..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > erhan bayraktutan




15 Eylül 2010
Pankart Asýlacak! As!  
yaþanmýþ bir öykü.

erhan bayraktutan


Ýstanbul’da bir iþ merkezinin çatýsýna asýlan referandumla ilgili pankart (üzerinde baþbakanýn resmi bulunuyordu ) fýrtýna þeklinde esen rüzgardan yýrtýlmýþ, bir kýsmý kopmuþ vaziyette iþ merkezinin duvarýna hýzlý hýzlý vurup duruyordu. Pankartý hazýrlayan þirkete bir ihbarla gelmiþti bu haber. Vakit gece yarýsýna yaklaþýyordu, hava kararmýþtý, rüzgar þiddetli esmesine devam ediyordu vs. vs. Bunlar önemli deðildi müdür için. Fýrtýnanýn etkisiyle ikiye ayrýlmýþ þey, pankart deðil sanki bayraktý. Yere düþmüþ bayrak nasýl hemen yerden alýnýp eski yerine koyulursa bu pankartta her ne güçlük olursa olsun yerine koyulmalýydý.


:BACH:
Ýstanbul’da bir iþ merkezinin çatýsýna asýlan referandumla ilgili pankart (üzerinde baþbakanýn resmi bulunuyordu ) fýrtýna þeklinde esen rüzgardan yýrtýlmýþ, bir kýsmý kopmuþ vaziyette iþ merkezinin duvarýna hýzlý hýzlý vurup duruyordu.

Pankartý hazýrlayan þirkete bir ihbarla gelmiþti bu haber. Vakit gece yarýsýna yaklaþýyordu, hava kararmýþtý, rüzgar þiddetli esmesine devam ediyordu vs. vs. Bunlar önemli deðildi müdür için. Fýrtýnanýn etkisiyle ikiye ayrýlmýþ þey, pankart deðil sanki bayraktý. Yere düþmüþ bayrak nasýl hemen yerden alýnýp eski yerine koyulursa bu pankartta her ne güçlük olursa olsun yerine koyulmalýydý.

Hemen asgari ücretle çalýþtýrdýðý iþçisi Ahmet’i (gerçek adý deðil) yanýna çaðýrdý talimatýný verdi. Yýrtýlan bayrak, pardon pankart o gece alýnacak yenisi tekrar ayný yere monte edilecekti. Emir emirdi, demiri bile keserdi. Ýki kýz babasý Ahmet baþ üstüne dedi ve bir vinçle olay yerine hýzla hareket etti.

Ahmeti taþýyan vinç aðýr aðýr iþ merkezinin tepesine çýkmaya baþladý. Biraz sonra binanýn tepesine ulaþamadan vinç durdu. Aksilik onlarý bulmuþtu. Vincin bum’unun boyu yeterli gelmemiþti. Vincin operatörü cepten hemen müdürü aradý, vincin bum’unun kýsa kaldýðýný, pankartý indiremediklerini söyledi.

Müdür kýpkýrmýzý oldu, sinirden boyun damarlarý fýrladý. Operatöre uzun bum’lu vinci neden götürmediðini sordu, baðýrdý, çaðýrdý. Müdür karar verdi. Kýsa bum’lu vinç geri dönecek, yerine uzun bum’lu vinç gidecek, operasyon tamamlanacaktý.

Vinç operatörü Ahmet’e beklemesini söyledi ve olay yerinden hýzla uzaklaþtý. Ahmet soðuktan üþümeye baþlamýþtý. Gündüz hava sýcaktý. Müdürden emri aldýðýnda evde sýcacýk çayýný içiyordu. Havanýn bu kadar soðuyacaðýný tahmin etmediðinden kalýn giyinmemiþti. Soðuk içine iþliyordu þimdi.

Yerdeki yýrtýlan pankart parçalarýný gördü. Aldý üzerine geçirdi, iþ merkezinin duvarýna çöktü. Þimdi rüzgardan korunmuþtu artýk.Vinç gideli epey olmuþtu.Acaba niye gelmedi? diye kendi kendine sordu. Þirkette gündüz epeyce yorulmuþtu. Göz kapaklarý kapanmaya baþladý Ahmet’in. Uyumamak için kendisini zorladý ama nafileydi. Tatlý bir uykuya yenik düþtü asgari ücretli iþçi Ahmet.

Uykusunda kýzlarýný gördü.Ahmet. Birisi soldan, birisi saðdan kendisine sarýlmýþlar, yanaklarýna öpücük konduruyorlardý. Gözlerinden hafif hafif yaþlar aktýðýný hissetti. Kýzlarýný çok seviyordu. Hayatta en çok deðer verdiði þeylerdi yavrularý. Çocuklarýna iyi bir baba olamýyordu ne yazýk ki. Asgari ücret yetmiyordu insan gibi yaþamalarýna. Kýzlarýnýn en basit isteklerini karþýlayamýyordu. Kýzlarýný, eþini mutlu edemiyordu. Bu nasýl babalýktý, bu nasýl kocalýktý? Kýzlarý için Allah’a dua etti Ahmet. Kendisi görememiþti ama inþallah kýzlarý görecekti güzel günleri.

Bir saat kadar sonra vinç olay yerine geldi. Operatör etrafýna bakýndý fakat Ahmeti göremedi. Aracý iþ merkezinin bitiþiðine doðru aðýr aðýr yaklaþtýrdý. Tekerlerin bir tümseðe çýktýðýný hissetti. Araç tümsekten inerken çýtýrdayan bir kemik sesi duydu. Aracýný durdurdu, aþaðýya indi. Arabanýn altýnda beyaz bir kütle vardý. Etrafý kanla kaplanmýþtý. Operatör tekrar araca bindi. Biraz daha ileri gitti sonra durdu, araçtan indi.

Beyaz, kanla kaplý örtüyü açtý. Gördüðü manzara korkunçtu. Ahmetin kafatasý pestil gibi yapýþmýþ, beyin parçalarý etrafa daðýlmýþtý. Aracýn tekeri uyuyan iþçinin kafasýnýn üzerinden geçmiþti.

(Not: Olay tamamýyla gerçektir. )




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþ, Yirmi Dokuz

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genç Ölmek
Koleksiyoncu Amca
Acýlara Gülümseyen Kadýn: Teyzem
Ýstanbul'un Kedisi
Bir Tarz-ý Muhabbet
Þairler Ülkesi Bahar Bekliyor
Aþk Mektubu Görülmüþtür
Tren ve Çocuk
Ruhsar , Selim ve Gökyüzü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Soðuk Yerlerin Kýzý [Þiir]
Paþa"m, Can Arkadaþým [Þiir]
O En Güzel Oyuncaðýmýz [Þiir]
Baba Gel, Çýk Dolaptan [Þiir]
Kabil"in Sultanlarý [Þiir]
Oðlum Beyazlar Ýçinde [Þiir]
Bir Kalem Daha Satmalýyým [Þiir]
Mülkten ve Þehvetten Uzak [Þiir]
Saçlarýna Yýldýz Düþmüþ... [Deneme]
Fikrimin Rehberi Fikri Öðretmen [Deneme]


erhan bayraktutan kimdir?

Ziraat mühendisiyim. 2006 yýlýndan beri kýsa öyküler yazmaktayým. Öykü, þiir okumayý seviyorum. Romantik, içe dönük biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi Ersöz,Sait Faik,Refik Halit Karay


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erhan bayraktutan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.