..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hala çevrende bulabileceðin güzellikleri bir düþün ve mutlu ol. -Anne Frank
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Ulaþ Tuzak




21 Aðustos 2010
Livatya  
Ulaþ Tuzak
sene 1997 'ye geri döndüm bir an..


:AGBJ:
Bandýrma’dayým.. Doðduðum, doðup büyüdüðüm ve ilk kez hayata dair bir þeyler düþünmeye baþladýðým kentteyim tekrar. Biraz umutlu, sanki biraz mutlu ama yine de buruk bir kaderin etkisinde kalarak ve biramdan hafifçe yudumlayarak, bu sýcacýk öz sohbetin ilk tümcelerine kelimeler karalýyorum esin perisinden yoksun..
Dolaþtým bugün sahil kenarýndan etraflýca limaný..Güzelleþtirme adýna mahvolmaya yüz tutmuþ eski hatýralarým. Nerede þimdi o güzelim livatya, ah nereye gitmiþ acaba..
Plajý olmayan. Bandýrma’nýn tek denize girilebilir yeriydi orasý. Lakin kapitalist güçlerin, gözlerini hýrs bürümüþ þekilde daha fazla kar uðruna hunharca saldýrýþlarý karþýsýnda daha fazla direnememiþ ve zehirli atýklarýn bataklýðý haline gelmiþ o güzelim hatýralar..
Küçükken arkadaþlarla yüzmeye kaçardýk livatyaya.. Her ne kadar ilk kulaçlarýmý Erdek’te attýysamda, su üstünde kalmayý baþarabildiðim ilk yerdi livatya. Bir de sünnet arabalarýnýn vazgeçilmez ziyaret yeriydi burasý ve her sünnet çocuðu gezi turunun ringinin buradan yapýlmasýný isterdi. En nihayetinde bizimde sünnet arabasý turumuzun dönüþü buradan yapýlmýþtý..
Yine birgün bisikletlerle livatyaya kaçmaya karar verdik. Hava çok sýcak ve artýk top oynamaktan bunalmýþýz. En güzel aktivite denize girmektir dedik bizde. Ama evdekilerin haberi yok, söylesek izin vermeyecekler biliyoruz. Gezmeye diye çýktýk bizde ve peynir ekmek hazýrlayýp çantamýza koyduk, tuttuk o meþhur livatyanýn yolunu maceraperest duygularla..
O gün çok eðlenmiþtik gerçekten ama daha fazla geç olmadan eve dönmeliydik. Aksi halde evdekiler merak edebilirlerdi. Tabi birde denize gittiðimizi anlamamalarý gerekiyordu. Bunun için tamda babamýn iþe, annemin de komþuya gittiði bir aný seçtim eve dönmek için. Eve geldiðimde kimse yoktu. Bu güzel bir haberdi. Hemen ön bahçedeki saksýnýn altýndan anahtarý alýp kapýyý açtým ve dosdoðru terasa çýktým. Güneþte ýsýnmasý için koyduðumuz su bidonlarý vardý terasta. Ýki bidon suyla oracýkta duþ alýverdim ve bidonlarýda soðuk suyla doldurdum anlaþýlmasýn diye.
Her neyse birkaç saat sonra gelen annem þüpheli gözlerle bakýyordu bana. Nedenini bilmiyordum ama terastaki anormal durumu anlamýþtý sanki. Çünkü duþ aldýðým yer kurumamýþtý ve bana suyla ne yaptýðýmý sordu. Duþ aldýðýmý itiraf ettirene kadar diretti ve sonunda istediði oldu. Duþ aldýðýmý öðrenince de denize gittiðimden þüphelenmesi kadar doðal biþey olamazdý. Durup dururken neden duþ alayým ki ben ki öyle bir huyum da yoktur hani.. Ne kadar inkar etsemde sonuçta yýllarýn tecrübesi annemden delilleri saklayamadým. Hani denize girdikten sonra týrnakla kollarýnýzý kaþýr gibi çizerseniz tuzlar ortaya çýkýverir ya, annemde bu tekniði uygulayýp bir dedektif edasýyla denize kaçtýðýmý aþikar etmiþti. Bu yüzden denize gittiðimi de itiraf etmek zorunda kalmýþtým ve annem çok kýzmýþtý. Durumu babama da anlatýnca artýk o psikolojik baskýdan olsa gerek, livatyaya son gidiþim olmuþtu..
Ýþte o gün bugün tam 13 yýl olmuþ dostlar..

Ulaþ Tuzak



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeniyýlýn Ýlk Haftasý...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Abimin Düðünü
Hayatý Otomatiðe Baðlamak...
Yarým Kalanlara...
Bahar Aþklarý
Ýkibindokuz
Riziko
Ýzmir Tiyatro Ýzmir Tiyatro Ýzmir
Ne Yapacaðýný Bilememek...
Çözüm Kalpte Deðil, Beyinde...
Orijin

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþka Sabýr Gerek [Þiir]
Ýzmir'in Sokaklarý [Þiir]
Bana Bi Þiirler Oluyor [Þiir]
Ýzmir"den Paris"e Yoktu Bi Tren... [Þiir]
Kendimi Bulamýyorum [Þiir]
Mýþ Gibi [Þiir]
Ruh&beden Ya da Þiþ&kebap [Þiir]
Yüksek Yüksek Egolar... [Þiir]
Ýzin Ver [Þiir]
Buz Gibi [Þiir]


Ulaþ Tuzak kimdir?

ilkokul yýllarýnda þiir yazarak baþladýðý yazýn hayatýna ortaokul ve lisede aþk þiirleri yazarak devam etti. üniversite yýllarýnda tiyatro ile tanýþtýktan sonra daha edebi eserlerin etkisinde kalarak çeþitli deneme ve makaleler yayýnladý. 1987-2004 bandýrma, 2004-2011 izmir ve ekim 2011-halen istanbul'da yaþayan ulaþ, oyunculuk ve yazarlýðý sürdürmektedir.

Etkilendiði Yazarlar:
Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Aziz Nesin, Can Yücel


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ulaþ Tuzak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.