..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn her aný hakkýný ister. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > NoktasaL




12 Eylül 2010
Gece Yürüyüþleri  
NoktasaL
Sessiz sessiz atýlýrken adýmlar , geride býrakýlan atak izleri takip eder durur insaný.Bakarken gözler bir su birikintisine kirlenmiþ bedenleri birer birer gösterir kendine.Bir su birikintisinde birkaç yaþam.Bir nehirde boðulan birkaç beden.


:AIEA:
Sessiz sessiz atýlýrken adýmlar , geride býrakýlan atak izleri takip eder durur insaný.Bakarken gözler bir su birikintisine kirlenmiþ bedenleri birer birer gösterir kendine.Bir su birikintisinde birkaç yaþam.Bir nehirde boðulan birkaç beden.

Bazen aðlayan bir kadýn görür.Nedeni hiç bilmeden bakar durur.Göz yaþlarýnýn birikintisinden anlamaya çalýþýr.sadece soyutsuzca bakar.Görmez boyutsuzluklardaki derin dalgalarý.
Bir sokak ötedeki bir oyun parkýnda oynayan çocuklarý görür.Oyun parkýnda eðlenemeyen bir çocuk olur etrafa bakýnýp durur.Belli ki kendi oyun parký deðil, beklide hiç oraya ait olmamýþ yalnýz bir çocuk.
Bazýlarý uçurtma satarken bazýlarý da uçurmaya çalýþýr bir uçurtmayla bedenlerini.Aslýnda amaç aynýdýr satan da uçuran da ayný amaç uðruna bir rüzgara kapýlýp saða sola salýnýp durur.
Adýmlar ilerledikçe saatlerde koþmaya baþlara güneþe sonra da aya doðru.O zaman doðurur gece kendine uzak duracak yýldýzlarý.Kendilerini parlatmaya çalýþan yýldýzlar.Bedenlerindeki kiri pasaðý güneþin ýþýðýyla yýkamaya çalýþan yýldýzlar.Uzaktan bakar insanlara hayvanlara bir nevi yaþamaya çalýþan canlýlarla onlara yakýnlýk saðlayan cansýzlara.
Bir canlý kendini yýldýzda bulmaya çalýþýr, belki güneþ ýþýðý onu da yýkar, sonra da parlamaya baþlar diye.
Bazen bir cansýz bedeni canlandýrmasýný hayal ederler bir yýldýzýn.Ay uzaktan bakýp kendini gülmekten alýkoyamaz.
Hava kararýr beden ilerler adým adým.Bir adýmda adýný unutur sokakta içen bir adam olur bir adýmda son bir sigara alabilmek isteyen bir dilenciyi, beklide son 1 lira daha bulup gecenin son nefesini çekmek isteyen tinerciye bürünür.
Uzadýkça uzar bu nefes yavaþ adýmlarla yavaþ olur hýzlý adýmlarla daha hýzlý.Koþaradýma hiç geçmesin ki kalbi durdurmak ister.
Bir bar köþesidir bir koruma bir serseri yan yana alýp veremedikleri nedir geceden.Tantanaya karýþýp dururlar her dakika.Bilemedikleri neydi veya paylaþamadýklarý.Hiç denememiþlerdi belki bir köþeyi paylaþmayý.Bir adým daha uzaklaþtýrýr bedeni bu köþeden.Yokuþ aþaðý salýna salýna gider.Ýkilemler býrakýr sokaklarda.Bir serserimi bir korumamý.Yoksa köþede ýsýnmaya çalýþan üzerine gazete çeken yaþlý bir adam mý?
Kýsa yürüyüþlerdir bunlar, yýldýzlarýn sönüþünü izlemek için geçirilen bir zaman.Bir bedeni bir kafese týkamak üzere atanýlan bir görev.
Sabaha kalan bir nefes kokusudur, birkaç maskedir geriye kalan.Belki de bu yüzdendir hayatý bir çamaþýr ipine benzetmem.Karþýlýklý iki apartman arasý çekilmiþ bir çamaþýr ipi.Her karýþta mandalla asýlmýþ bir fotoðraf, her fotoðrafta farklý bir maske.Bir ileri bir geri devam eder sürekli kurudukça çýkarýlýr ve sonra yeniden bir yürüyüþe çýkýlýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayalperest
Zaman Avcýsý
Schizoid
Beyin Ýntiharlarý II (Nico)
Sudaki Yazýlar IV (Düþ Penceresinden Duyulan Bir Melodi)
Heykel
Yalnýzlýk Üzerine...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölümün Önceden Gelen Sessiz Çýðlýðý
Boþ Koy Sepeti Sende Kalsýn
Sadist
Günah
Kozmik Düþünce Atýklarý
Zihnimdeki Þeytanýn Senfonisi I
Kumbara
2 (Ýki)
Zamansýzlýk
Tutulmuþ Nefes

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Önce Dünyadan Özür Diledim [Þiir]
Aslýnda Var Olan? [Öykü]
Placebo [Öykü]


NoktasaL kimdir?

Özgür benlik yok olacaksa haykýrýþlar çýðlýklarla beraber koþar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NoktasaL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.