..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aðlamak da bir zevktir. -Ovidius
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika > Hulki Can Duru




25 Aðustos 2010
Korku, Kötülük ve Terör Çaðý  
Hulki Can Duru
Dünya için en büyük tehdit G-7 ülkelerinden gelmektedir. Çünkü bu ülkeler silah ve uyuþturucu ticaretini yaný sýra, çevre felaketlerine neden olduklarý gibi, bunlarýn her çeþit dinsel yapýlanmaya ve etnik teröre destek verdikleri, mazlum ülke halklarýnýn uyanýþýný engellemek için o ülkelerdeki en gerici unsurlara arka çýktýklarý, bilinmektedir.


:AGJH:
XXI. yüzyýlýn ilk on yýlýný geride býraktýk. Geriye doðru bir göz atýnca “küreselleþme, globalleþme, Yeni Dünya Düzeni” “Büyük Ortadoðu Projesi”, “eþ baþkanlýk”, “dinsel özgürlük”, “etnik-kültürel özgürlük” gibi kamufle edilmiþ allý pullu söylemlerin kimlerin çýkarlarýna hizmet etmek üzere insanlara yutturulduðunu açýk ve net bir þekilde görüyoruz.

Yeni Dünya Düzeni'nin Türkiye dahil bir çok mazlum ulus için tarihsel “yýkýcý” etkileri olmuþ, olmakta ve olacaktýr. XX. yüzyýl kuþku çaðý ise, XXI. yüzyýlýn korku, kötülük ve yýldýrý (terör) çaðý olacaðý kesinleþmiþ görünüyor.

Batý Dünyasý, 2003 Irak iþgalinden sonra, artýk “dünyanýn lideri” olma niteliðini ve nesnel saygýnlýðýný yitirmiþtir. Amerika ve Avrupa Birliði' nin jeopolitik üstünlüðü çöküþ sürecindedir. ABD ve Avrupa Birliði'nin geleceði karanlýktýr. Batý dünyasý tamamen aklýný yitirmiþ, ihtiraslarýn ve paranýn kölesi olmuþtur.

Dünya için en büyük tehdit G-7 ülkelerinden gelmektedir. Çünkü bu ülkeler silah ve uyuþturucu ticaretini yaný sýra, çevre felaketlerine neden olduklarý gibi, her çeþit dinsel yapýlanmaya ve etnik teröre destek verdikleri, mazlum ülke halklarýnýn uyanýþýný engellemek için o ülkelerdeki en gerici unsurlara arka çýktýklarý, sömürüden elde ettikleri muazzam artý deðeri de kredi olarak tekrar yoksul ülkelere aktardýklarý ve onlarý sürekli “borçlu” konumda tuttuklarý bilinmektedir.

Gerçekte asla “yeni bir dünya” yaratýlmamýþ ve yaratýlamayacaktýr. Eski sömürgecilerin her zamanki oyunlarý bu göz kamaþtýrýcý, akýl çelen, sözde yeni kavramlarla süslenerek “bir hap gibi” uluslara yutturulmuþtur.

KURTULUÞ SAVAÞI
Ne ABD, ne Ýngiltere, ne Almanya, ne Fransa, ne de Ýtalya Türkiye'nin yaptýðý gibi bir ulusal kurtuluþ savaþý vermemiþtir. Açýp okuyun tarihi: Bu devletlerin hiç birinin tarihinde baþarý ve zaferle sonuçlanan “Ýstiklal Savaþý” benzeri bir savaþ yoktur. Çünkü bunlarýn hepsi eski iþgalci, emperyal, sömürgeci devletlerdir. Ýþgalci ve sömürgeci devletlerin tarihinde “ulusal kurtuluþ savaþý” diye bir olgu olabilir mi? Tam tersi onlar baðýmsýzlýk savaþý veren ülkeleri ezmeye ve yok etmeye çalýþmýþlardýr. Dünya halklarýnýn en tehlikeli ve en acýmasýz düþmanlarý onlardýr.

