..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




15 Aðustos 2010
Alaca da Muhteþem Buluþma  
Ahmet Sargýn
Çorum Alaca da Þiarler Buluþtu kaynaþtý


:AEGD:
Alacalý Þair-Yazar Durdu Þahin’in daveti üzerine bu þirin ilçeye gittik. Alacaya ulaþtýðýmýzda Durdu Þahin hocayý Seviye Dergisi’nde çalýþýrken bulduk. Aramýzda sýcak bir dostluk karþýlaþmasý yaþandý. Bilgisayarda çalýþtýðýný görünce üç-beþ dakikalýk müsade alýp Alacanýn meþhur sucuk ekmeðinden tatmaya çýktým.

Çok geçmeden þairler birer ikiþer gelmeye ve Seviye Dergisini doldurmaya baþladýlar. Bir çoðu önceden görüþtüðümüz dostlarýmýzdý. Ancak Alacalý þairlerle yeni karþýlaþýyor, yeni tanýþýyorduk. Durdu Þahin Hocayý tanýmayan yoktu, o Ortaanadolu’nun en tanýnmýþ, en ünlü þairlerindendi. Gelenlerle tek tek tokalaþýyor, özel ilgileniyor, sonra da þairlerle tanýþtýrýp grubun arasýna katýyordu. Onun hazýrlattýgý meþhur su böreðinden tadýp sucuklu dürümlerimizi yerken misafirler de Engelliler Dernegini doldurmaya baþlamýþlardý. Sabah kahvaltýmýzý Engelliler Derneðinin salonunda yaptýk.

Durdu Hoca yerinde duramýyor, kýpýr kýpýr kýpýrdýyor, hizmette sýnýr yoktur düsturunu vermeye alýþýyordu. Onunla þakalaþýrken bir yandan da atýþtýrmaya devam ediyorduk. Edebiyat Defteri Yöneticilerinden Habip Dað, Secaattin Öztürk, Selami Sevinç, Lütfiye Bulhaz Sevinç, Emine Güner birlikte gelmiþlerdi. Arkadaþlarýn sýcak muhabbeti, þakalarý aramýzdaki buzlarý eritip hoþ bir dostluða dönüþtürüvermiþti.

Alacalý þairlerin yaný sýra Ankara’dan gelen Ozan Ýlo ile Makberi de aramýza katýldýlar. Durdu Hocanýn yerinde duramayan tavrý, tatlý heyecaný hepimizin ilgisini çekmiþti. Ona takýlýdýðýmýzda: "Rahatsýz olmayýn, ben böyle rahatým, þu tatlý heyecaný býrakýn yaþayayým" diyor, bizi susturuyordu. Tedirgin deðil, tatlý, hoþ bir telaþ içinde dolaþýyordu. Þiire Sevdalý, Þairlere dost, kültür adamlarýnýn ortak noktasýydý bu coþku...

ÖRNEK BÝR ÞAÝR DURDU ÞAHÝN HOCA

Sabah kahvaltýsýnýn ardýndan hepbirlikte Alaca’nýn meþhur Piknik yeri olan Veli Çayýrýna hareket ettik. Veli Çayýrýnda güzel bir þiir muhabbetinde buluþtuk. Þiirlerin yaný sýra Alacalý Halk Ozaný Murat Danlý’nýn sazlý sözlü deyiþleri ile Veli Çayýrýna þiirli dost muhabbeti kattýk. Þiirlerin tadýndan karpuz dilimlerinin tadýna bakan olmadý. Durdu Hocanýn burada okuduðu þiirler þakayla karýþýk büyük alkýþ topladý. Edebiyat Defteri ile Durdu Hoca arasýnda yaþanan maceralý hikayeler hepimizi kýrdý geçirdi.

Sonra tarihi mekan olan Hüseyin Gazi Türbesini ziyarete gittik. O güzel mekan harabeye dönmüþ, restarasyon çalýþmasý bekliyordu. Hurafe düþüncelere mahkum edilmiþ, halen içerisinde yanan mumlarýn isi ile kapkara bir renge bürünmüþtü. Mübarek o mekanda asýrlardýr ihtiþamýyla yatmaya devam ediyor ve yýllara meydan okuyordu. Tüm arkadaþlarýn ortak düþüncesi þuydu: " Bu türbe biran önce restora edilip eski ihtiþamýna kavuþturulmalýydý..."

