..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Arzu Kulaç Sevimli




1 Eylül 2010
Kelimelerin Bittiði Yer  
Yorgunum Dostlar

Arzu Kulaç Sevimli


Anladým ki insan en çok sesinde taþýyormuþ kendini. Kelimelerin dizgisi bir yana, duygularýn sedalarý yýllanmýþ. Belirgin bir bezginlik var sesimde. Yenik bir sýzlanma, umutsuz bir sitem dizgilerimde. öfkemde dahi ihtiyar bir anlayýþ Ýçimdeki hýrlak köpek, kavrayýþým, dillendiriþim, “çüþ eþeðim çüþ” diye haykýrýþým bile yaþlanmýþ.


:BECF:


Sesimi Dinledim....
Kelimelerin bittiði yerdeydim. Müstahkem bir mevki. Yorgunum dostlar. Hiçbir kesi, þeyi, hissi uzun süre taþýmýyor artýk içimde ki hamal. Kaçtýðým kendi inim. Düþüncelerimin duraðý, gemilerimi baðladýðým liman, daldýðým sular kendi derinlerim.
Doðum günümde bana bir ses kayýt cihazý alýndý. Hani çok büyük yazganým ya ! Olur ya; olmaz bir yerde mesela düþtüðüm ýssýz adada, yanýma almadýðým üç þeyden ikisi olan kâðýt kalem eksikliði peyda olursa ve daðarcýðým eþsiz bir öykü dizerse, maazallah bu üretim heba olursa diye. Aman da aman havalara uçtum. Esinimle ilhamým da kanatlanacak sandým. O þevkle cihazý elimden bir an düþürmedim. En münasebetsiz yerlerde, anlamlý anlamsýz tüm sesleri kaydedip eðlenmeyi vazife bildim. Kayýt cihazýmý bir süre kamu hizmetine sunduktan sonra tüm bencilliðimle sadece kendi sesimi kaydetmeye baþladým. Anlayacaðýnýz iki haftalýk tatilin sonunda tüm edebi bir metin hariç, içimde ne var ne yoksa yargý ve duygulanýmlarýmý, bildiðim tüm çocuk þarkýlarýný ve ezberlediðim tüm þiirleri kaydetmiþ bulunmaktaydým.

Dünden bu yana da kayýtlarý dinliyorum. Oldum olasý en çok kendimi dinlemeyi sevmiþimdir zaten. Doðrusu ilk tespitlerim moral bozucu. Pek övündüðüm diksiyonumum yerinde yeller esiyor ve derhal çalýþýlmasý gereken ciddi artiküle sorunlarým var! Ancak daha da önemlisi sesimi dinlerken çok hüzünlenmem. Ben zamanýn iyi davrandýðý insanlardaným. Sonrasýnda duyacaðým iltifatlar hatýrýna yaþýmý söylemekten zevk aldýðým bile söylenebilir. Bildiðiniz basbayaðý bosbodur tavuk iþte. Cismime cuk oturan çocuk ruhum ve bu malzemeyi kullanmayý gayet iyi öðrendiðim tavýrlarýmla kendimi bile kandýrmaya muktedirmiþim. Evet, sesimi dinlerken acý çekiyorum. Bir aðlama arzusu sarýyor benliðimi. Anladým ki insan en çok sesinde taþýyormuþ kendini. Kelimelerin dizgisi bir yana, duygularýn sedalarý yýllanmýþ. Belirgin bir bezginlik var sesimde. Yenik bir sýzlanma, umutsuz bir sitem, hecelerimde. öfkemde dahi ihtiyar bir anlayýþ, Ýçimdeki hýrlak köpek, kavrayýþým, dillendiriþim, “çüþ eþeðim çüþ” diye haykýrýþým bile yaþlanmýþ.

Evrenin tanrýnýn ya da tesadüfün öyle çok duyuyorsun ki yüreðinde sesini, öyle çok dinliyorsun ki, öyle hâkim ki týrnaðýndan saçýna her zerrene ve öyle çok inanýyorsun ki yüreði olduðuna inandýðýn o sese; Tanrýnýn ya da evrenin her neyse hatta tesadüfün bile bir yüreði olduðuna inanýyorsun. Gelgelelim þöyle biraz uzaklaþýp baktýðýnda o büyük resme, evrende ne yürek ne mantýktan bir týný, bir nefes duyamýyorsun. Dermansýz saðýrlýktan bir sorumlu bulsan belki acýtmayacak seni bu ýssýz akortsuzluk. Kimseyi ya da þeyi bütünüyle suçlayýp, aklayamýyorsun. Yaþlýlýk zor dostlar; kelimelerin bittiði yerde baþlayan seslerin ruhuna iþleyen çaresiz acýlar kadar. Arkadaþlar, yarenler, aþklar! Ha çatladý ha çatlayacak içimdeki yorgun hamal.
Arzu Kulaç Sevimli-Ýzmir
Aðustos/2010

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler
Gönderen: Hilâl Erboyacý / , Türkiye
2 Eylül 2010
Arkadaþlar, yarenler, aþklar! Ha çatladý ha çatlayacak içimdeki yorgun hamal. ........... Çok kutluyorum,bizlerin de pek çok duygusuna tercüman olmuþsunuz.Selamlarýmla..

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
1 Eylül 2010
Güzeldi. Sabretmek gerek. Zaten baþka seçenek de yok. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Anlýk Her Þeyin Olur
Yüreðinin Ayarýna Su Katma Kayra
Yadýrgama

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni Kayýramam
Ben Sen Mecnun Arasýnda
Kim Tutar Seni Be!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Roman [Öykü]
Bir Küfür Kii! [Eleþtiri]
Bir Gram San_at Kadar [Eleþtiri]
Bayram Gelir Neyime! [Eleþtiri]
Dert Yok Hem Dert Çoooook [Eleþtiri]
Taþ Oldum Baþ Yarayým [Eleþtiri]


Arzu Kulaç Sevimli kimdir?

Yedi kat kuþtüyü yataðýn altýnda olsa da bezelye tanesi ,bütün gece uyuyamayan prensesim hala.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Arzu Kulaç Sevimli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.