..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > osman demircan




13 Eylül 2010
Abdullah Öcalan  
osman demircan
Eðer ben koyun gibiysem sen nesin kurt mu? Her gün bana diþ bilersen, ben de koyun gibi seni düþman bellerim. Ve sadece senden korunmak için sürü psikolojisine girerim. Sen insan olursan ben de koyun olmaktan vazgeçerim. Ne sen daðlarda ulumak zorunda kalýrsýn ne de ben çobanýn sopasýyla ve onun itiyle dürtülürüm.


:AHCB:
Eðer ben koyun gibiysem sen nesin kurt mu? Her gün bana diþ bilersen, ben de koyun gibi seni düþman bellerim. Ve sadece senden korunmak için sürü psikolojisine girerim. Sen insan olursan ben de koyun olmaktan vazgeçerim. Ne sen daðlarda ulumak zorunda kalýrsýn ne de ben çobanýn sopasýyla ve onun itiyle dürtülürüm. Beni birey olarak kabullenmediðin için, ben de seni insan olarak göremem. Korkunun olduðu yerde ne çiçekler biter ne de aðaçlar olgun meyve verirler. Korkunun olduðu yerde, anca çimenler biter. Korkular insanlarý koyunlaþtýrýrken, çimenler de cesaretsizlerin bahçesinde bolca büyür. Çimenlerin büyüdüðü yerde, anca koyunlar, sýðýrlarla dost olur. Ne büyük yarenlik deðil mi? Türkiye korkularýndan kurtulamadýðý sürece, sürü psikolojinden de kurtulamayacaktýr. Sokaklarda sürü halinde dolaþan insanlar, cemaatler, tarikatlar, gruplar, dernekler, örgütler, sendikalar her koyunun bacaðýndan asýlmasýna kendilerine dokunulmadýðý sürece karþý çýkmayacaklardýr. 'Dünya yaþamak için tehlikeli bir yer; kötülük yapanlar yüzünden deðil, durup seyreden ve onlara ses çýkarmayanlar yüzünden. ' sözünde olduðu gibi dünya zavallý korkularýn bir gezegeni olacaktýr. Dünyada insanlar sürüleþtiði sürece, tek baþýna kalanlar her daim bir linç olma korkusuyla yaþamak zorunda kalacaktýr. Koyunlar çimenleri, kurtlar da geride tek baþlarýna kalan koyunlarý linç edecektir. Gel kardeþim bu yüzden, ne sen kurt ol ne de ben koyun olayým. Ne sen namlunun ucunda yaþa ne de ben býçak altýnda can vereyim. Gel kardeþim bu topraklarda sadece çimen yetiþmez. Boy boy aðaçlar vardýr, meyveler bal tadýndadýr, çiçekler, çilekler, yeraltý ve yerüstü sularý vardýr. Gel kardeþim! Senin sevdiðini ben sevmem, benim sevdiðimi sen sevmezsin. Ben yeraltý sularýný içerken, sen yerüstü sularýnda sevince boðul. Gel kardeþim bizi kimsenin düþman etmesine izin verme. Gel kardeþim sokaklarda karþýmýza çýkan insan sürülerinin yolumuzu kesmesine müsade etme. Elini uzat bana. Elin özgürlük bayraðým olsun. El ele vererek karþý duralým setleþen insan sürülerine. Sonra seni dikeyim bir bayrak gibi özgürlük þiirlerine. Hala anlamamakta ýsrarcýsýn kardeþim. Güneydoðu'da niçin terör var diye sormamaktasýn. Terör, Kürtleri ve Türkleri korkutma ile sürüleþtirme çabasýdýr. Çocuklarýn elindeki her sapan Türkiye'nin büyüyen yarasýdýr. Bu yara korkuyla kanatýlmaktadýr. Kürtler korktukça, teröristlerin elindeki kalaþnikoflar, çobanýn elindeki sopaya dönüþmektedir. Kürtler kendi memleketlerinde bile insanca oy verememektedir. Koyun gibi boykot kararýna uymalarý saðlanmaktadýr. Kürtlerin sürüleþmesi hem Ergenekon hem de PKK terör örgütünün iþini kolaylaþtýrmaktadýr. Çünkü, koyunun bir tanesi uçuruma atladýðýnda, ardýndan tüm sürü uçuruma atlamaktadýr. Kürtler ve Türkler, Apo koyunu tarafýndan uçuruma sürüklenmektedir. Apo koyununu ise Ergenekon ve Ýsrail gütmektedir.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ne kadar Saçmaladýðýnýn farkýnda bile deðilsin.
Gönderen: Mahsun YÝÐÝT / , Türkiye
16 Eylül 2010
Hiç düþündünmü?, Neden boykot ettiler diye, hiç düþündün mü? boykot edenlerin asla korkuyla bir ilgilerinin olmadýðý, gerçekleri gördükleri ve uyutulmak istedikleri uykudan uyandýklarýný hiç düþündün mü?. Bazen düþünüyorum da, neden hep sorunun kayaný kendi Sözde meclisimizde aramýyoruz da hep baþkalarýndan medet umuyoruz. Daha ne kadar bir halk yok sayýlacak. Sanýrým en iyi yol, bu ülke ne Kürt'lere nede Türklere kalsýn. Kim Hak ediyorsa onlarýn olsun. Utanmadan bir hakla terör diyorsunuz.... Önce Terörün anlamýný öðrenin ve ....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanrý Dedi ki Bana
Durmak Yok Yola Devam
Ben Ýse Ahýra Baðlý Öküz Gibi Debelenmekteyim
Þair Osman, Öküzü Kadýköyde Sanat Yapar, Köylü Murat Ýse Öküzü Baðdat Caddesinden Aþaðý Salar
Masallarla ve Yalanlarla Dolu Hayatýnýzý Ne Edeyim
Ýnsan Aslýnda Beþ Yýl Yaþar
Ben Asya'da Ömer Hayyam, Avrupa'da Archimedes Olmuþumdur
Köpek
Toplum Bir Ahtapota Benzer
Çoraplarým Ýnsan Kokardý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köpekler ve Ýt Herifler
Üç Türlü Ýnsan
Ýnce Bir Tülüm
Tüm Aþklar Faþizm Kokmaz
Baþka Bir Yol Yoksa Ýnancýn Seni Nereye Kadar Götürür
Keyfin Bilir
Örümcek ve Kelebek
Dünya
Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun
Olan Daðdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Yanlýzlýk Çinlidir [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.