..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Burcu SAN




10 Eylül 2010
Aldatan Aldanandýr!  
Burcu SAN
Cinsiyet ayrýmý olmaksýzýn düþünülerek yazýlmýþ,sadece misal olarak bir erkeðin aldatýþý,daha doðrusu aldanýþý ele alýnmýþtýr.Aldatmak,her iki cins için de, kendine olan saygýyý kaybettirecek güçte bir duygudur.Konu ile naçizane fikirlerimi yazýmýn içinde bulabilirsiniz.


:BABG:
Konuya - Birinci dereceden tanýdýðým bir insanýn yaþamýþlýðýna istinaden-vakýf bir kiþi olarak bu cümlenin doðruluðunu savunuyorum.. Aldatmak, normalde karþý tarafý aptal yerine koymak þeklinde tanýmlanýr ve gerçekte de böyledir. Yalnýz bir þey vardýr ki aldatan kiþi kendisini aptal yerine koyduðunun, her þeyini kaybettiðinin farkýnda deðildir. Tabi bu “her þey” onun için bir anlam ifade ediyorsa!

Suçlu aranmaz her olayda ama bu konu kesinlikle esgeçilebilir bir konu deðil. Kendi bakýþ açýma dayanarak; doðru ya da yanlýþ fakat kesinlikle objektif bir þekilde hatalarýmýzý ele almaya çalýþacaðým. Bana göre bu konuda hatalý olan kesinlikle kadýn’dýr. Ama aldatan erkeðin hem zaten beraber olduðu hem de aldattýðý kadýn.. Genelde evliliklerde daha sýk yaþanan bir durum olduðundan evli bir çiftin hatalarýnýn neler olabileceðini erkeðin aðzýndan küçük bir hikaye ile anlatmaya çalýþacaðým.

"…Tanýþtýðýmýz an aþýk olduðum bir kadýnla evlenmiþtim. Dile kolay 9 sene ayný yastýða baþ koyup, ayný mutluluðu, hüznü paylaþmýþtýk. Eþim minyon, dýþarýdan bakýldýðýnda cezbedici bir özelliði olmayan bir kadýndý. Fakat dýþarýda hanýmefendi, evde erkeðini mutlu edebilen biri olmasýnýn yaný sýra; ayný zamanda bakýmlý ve özgüveni yüksek bir kadýndý. Ayný dili konuþabildiðim, ortak zevklere sahip olduðum nadir insanlardan biriydi ki zaten onunla evlenmemin nedenlerinden biri de buydu.
Ýþte ne olduysa evlendikten bir süre sonra oldu. Tanýdýðým o kadýn gitmiþ; yerine tabir yerindeyse paspal, sabit fikirli, asosyal bir kadýn gelmiþti. Önceleri evliliðe alýþamadýðýný, adaptasyon problemi olduðunu düþünmüþtüm. Çünkü evliliðimizin ilk senelerinde , iþten eve döndüðümde, þýk kýyafetler giyip güzel masalar hazýrlardý. Küçük sürprizler yapýp yorgunluðumu unuttururdu. Elbette ben de ona ayný þekilde.Bir süre sonra eve döndüðümde beni karþýlayan kiþi eski pijamalar giyen, yemeði daha ýsýtmamýþ –üstelik çalýþma hayatý olmamasýna raðmen-tv karþýsýnda pinekleyen bir kadýn olmaya baþlamýþtý. Önceleri birkaç kez konuþmaya çalýþtýysam da her konuþmada özür dolu cümleler geçiyor, fakat arkasýndan ayný þeyleri yapmaya daha doðrusu yapmamaya devam ediyordu.
Tamam; bu duruma gelmesinde benim de hatam vardý belki. Ýþyerinde sorumluklarýmýn artmasýndan dolayý eski ilgiyi gösterememiþ olabilirim diye düþündüm.. Fakat bu böyle mi olmalýydý sonunda?! Çalýþma hayatýný býrakmayý kendi istemiþ, desteklememe raðmen tekrar çalýþmaya yanaþmamýþtý. Bundan dolayý özgüvenini yitirdiðini hissettim.. Onun düþtüðü bu boþluðu atlatmasý için elimden geleni yaptým fakat nihayetinde kendimi de o boþluða düþürdüðümü bir iþ yemeði sonrasý anladým.