Alaca buluþmamýzýn ilk akþamý þiir muhabbetinde tanýþmak kaynaþmak üzere Battal Dede parkýnda bir araya geldik. Battal Dede parký Alacaya hakim bir tepe üzerinde kurulmuþ, serin bir mekan; serin olduðu kadar havadar, aðaçlýk hoþ bir mekandý. Hele hele o sýcakta akþamýn serinliði içimize buz gibi akýverdi. Dostluk, arkadaþlýk, kültür sanat adýna mükemmel bir birliktelik yaþanýyordu. Bizleri konuk eden masraflarý karþýlayan misafirperver insan Alaca Belediye Baþkaný sayýn Muhammet Esat Eyvaz bey de aramýzdaydý.

ALACANIN MÝSAFÝRPERVER BÝR BAÞKANI VAR

Alaca Belediye Baþkaný hem akþam yemeðinde hem de þiir dinletisinde bizleri yalnýz býrakmadýlar. Kültüre aþýk, güleryüzlü, beyefendi kiþiliði ile hepimizin dikkatini çekmiþti. Bu tavrý ile Baþkaný takdir ettik, saygýya layýk bulduk, kültüre dost, memleketine sevdalý kiþiliðini alkýþladýk. Belediye Baþkan Yardýmcýsý Secaattin Alkan bey de bizleri yalnýz býrakmayanlar arasýndaydý. Hizmette kusur etmeden bizleri rahat ettirmeye çalýþtýlar. Battal Dede Parkýnda þiir vardý, dostluk vardý, kardeþlik duygularý hakimdi. Okunan þiirler parkta yankýlanýrken serin havasý da içimize huzur dolu sevgi yumaðýný salývermiþti. Tüm þiirler alkýþ buldu, özellikle Makberinin ve Ozan Ýlo’nun "Sýr" þiiri bir baþka duygu kattý içimize...Ozan Ýlo herkesin isteði üzerine sahneye ikinci kez çýkýp Sýr þiirini tekrar okudu. Anlam derinliði içeren o güzel- muhteþem eser þairlerin ilgisini çekivermiþti.

Gece geç saatlere kadar þiir Muhabbeti devam etti. Durdu Hoca yerinde duramýyor, fotograf kareleri için mekanlar arýyordu. Bu güzel davranýþý bile alkýþ aldý ve muhabbet konusu oldu. Plaketini alan konuk þair arkadaþýmýz: " Durdu Hocam nerede durayým, fotograf nerede daha güzel çýkar " diye takýlmadan edemiyorlardý.

Battal Dede Parký þiire doymuþ, dostluklar kurulmuþ, unutulmaz bir geceye tanýklýk etmiþti. Belediye Baþkaný Muhammet Esat Eyvaz beyin geç satlere kadar aramýzda kalýp þairleri yalnýz býrakmamasý herkesin dikkatini çekti ve takdir topladý. daha sonra geceyi geçirecegimiz mekana Sungurlu Mavi Ocak tesislerine geçtik. Yorgunluktan erkenden yatýp bir güzel dinlendik. Çok güzel bir mekandý..

Hep birlikte sabah 9 gibi kalktýk ve sabah kahvaltýsýný kaldýðýmýz bu güzel mekanda yaptýk. Kahvaltýdan çok yemekli toplantýya dönüþtü mekan. Þiirli, þarkýlý, türkülü hoþ bir muhabbet oldu. Edebiyat Defterinden dostlarýmýz Durdu Hocaya bir þaka yapýp Edebiyat Defterinin Ýmparatoru aramýzdan ayrýldý dediler. Tabi ki, bu tatlý bir þakaydý, Durdu hocanýn tepkisini ölçmeye yönelikti.

Ýkinci günkü gezimiz Çorum’a yönelikti. Araçlarla Sungurlu dan Çoruma doðru yola çýktýk. Bizim aracýn kaptaný Halit Yýldýrým Hocaydý. Halit Yýldýrým Hoca Alaca’nýn en beyefendi þairlerindendi. Çorum Belediye Baþkaný Sayýn Muzaffer Külcü’nün misafiri olacaktýk. Bizi Baþkan Yardýmcýsý Zeki Gül bey karþýladý. Çorum da kýsa bir gezi turu yaptýk. Önce Yüce Mekan, Ýman yataðý Ulu Camie uðradýk. Sonra Ashaptan Süheybi Rumi ve Ubeydi Gazi Hazretlerinin türbesinin bulunduðu Hýdýrlýk Tepesini gezip birer fatiha okuduk. O þanlý neferleri fatihalarla selamladýk. Güzel mekanlar olarak tanzim edilmiþ olan Ýnci parký, Piri Baba Parkýný gezdik.

