..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > osman demircan




23 Eylül 2010
Hiçbir Þarký Masum Deðildir; Genelde Zalimleri Hatýrlatýrlar  
osman demircan
Hiçbir þarký masum deðildir; genelde zalimleri hatýrlatýrlar.


:ABIG:
Bütün gramofonlarý kapatýn bu gece. Tüm notalar suskunluðuma tempo tutsun. Yüreðimin ince tülleri, o zalimin içimi yakan ateþiyle son kez tutuþsun. Ýçimde ondan geri hiçbir þey kalmasýn. Kan kustuðum anlarýmýn örtüleri gözyaþlarýmla yýkansýn. Bir daha da kalbimin kapýsýný çalmasýn. O zalimi bir daha bana hiçbir þey hatýrlatmasýn. Ne yeþil baþlý ördek gibi bir türküde söz ne de bir sazda nota olayým. Hiçbir þarký masum deðildir; genelde zalimleri hatýrlatýrlar. Neden o zalim için parmaklarýmý acýtayým? Elleri baþka elleri tutmuþ o zalim için, kemanýn tellerine neden dokunayým ve bir þarkýdan sonra onun için neden aðlayayým? Susun bütün þarkýlar! Þaha kaldýsanýz da duygularýmý, artýk dizlerim ona küs. Susun bütün notalar! Tüm þarkýlar yalancýsýnýz. Bana o zalimin güzelliklerinden dem vurmayýn. Bari bana keman eþliðinde o zalimden bahsetmeyin. Susun, susun, susun! Artýk beni aðlatmayýn. Beni aðlatanlar, gözyaþlarýma dokunmayýn. Ey þarkýlar, beni anlayýn! Çektiðim acýlarý yeniden bana yaþatmayýn. Bütün kadehlerim dibi gösterirken, ne olur bana kanýmý tattýrmayýn. Kanayan bileklerimden, boþ kadehlerimi doldurmayýn. Ey þarkýlar, ölümümü notalarla yazmayýn. Duran kalbime, temponuzla hayat katmayýn. Bana o zalimi hatýrlatmayýn. Ýlahi adalet gibi önce beni ömür boyu dünyaya mahkum edip sonra ölüm cezasýna çarptýrmayýn. Ey þarkýlar bana bir zalimi reva görmeyin. Merhamet, merhamet, merhamet dolsun rüyalarýma. Sabah gülümseyerek uyanayým. Ey þarkýlar yüreðimi önce acýtýp ardýndan kanatmayýn. Bana gül gibi görünüp diken gibi batanlarý sevgili diye gösterip gözlerimi boyamayýn. Ey þarklar güzel bir kadýnýn dudaklarýna sýðýnýp bana yalvarmayýn. Gözlerimi bir vazoya çevirerek, bakýþlarýma yalancý güller koymayýn. Ben rüyalarýmda bile yalnýz onu severken, gecelerime artýk ninni gibi dolmayýn. Annesinden dayak yediði halde yine "Anne" diye aðlayan bir çocuktur aþk ... Ey þarkýlar beni cami önüne býrakmayýn. Ne olur, ne olur bana öksüzlüðümü hatýrlatmayýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Frezya
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Evlen Benimle
Ey Kara Gözlüm
Boþ Masa ve Sandalyeler Kadar Yalnýzým
Açtým Yüreðimin Perdelerini
Gecelerimde Bir Mum Iþýðý Kadarsýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Çam Ormaný
Seninle Açarým Perdelerimi Güne
Ey Tanrý'm Gazan Mübarek Olsun
Öyle Doluyum ki
Mavi Iþýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Yanlýzlýk Çinlidir [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.