Yoðun iþ konuþulan beþ kiþilik bir yemekteydim olayýn gerçekleþtiði gece. Her zamanki gibi evi arayýp eþime bildirdim toplantýda olacaðýmý. Hoþ aramasaydým da farketmeyecekti ya!. Oldukça mühim bir þirketle anlaþma imzalayacaktýk ve bu iþ için aylarýmý vermiþtim. Toplantýda þirketin çeþitli departmanlarýndan 3 erkek müdür ve 2 bayan asistan bulunuyordu. Anlaþmayý 2 saatlik zorlu bir görüþmeden sonra imzalatmayý baþardým. Bu sevincimi ilk eþimle paylaþmak istedim fakat yarý uyur bir sesle “ tebrikler” lafýndan baþka bir þey duyamadým ne yazýk ki..! Asistanlardan ismi Müge olan ; toplantý baþýndan beri anlamlý bakýþlar atýyor ve bir davet hissine kapýlmamý saðlýyordu. Nitekim diðer 4 kiþi ayrýldýðýnda masada sadece ikimiz kalmýþtýk ve sohbet koyulaþmaya baþlamýþtý. Bir ara dikkatim parmaðýndaki yüzüðe odaklandý ve evli olduðu gerçeðiyle karþýlaþtým. Bir yandan da” evli bir kadýn neden böyle bir yaklaþýmda bulunsun ki “diye geçirdim içimden. Bakýþlarý, konuþmasý, bana karþý ilgili tavýrlarý özlediðim günlere döndürdü bir anda ve kendimi ertesi sabah onun yataðýnda uyanmýþ bir þekilde buldum. Uyandýðýmda, kafasýný göðsüne koymuþ, çýrýlçýplak uyuyan bir kadýn vardý! Üstelik bu eþim deðildi! Hemen kalktým ve çýktým , nasýl girdiðimizi hatýrlamadýðým otel odasýndan. Telefonuma baktým; öðlen olmasýna raðmen hala aranmamýþtým! Bu kadar merak edilmiyordum artýk! Yüreðimde eþimi aldatmýþ olmanýn verdiði vicdan azabý olsa da merak edilmediðimi düþündükçe geçmeye baþladý bu azap.! Elbette bu böyle sürmeyecekti. Ya gerçekleri eþime söyleyip boþanacaktýk ya da yalanlara, aldanýþýma devam edecektim. Doðrularý söylemeyi tercih ettim ve onu nasýl bir ruh haline soktuðumu bile bile doðru olaný yaptýðýmý düþündüm. Tepki vermedi; sanki vücudunun tümü felç olmuþtu, tek kelime etmiyordu. Sonunda maðrur bir þekilde davayý açmamý söyledi ve ben bu tavrý karþýsýnda kendimi o kadar aciz hissettim ki geceleri uyuyamaz oldum. Nihayetinde boþandýk. Evet aldattým gerçekten sevdiðim bir kadýný! Eninde sonunda eski haline dönebileceðini, yine eskisi gibi güzel günler geçireceðimizi bile bile, gurursuz ve üstelik evli olan , anlýk zevkler yaþayabilecek basit bir kadýnla aldatarak aslýnda kendim aldandým. "


Klasik bir hikaye olsa da mekan, meslek farketmeksizin bu hikayeleri çoðaltabiliriz. Sonucunun ayný olmasý yeteri kadar benzer acý hikayeleri getirmiyor mu ne de olsa! Çýkaracaðýmýz bir sonuç elbette var bu hikaden. Sözüm öncelikle kadýnlara;

1)Evlilik ne kadar aðýr bir yük olursa olsun-ki bence istendiðinde deðil- kesinlikle bakýmýnýzdan imkanlarýnýz el verdiðince taviz vermeyiniz
2)Eþinize/sevgilinize ilgisiz davranýp kendi elinizle dýþarý itmeyin ki sonra aðlamayasýnýz!
3)Hem aþçý, hem seksi, hem hanýmefendi olabilicek güçte olduðunuzu asla unutmayýnýz!
4)Gereksiz kýskançlýklar, kaprisler yaparak illallah dedirtmeyiniz! (mümkünse) :)

Erkeklere diyeceðim þudur ki; kadýnlar-eðer hakettiði ilgiyi, sevgiyi gösterirseniz- adeta bir geyþa olabilir. Size sadýk kalabilen, sizinle aðlayýp sizinle gülebilen, size denk ve ruh eþi olabilen bir kadýný sakýn kaçýrmayýn! Her ne kadar etrafýnýzda binlerce seçenek olsa da bu özellikleri bulduðunuz bir kadýnýn yerini ; taþ çatlasa 1 ay sizi mutlu edecek bir kadýna býraktýðýnýzda aldanan kesinlikle siz olursunuz!

Benden söylemesi !



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Öyle Bir Büyü ki...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Hayatým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Soðuk, Issýz ve Yapayalnýz [Þiir]
Yine Çıkmazda Yine Çaresizim... [Þiir]
Düþlerimde Gizlenen Adam [Þiir]
Veda Senfonisi [Öykü]


Burcu SAN kimdir?

SADECE ÞUNU SÖYLEYEBÝLÝRÝM KÝ EN BÜYÜK ÝDEALÝM YAZAR OLMAK; ÝLERÝDEKÝ HAYATIMI KÝTAP OKUYARAK ÝDAME ETTÝRÝP, KÝTAPLAR ARASINDA ÖLMEK. . .

Etkilendiði Yazarlar:
DUYGU ASENA, W.C.ANDREWS, AYÞE KULÝN, ,ÜMÝT YAÞAR OÐUZCAN


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Burcu SAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.