..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aðlamak da bir zevktir. -Ovidius
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Ömer Faruk Hüsmüllü




15 Aðustos 2010
Ben "Evet"i Basacaðým  
Ömer Faruk Hüsmüllü
-Sevgili devlet büyüklerim, önce bu milleti bilmem kaç etnik gruba bölerek insanlarýmýz arasýna ayrýlýk tohumlarý ektiðinizi fark etmediniz mi? Þimdi de geçmiþte kalmýþ, kabuk baðlamýþ yaralarý kaþýyarak Dersimliler’de CHP düþmanlýðý yarattýðýnýzý görmüyor musunuz? Görüyorsanýz birkaç oy için buna deðer mi?


:BJFJ:
“HAYIR” cý kardeþim dur, sinirlenme! Anlayýp, dinlemeden hemencecik celâllenme!
“EVET” ci kardeþ, sen de “Yaþasýn, bir oy daha kazandýk!” diye düþünüp erkenden sevinme!

Çünkü ben “EVET”e basacaðým demiyorum, “EVET”i basacaðýmý söylüyorum. Referandum için oy verirken kullanacaðýmýz mühürde “EVET” yazmýyor mu, iþte ben onu basacaðým.

Hem “EVET”cilere hem de “HAYIR”cýlara söyleyecek bir çift sözüm var. Daha doðrusu onlarý biraz eleþtirmek istiyorum.

Önce “EVET”cilerden baþlayalým:
-Sevgili “EVET”ci kardeþim, sahi senin deðiþtirmek istediðin anayasa 1982 Anayasasý mý? Çünkü otuz senede deðiþe deðiþe o anayasadan pek bir þey kalmýþa benzemiyor da…
-Sevgili “EVET”ci kardeþim, elini vicdanýna koy ve söyle: 1982 Anayasasý’na “evet” oyu verdin mi vermedin mi? Çünkü bu anayasa yüzde 91 oy ile kabul edilmiþti. Verdiysen zorla mý verdin? Zannetmem, çünkü o günleri çok iyi hatýrlýyorum; referandumda ne kimsenin boðazýna býçak, ne de kafasýna tabanca dayandý. Gittin oyunu attýn, geldin. Yoksa bu günlerin modasý olan “gömlek deðiþtirip, deðiþtim!” modasýna sen de mi uydun? Ya da “dün dündür, bu gün de bu gündür” mü diyorsun?
-Sevgili “EVET”ci kardeþim refarundumu etkilemek için kömür, erzak paketi, þapka, tiþort ve üzerinde “EVET” yazýlý kahve paketleri daðýttýn mý daðýtmadýn mý? Daðýtmadýysan mesele yok, ama daðýttýysan bu bir nevi rüþvet sayýlmýyor mu?
-Sevgili “EVET”ci kardeþim, bu oylanan maddeler deðiþtirilirse baþta Kenan Evren olmak üzere 12 Eylülcülerin yargýlanacaðýna inananacak kadar saf mýsýn? Hukukcular zamanaþýmý nedeniyle bunun mümkün olamayacaðýný söylüyorlar da…

Biraz da “HAYIR”cýlarý eleþtirelim:
-Sevgili “HAYIR”cý kardeþim, vatandaþa neden “Hayýr” demeleri gerektiðini anlatabildiðinize inanýyor musunuz? Çünkü ortada atýlmýþ birkaç slogandan baþka, yapýlmýþ tatminkar bir açýklamaya rastlanmýyor da…
-Sevgili “HAYIR”cý kardeþim, referandum için yeterince çalýþýyor musunuz? Üç beþ yerde miting düzenlemekle bu yarýþýn kazanýlamayacaðýný göremiyor musunuz? En az rakipleriniz kadar çalýþmanýz gerektiðini bilmiyor musunuz? Bana kalýrsa býrakýn rakipleriniz kadar çalýþmayý, onlarýn yarýsý kadar bile çalýþmýyorsunuz.
-Sevgili “HAYIR”cý kardeþim, 12 Eylül 1980 günü bizler çok farklý bir Türkiye’de uyanmýþtýk, tam otuz yýl sonra 13 Eylül 2010 sabahý da, (þöyle veya böyle) gene çok farklý bir Türkiye’de uyanacaðýz. Bunun bilincinde misiniz? Bilincinde iseniz uykularýnýzýn kaçmasý gerekiyor… Oysa sizler çok rahat görünüyorsunuz…
**
Devlet büyüklerim size de bir-iki sözüm var:

-Sevgili devlet büyüklerim, önce bu milleti bilmem kaç etnik gruba bölerek insanlarýmýz arasýna ayrýlýk tohumlarý ektiðinizi fark etmediniz mi? Þimdi de geçmiþte kalmýþ, kabuk baðlamýþ yaralarý kaþýyarak Dersimliler’de CHP düþmanlýðý yarattýðýnýzý görmüyor musunuz? Görüyorsanýz birkaç oy için buna deðer mi?
-Sevgili devlet büyüklerim, toplumumuzdaki insanlarýmýzýn çoðunun “geçim derdi” en baþ sorunu iken, sun’i gündemlerle bu toplumu oyalamanýn, ekranlarda aðlayarak duygu sömürüsü yapmanýn Türkiye’nin hangi derdine çare olduðunu söyler misiniz?
-Sevgili devlet büyüklerim, halk oylamasý evet 12 Eylül’de olacak, ama bu anlayýþla devam edilirse yaratýlacak olan toplumsal depremin þiddeti de 12 olacak. Bu deprem þu AKP’li, bu CHP’li, bu MHP’li, þu bilmem neli diye ayýrým yapmayýp herkesin hanesini baþýna yýkacaktýr. Çünkü hepimiz ayný fay hattýnýn üzerindeyiz. Vakit geç olmadan bir önlem almayý düþünüyor musunuz?
**
Son Sözler:
Erkan Yolaç’ýn yýllarca sunduðu “Evet mi, Hayýr mý?” yarýþmasýnda “Evet” dersen de kaybediyordun, “Hayýr” dersen de… Acaba referandum sonrasý Türkiye’yi bekleyen akibet bu mu? Yani, ey Türk Halký “evet” dedin ve kaybettin, ama ben “hayýr” demiþtim. Olsun, gene kaybettin!..
Bir de Kamuran Akkor’dan dinlediðimiz “Evet mi, hayýr mý?” diye soran güzel bir þarký vardý. Burada ise sevgiliden beklenen cevap tabii ki “evet”. Çünkü bu þarkýnýn sonunda “evet” demezse sevgili tehdit de ediliyor. Bakýn þöyle:

Bir gün baþkasýný seversem eðer
Ýnan kabahatli deðilim hiç ben

*
Peki benim bu konudaki görüþüm ne? Öyle ya, dakikalarca baþýnýzý aðrýttýktan sonra bir fikir beyan etmeden kaçmak olmaz. Ben diyorum ki:
Referandum sonucu þimdiden TÜRKÝYEM için “HAYIR”lý olsun!..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: gerek varsa gerek yoktur.
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
18 Aðustos 2010
Ömer Bey, bu millete bu son 8 yýlýn üzerine hala neden "HAYIR" demelerini açýklamamýz gerekiyorsa inanýn açýklamamýz bir þeyi deðiþtirmeyecektir. Benim en büyük derdim, zaten oy verdiðinde "hayýr" diyecek olan herkesin "efendim okulum var, efendim tatilim var, efendim protesto ediyorum oy vermicem" demeden sandýk baþýna gitmesi. Çok konuþtum, çok anlattým, cepheler zaten seçilmiþ, taraflar tutulmuþ-saflar deðiþmiyor.. Ýþ meydan kavgasýna iki taraftan kaç kiþi çýkacaðýna kalmýþ. Bu saatten sonra BÝR TEK KÝÞÝnin bile fikrini deðiþtireceðine inanasým gelmiyor. NOT: Rüzgarda savrulup duran kararsýzlarý önemsemiyorum, ülkede kýyamet koparken hala kararsýz ve tarafsýz kalanlarý Allah ýslah etsin.