I. ve II. Dünya Savaþlarý sýrasýnda ve sonrasýnda Türk direniþine bir türlü ölümcül darbeyi indirmeyi baþaramayanlar Türkiye'yi iftiharla “pazarlayan” AKP iktidarý döneminde çok önemli mevziler kazanmýþ, memleketin tüm kalelerini ele geçirmiþ, ülkeyi el birliðiyle soyup soðana çevirmiþlerdir. Halk icra ve borç bataðýna düþürülmüþ, iç savaþ ortamý yaratýlmýþ, ordu yýpratýlmýþ hukuk ve yargý siyasallamýþ, gençlik ve emekçiler pelte haline getirilmiþtir.

Türkiye'de tarikatçýlarýn iktidara gelmesi ve etnik ayrýþma halkýn isteðiyle deðil, küresel egemenlerin isteðiyle olmuþtur. Adi suçlara verilen cezalar hafifletilerek adalet sistemi kasten dejenere edilmiþ, toplumda linç kültürünün yerleþmesine, insanlarýn kendi haklarýný kendi baþlarýna arar bir hale getirilmesine, böylece toplumun birbirine kýrdýrýlmasýna zemin hazýrlanmýþtýr. Bu þekilde oluþturulan kaos ortamýnda -koruma ordusu olmadan halkýn karþýsýna çýkamayan- “dokunulmaz” ve “eriþilmez” kiþilerin haksýzlýkla zenginleþmelerine, havuzlu villalarda dertsiz tasasýz güvenlik içinde keyif sürmelerine olanak saðlanmýþ, ama öte yandan aydýnlar, yargý, basýn ve medya faþizan yaptýrýmlarla sindirilerek susturulmuþtur.

YAPILMASI GEREKEN
Hiçbir ülke çalýþanlarýn ve iþçilerin maaþlarýndan kesinti yaparak, vergileri yükselterek, emekli maaþlarýný dondurarak, akaryakýt fiyatlarýna zam yaparak , içki ve sigara fiyatlarýna fahiþ vergiler uygulayarak, yani faturayý emekçilere keserek krizleri önleyemez. Bunun arkasý kanlý ayaklanma ve faþizmdir.

Hiçbir ülke tüketerek büyüyemez. Tüketerek “þiþen” ülkelerin ekonomileri kýsa bir süre sonra çökmeye ve krize girmeye mahkumdur. Eðer ülkeler aç kalmak istemiyorlarsa sanayi, tarým, besicilik yatýrýmlarý ve ihracatý ön plana alacaklardýr.

Bu nedenle AB, IMF ve NATO ile olan iliþkileri askýya almak, bu ülkelere ait askeri ve finansal güçleri ulusal sýnýrlarýn dýþýna çýkartmak, tüm yabancý kurum ve bankalarý -Atatürk devrinde yapýldýðý gibi- millileþtirmek öncelikli projeler olmalýdýr. Türkiye Batý'nýn uþaðý ve taþeronu olmak istemiyorsa G-20 grubundan çýkacaktýr. Çünkü Batý'nýn çýkarlarý hiçbir mazlum ülkenin ulusal çýkarlarýndan daha önemli olamaz. Mazlum ülkeler birleþerek küreselleþmeye ve teröre direneceklerdir.

Halkýmýz 12 Eylül 2010da yapýlacak referandumla ikircikli bir karar vermeye zorlanmaktadýr. Ya dindarlýðýný yaþadýðýný zannederek bu gidiþe devam diyecek, o zaman ülke etnik, ýrkçý ve þeriatçý parçalara ayrýþacak, ya da, bu gidiþe hayýr diyerek büyük bir devrimin baþlamasýna öncülük edecektir. O zaman etnik-ýrkçý ve tarikatçý gruplarýn tüm oyunlarý açýða çýkacak, tarih yeniden yazýlacaktýr.

Türkiye kendisine Batý tarafýndan biçilen ýlýmlý Ýslam gömleðini, Batý tarafýndan dayatýlan hiçbir senaryoyu ve geleceði kabul edemez. Halkýmýzýn devrimci ruhu, ulusal çýkarlarýmýzý ön planda tutan, lobi kuruluþlarýna ve küresel güçlere boyun eðmeyen hükümetleri iktidara getirecek güçtedir. Ülkenin geleceðine emekçi halk karar verecektir.
 