TEMÝZ PIRIL PIRIL BÝR ÇORUM BULDUK

Çorum tertemizdi, bakýmlý, temiz haliyle belediye hizmetleri ilgimizi çekmiþti. Yemekte Belediye Baþkan Yardýmcýsý Zeki Gül þairlere belediye hizmetleri hakkýnda bilgi verdi. Þairler de bu baþarýnýn kültür ve sanata da yansýmasýný temenni ettiler. Gezdiðimiz yerler arasýnda en ilginç mekanlardan birisi de Çorum Müzesiydi. Tarihe tanýklýk eden Çorum Müzesinde kayda deðer önemli eserleri görüp incelemelerde bulunduk, notlar aldýk. Gezinin sonunda Çorum Belediye Baþkaný Muzaffer Külcü’yü makamýnda ziyaret ettik, çayýný içtik. Genç, dinamik, heyecanlý, çalýþkan bir baþkan imajýný verdi bize...Þairleri çok sýcak karþýladý ve ayný sýcaklýkla güler yüzle uðurladý. Çorumun tanýtýmýna yardýmcý olmamýz temennisinde bulundu ve gördüklerimizi yazmamýzý istedi...

Son duraðýmýz yine Alaca- Battal Dede Parkýydý. Yiyecek yerimiz yoktu, bizi ikrama boðmuþlardý ama, akþam yemeði için Battal Dede Parkýndaydýk. Yozgat’ tan gelen 4 arkadaþýmýz da burada bize katýldýlar.Alaca da iki unutulmaz, iki muhteþem gün geçirmiþtik. Durdu Hocanýn tatlý telaþý içinde Seviye Dergisinde ödüllerimizi, çantalarýmýzý alýp vedalaþtýk. Benim hafýzamda Durdu Þahin Hocanýn tatlý telaþý kaldý... Hepimiz gibi o da seviyordu bu iþi, severek yapýyordu iþini...Ýnsan sevdiði iþi yapmaktan býkýp usanýr mý?

Unutulmaz bir Alaca- Çorum buluþmasý kaldý hafýzalarýmýzda...Selam sana Durdu Þahin Hoca, Misafirperverliðin destanýný yazdýn. Selam sana Þiire sevdalý Alacanýn çalýþkan Baþkaný Muhammet Esat Eyvaz beyefendi. Selam sana Çorumu tanýtmak için gece gündüz çalýþan güler yüzlü Baþkan Muzaffer Külcü beyefendi...Sað olun, var olun, sizleri, emeðinizi çabanýzý asla unutmayacaðýz. Artýk bizler de sizin dostunuzuz, Çorum’un Kültür elçileriyiz ve içinizden birileriyiz...Selam size, selam sizin gülen yüzünüze....
Ahmet SARGIN
Gazeteci- Þair- Yazar
Yozgat Þairler Yazarlar Birliði Baþkaný
...........................................................................................................

TOPLANTIYA KATILAN TÜM ÞAÝR VE YAZARLAR

1. Habip DAÐ
2. Secaatin ÖZTÜRK
3. Selami SEVÝNÇ
4. Lütfiye Bulhaz SEVÝNÇ
5. Emine GÜNER
6. Makberi
7. Ozan ÝLO
8. Oktay ZERRÝN
9. Halit YILDIRIM
10. Ahmet SARGIN -YOZGAT- YOÞAY- BÝR BÞK.
11- Arap KURT (Çiftçi)
12. Bülent GÜNDEM (Ýlahiyatçý)
13. Cemalettin GÜRPINAR (Okul Müdürü)
14. Coþkun ARSLAN (Boyacý)
15. Durdu ÞAHÝN (Eðitimci)
16. Dursun DEMÝREL (Ýlahiyatçý)
17. Halil ERDUGAN (Halk Ozaný)
18. Halil GÜLÞEN (Eðitimci)
19. Hikmet ÖZDEMÝR (Gazeteci)
20. Kadir ÞÝMÞEK (Ýlahiyatçý-Sendikacý)
21. Lütfi ÞENTÜRK (Ýlahiyatçý)
22. Murat CANBOLAT (Eðitimci)
23. Murat DANLI (Ticaret Erbabý)
24. Mustafa BOLAT (Ýlahiyatçý)
25. Mithat KAYA (Eðitimci)
26. Nuh COMBA (Ýþ Adamý)
27. Osman AYKAÇ (Eðitimci)
28. Secaatin ARKLAN (Emekli Eðitimci)
29. Serdar KURT (Üniversite Öðrencisi)
30. Þükrü BÝLGÝLÝ (Bankacý)
31. Tuncay Ulusoy
32. Zeynep Karaca
33. Osmasn YÜKSEL.YOZGAT
34. Nuh ÞAHÝN. YOZGAT
35. Salim GÜLBAHÇE.YOZGAT
36. Muharrem ARSLAN: YOZGAT



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.