..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Uygarlýk, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayýda artmasýdýr -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumsal Olaylar > Fuat Türker




20 Eylül 2010
Terörle Fikir Mücadelesine Çaðrý  
Fuat Türker
PKK’nýn ideolojik temellerini doðru teþhis etmek ve bunu kitlelere duyurmak, yapýlacak fikir mücadelesinin ilk adýmýdýr. Bu mücadele devlet eliyle ve yaratýlýþa inanan deðerli bilim adamlarýnýn katýlýmlarý ile yapýlmalýdýr. Devlet silaha silahla karþýlýk verecektir kuþkusuz, o halde fikre de fikirle karþýlýk verilmeli ve terörün dayandýðý sahte ideolojiler çürütülmeli; kýsacasý, bataklýk kurutulmalýdýr.


:ACED:
Geride býraktýðýmýz yüzyýl savaþlarýn, acýlarýn, kýtlýklarýn ve baskýlarýn yaþandýðý bir yüzyýl oldu. Bütün bu yaþananlarýn ilk göze çarpan nedenleri Komünizm ve Faþizm gibi ateist ve materyalist ideolojilerdi. Çok sayýda insan öldürüldü, yerinden yurdundan edildi, açlýk ve insanlýk dýþý davranýþlarla karþýlaþtý. Söz ettiðimiz batýl ideolojilerin kaynaðýnda ise hep ayný kanlý materyalist felsefe vardý: Darwinizm.

Þiddet ve terör yanlýsý her ideoloji, geniþ halk kitlelerini etkileyebilmek için Darwinizm’in sapkýn felsefesinden yararlanýr. Darwinist fikirlerle yýkanan beyinler, bu batýl/pagan dinin öðretileriyle adeta büyülenir. Ýnsanlarýn yaratýlýþa dair tüm düþünceleri bilim ve akýl dýþý bu görüþlerle olumsuz etkilenir. Sonuç olarak bu sapkýn ideolojinin etkisiyle adeta hipnoz altýndaki insanlar, bazen farkýnda dahi olmadan, Darwinizm dininin mensuplarý haline gelirler.

Terörizmin felsefesi, diyalektik materyalist felsefedir ve Darwinizm, bu felsefenin temel dayanaðýdýr. Darwinizm yok edilmediði ve materyalizmin sonu gelmediði sürece, bu felsefenin kanlý mantýðý terörizmi beslemeye devam edecektir.

PKK, örgüt üyelerine öncelikle diyalektik materyalizm ve bu felsefenin temeli olan Darwinizm eðitimi verir. Bu nedenle anti-Darwinist, anti-Materyalist, anti-Komünist propaganda gereklidir. Terör örgütünün din ahlakýna düþman olarak eðittiði üyeleri, dindar Doðu insanýnýn huzur ve güvenliði için büyük tehdittir.

Bölücü terörün gýdasý olan Darwinizm’in yalanlarýna göre, hayat bir mücadele ve savaþ yeridir. Yaþayabilmek için savaþmak ve bu savaþý kazanmak zorunludur. Ýnsanlýk tarihinin bir çatýþmadan ibaret olduðunu ve ancak savaþla toplumlarýn geliþebileceklerini iddia eden komünizm, bu temelsiz görüþten kaynak bulur. Ýnsanlara sorumsuz bir hayvan olmadýðýný ve ahirette Yüce Allah huzurunda yaptýklarýndan sorgulanacaðýný anlatmak gerekmektedir. Bu konuda çeþitli kurumlara da sorumluluklar düþmektedir.

Bir yandan teröre lanet edilir ve þehitler verirken, diðer yandan Darwinizm’in okullarda okutulmasý büyük bir yanýlgýdýr. Komünist ideolojinin kökeninde Darwinizm varken buna duyarsýz kalmanýn yanýlgý olacaðý açýktýr. Sözü edilen mücadele kapsamýnda somut adýmlar atýlmalýdýr. Ýnsanlara sorumsuz birer hayvan olmadýklarý, Allah’ýn yarattýðý bireyler olduklarýný anlatmak gerekmektedir. Bu konuda çeþitli kurumlara da sorumluluklar düþmektedir.

PKK’nýn ideolojik temellerini doðru teþhis etmek ve bunu kitlelere duyurmak, yapýlacak fikir mücadelesinin ilk adýmýdýr. Bu mücadele devlet eliyle ve yaratýlýþa inanan deðerli bilim adamlarýnýn katýlýmlarý ile yapýlmalýdýr. Devlet silaha silahla karþýlýk verecektir kuþkusuz, o halde fikre de fikirle karþýlýk verilmeli ve terörün dayandýðý sahte ideolojiler çürütülmeli; kýsacasý, bataklýk kurutulmalýdýr.

Sonuç Olarak;

Doðu insaný, dindar ve örnek ahlak sahibidir. Onuruna ve þerefine düþkün, devletine sadýk ve insancýldýr. Konuklarýna karþý son derece misafirsever, özverili ve sevgi doludur. Bölücü terör örgütünün ateist ve komünist yapýsý doðu insanýmýza anlatýldýkça, bölücü terörün hayat damarlarý tamamen kesilecektir. Allah’a imanýn, peygamber sevgisinin, vatan aþkýnýn ve Kur’an ahlakýnýn gerçek anlamda yaþandýðý yerde bölücü terör geri çekilecek ve Allah’ýn izniyle yok olacaktýr.

Ýnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eðer siz bunu yapmazsanýz (birbirinize yardým etmez ve dost olmazsanýz) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesad) olur. (Enfal Suresi, 73

Bilgi: Darwinizm’in Komünizm, Faþizm gibi ideolojilerin dayanaðý olduðu konusundaki yazýlarýmý da önümüzdeki günlerde yayýnlayacaðým inþaALLAH...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumsal olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aðaca Su Vermek Ya da Dikeni Sulamak
Alem-i Ýslam Kapýsýnýn Kilidi Türkiye'dir
Ahlaksýzlýk Nasýl Özendiriliyor? - I

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ahir Zaman'dan Asr-ý Saadet'e
Tüm Evren Beynimizin Ýçinde...
Ýnsanlarý Allah'a Yönelten Büyük Gerçek
Ýlk Öðretmenimiz
Merhamet Medeniyeti Örneði; Osmanlý
Çaðýmýzýn Hastalýðýnýn Tedavisi, Taklîdî Ýmandan Tahkiki Ýmana Ulaþmaktýr
Sana Ruhtan Sorarlar - I
Kendini Ýsraf Etmek
Bir Büyük Uygarlýðýn Yeniden Ýnþasý
Çocuklarýmýz Ýçin...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.