.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Doðru tesbitleriniz var deðerli bir yazý.
Gönderen: Taner SARGIN / , Türkiye
10 Eylül 2010
12 eylül 1980 faþist darbesinin Türk-islam sentezi çökmüþtür. Milli görüþ gömleðiyle kendini tanýtýp avrupa birlikçi olduðunu ispatlamaya çalýþan Erdoðan bu bakýþa sahip olanlarýn iç çeliþkilerinin en bariz örneðidir. Aslý, müslümaným derken de takkiye yapan avrupa birlikçiyim derken de takkiye yapmaktadýr. abd nin Irak iþgali sýrasýnda tezkere geçmemiþtir. bu beklenen bir sonuçtur ve b planý ile akp hükümeti eliyle incirlikten 4000 üzerinde sorti yapýp binlerce ton bomba müslümanlarýn üzerine yaðdýrýlmýþtýr. Kanun hükmünde kararnamelerle Türkiyenin limanlarý ve hava alanlarý akp onayýyla kullanýlmýþtýr. akp döneminde mevziler kazananlar sizin de vurguladýðýnýz nesnel saygýnlýðýný dünya gözünde yitirmiþ olanlar bop projesini hayata geçirme teleþý içindedir. Bu telaþ onlarý yokoluþa götürmek durumundadýr. Türkiye'deki hükümetlere bakýn abd nin iþne gelmediði noktalarda alaþaðý edilmiþlerdir. Evet milyonlarca dolarlýk petrol denizine sahibiz kýrk tane deðerli maden iþgalci þirketlerin aðzýný sulandýrýlýyor. Halkýmýzý köle edecek anayasaya onay vermesi isteniyor. demirel her geliþinde sanayi sözünü eder etmez alaþaðý edildi. Menderes borç para alýrken iyiydi. Sanayileþmeden söz etmeye baþlayýnca yokedilmesine belirli kýlýflar uyduruldu. Bu topraklarda güçlü bir Ülke istemiyorlar bu nedenle insanlarýmýzý tüketim manyaðý haline getirdiler. ben þu anda Hayýrlarýn yüzde seksenlarde olduðunu düþünüyorum. Ama yedi milyon seçmen birden ortaya çýkýverdi sakýn bunlar atlantik ötesindan gelen sese kulak vererek mezardan kalkmýþ olmasýn. Eðer ki hile hurda ile evetler kazandýrýlýrsa Bu kaosun içinde emperyalizm boðulur. Akýllarý varsa bizi bize býrakýrlar.

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
25 Aðustos 2010
Teþekkürler üstadým. Dilerim saðýr kulaklar duyar hale gelir, kör gözler görmeye baþlar... Saygýlarýmla.

:: selam..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
25 Aðustos 2010
yazdýklarýnýz çok yerinde doðru tespitler G-7 ülkelerinin hepsinin iki yüzlü duruþlarý var,en çok muhalif duruþlarý japonya'nýn sergilemesi gerekirdi,uluslararasý para kokusu maalesef daha ön planda oluyor.Benim güzel ve zavallý ülkemde proleterya kalmadý 'felsefesi' ve benim umudum yok kalkýp dirilecekler ve yol alacaklar yeniden.Umarým yanýlýrým ve sayfanýza gelirim yeniden oleyyyyyy demek için




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politika kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeni (!) Anayasayý Kimler Ýstiyor?
Siyon Protokollarýnýn Kökeni (Ýkinci Bölüm)
Siyon Protokollarýnýn Kökeni (Birinci Bölüm)
Bm Güvenlik Konseyi Ýsrail'i Kýnamamýþtýr!

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çaðdaþ Gagavuz Þiiri
Mevlana'nýn Tesettür ve Kadýnlarýn Örtünmesine Bakýþý
Yahudi, Hristiyan ve Ýslam Teolojisinde Þeytan ve Þeytanlar (1. Ci Bölüm)
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (2. Bölüm)
Yahudilik, Hristiyanlýk ve Müslümanlýkta Kutsal Savaþ ve Ganimetler
Yahudi - Hristiyan ve Ýslam Teolojisinde Cincilik ve Cinlere Ýnanýþ
Omega Melancholia (Omo) Sendromu
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (1. Bölüm)
Yahudi Soykýrýmý Gerçek mi, Abartý mý? (3. Bölüm)
Ýslamlýktaki Cinselliðin Psikopatolojisi (3. Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.