birisinin yazdýðý yazýnýn kapanýþ satýrlarý..evet insanlýk öfkeyle baðýrýrken unuttuk biz kadýna ne kadar saygý deðer konuþmamýz gerektiðini ve o yüzden küfür etmeye baþladýðýmýz her cümlede anamýz ve bacýmýz o küfürün en vurgu tonlamasý yüksek bir öznesi oldu ..Hala baðýrmaya devam ederken duymadýk herhangi bir tartýþmada karþý tarafý dinlemenin çok büyük bir erdem olduðunu ve belkide anlatmak istediðinin bize neler katabilceðini göremedik sadece kendi fikirlerimizi dikta ettirerek herþeyi kabul ettirebilceðimizi sandýk ..baðýrmalarýmýzýn þiddeti artarken artýk bel altý vurmak serbest olmuþtu ve çevremizdeki her þahýþ yada kiþiyi belli bir kampýn içine sokarak kutuplaþtýrýp onlarý savaþtýrmak biz insanlýk için sanki bilgisayar oyunu oynamak gibi olmuþtu.. Yedi yaþýndaki çocuk gazetelerin 3.sayfasýnda eðer cinayet yada tecavüz haberi görmezse içinin rahat edemiceðini düþünerek toplum olarak testere filmlerini aratmayacak film gibi cinayetler yapmaya ve bunu anahaber bültenlerinde aralýksýz göstermeye baþladýk canavarlaþtýk ve artýk bu cehennemmiz biz insanoðlu için olaðanlaþtý farkýnda deðiliz..Hala niye ýrk yada din kavgasý veriliyor ki KÝM yada NE ÝÇÝN yaþanmasý gereken din yaþanamaz artýk çünkü eðer bir tanrýnýz yada dininiz olsaydý bu kadar çok masum yada çocuk ölmezdi sadece bir din anlayýþý için ve eðer ýrklar kendi özerkliklerini sadece kana susayan kapitalist dünyanýn kaleþnikoflarýyla yapýcaksa oda özerklik deðil sadece kapitalist dünyanýn yeni bir kölesi olan baþka bir ýrk yaratacak..
     Sýkýldýnýz mý sýkýlmanýza gerek yok çünkü yarattýðýmýz dünyadan genel örnekler veriyorum artýk hiç bir çocuk gökkuþaðýnýn güzel renklerinin kaç farklý renkten oluþtuðunu bilemeyecek kadar renksiz bir dünyanýn çocuklarý ..Çocuklar diyorum esmeri,beyazý,kürdü çerkezi,lazý,abaza,türk ve daha diðer bütün ýrkýn çocuklarý diyorum ülkemdeki mozaikte bulunan ismini hatýrlayamadýðým daha bir çoðuna güvenilmez bir adalet anlayýþýný aþýlýyoruz çocuklara öðrettiðimiz doða kanunlarý kendi adaletini saðla temalarýný öðretiyoruz çünkü aydýnlarýmýzý,askerlerimiz ve düþünen her türlü beyinleri içeri sadece tutuklama bahanesiyle týkarak aylarca içeride sivil iþkence metodlarýyla düþünsel olarak geriye ket vurmalarýný saðlayýp bu ülkeye yararlý olmalarýný engelliyoruz bunlarý gören çocuklarýmýzla kelimelerle adaleti anlatmayý býrakalým artýk onlar kendi adaletinin taþ sopa ve daha baþka bir sürü þeyler saðlanabilceðini biliyor çünkü bilginin cezasýz kalmadýðý ve düþünmenin suç sayýldýðý bir adalet toplumunda yaþýyorlar ..
     Ve üzgünüm öfkeyle baðýrmýyoruz birbirimize hönkürüyor ve aðzýmýzdan tükürük salyalar saçarak konuþuyoruz..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anýlarda Kaybettik Ýnsanlýðýmýzý...
Sebebsiz Ýsyan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayýr Çok Samimiyim Hayýr [Eleþtiri]


yigit kimdir?

umutlarýn sönmediði belkide hiç sönmeyecek olduðu kent izmirde yaþarým . . çoðu zaman bunalým olmayý severim ama yaratýlan her bunalýmýn gülümsemeyle bitmesi için bir savaþ veririm dünyada. . o yüzden yaþayan son don kiþot olduðumu söylerler. .

Etkilendiði Yazarlar:
charles bukowski,cezmi ersöz,John Fante


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © yigit, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.