:: Hayýrlý olsun :))
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
16 Aðustos 2010
Sn Hocam bu konuda yazý yazmayý düþünüyordum. Ama siz gereken ve gerekli olan herþeyi yazýnýzda mükemmel bir þekilde özetlemiþsiniz. Bir þey ekleme gerek kalmadý. Bu referandumayný zamanda halkýmýzýn "budala" olup olmadýðýnýn da bir göstergesi olacaktýr. Kutlarým. Esenlikler

:: "HAYIR'lara vesile olsun!
Gönderen: BÝLGEPERÝ / , Türkiye
15 Aðustos 2010
Anayasa'da yapýlan deðiþikliklerin siyasi çerçevede bu kadar çekiþtirileceðini 30 yýl sonunda hala ayný 12 Eylül döneminden nemalanarak yol alýnabileceðini düþünemezdim. Ne tuhaf? Bu güne kadar onlarca maddesi deðiþtirilen Anayasa hiç bu kadar siyasi malzeme haline getirilmemiþti. Bizim geleceðimizi belirleyen adýmlarýn siyaset üstü ve toplumsal mutabakata dayalý olmasý gerekir. %51 oyla kabul edilen maddeler nasýl % 49' u baðlar ya da tersi % 51 ile reddedildiðinde % 49 ne yapar? Yaþayýp göreceðiz. Kaleminize saðlýk. Saygýlar...

:: Kýymetli Yazar, Güzel Yürekli Ýnsan,
Gönderen: Emine Piþiren / , Türkiye
15 Aðustos 2010
"...Erkan Yolaç’ýn yýllarca sunduðu “Evet mi, Hayýr mý?” yarýþmasýnda “Evet” dersen de kaybediyordun, “Hayýr” dersen de… Acaba referandum sonrasý Türkiye’yi bekleyen akibet bu mu? Yani, ey Türk Halký “evet” dedin ve kaybettin, ama ben “hayýr” demiþtim. Olsun, gene kaybettin!.. Bir de Kamuran Akkor’dan dinlediðimiz “Evet mi, hayýr mý?” diye soran güzel bir þarký vardý. Burada ise sevgiliden beklenen cevap tabii ki “evet”. Çünkü bu þarkýnýn sonunda “evet” demezse sevgili tehdit de ediliyor. Bakýn þöyle: Bir gün baþkasýný seversem eðer Ýnan kabahatli deðilim hiç ben ..." *** Eleþtiri yazýnýzý baþtan sona buruk bir tebessümle okudum. Adeta "ne anlamaz insanlarsýnýz" der gibi, sözcüklerinizle mizahi atýflarda bulunmuþsunuz. Sözcük kartopuna tutulanlar umarým yazýnýzýn FÝNALÝNDE size katýlýrlar. Beðeniyle okudum. Teþekkürler, tebriklerimle. Kaleminiz daim olsun yazarým. Sizinle bilgi alýþveriþi yapmak isterim. Bu ayný zamanda "msn" adresimdir. Saygýlarýmla

:: Çok Güzel
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
15 Aðustos 2010
Çok yerinde tespitler. Muhalefet gerektiði gibi asýlmýyor.Ýktidar göz boyamakla meþgul. Ýþte siyasetimizin çýtasý... Saygýlar sayýn hocam...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýktidara Gelebilmek Ýçin Tüyolar!
"Adam Olmayan" Adamlar!..
Millet Ýsterse Tarih Tekerrür Etmez!
Duble Yol Mu, Duble Fiyasko Mu?
Ampul Vicdanlarý Aydýnlatabilir mi?
Ben,ben,ben…gene Ben!
Ýnsanoðlu Nereye?
Kriz Teðetcileri Vuruyor
Bu Bilge (!) Adamlar Kaç Kiþi?
Ekmelettin Bey Cumhurbaþkaný Olursa Bu Kitaplar Ücretsiz

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk’ün Ordu - Savaþ ve Barýþ Hakkýndaki Sözleri
Ýnsanoðlu Dur ve Dinle!
Türk Devletleri Ne Zaman Kuruldu ve Ne Zaman Yýkýldý?
Kitapsýz Bir Din Doðdu,haberiniz Var mý?
Kýzýlderili Soykýrýmý / American Natives Genocide
Bayraðýn Türklerde Önemi
Kitaplarý Yakýn, Kütüphaneleri Yýkýn!
Facebook’a Bir Önerim Var
Maðaranýn Kamburu Romanýndan Seçmeler…
Eleþtirinin Eleþtirisi - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.