..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Hilal Akdemir




12 Ekim 2010
Adam...  
Hilal Akdemir
baktým, sadece bir bakýþla anladým senin düþüncelerini. baktým, sadece yüzüne deðil be adam! ben sana baktým, senin bana bakamadýðýn gibi... ben baktým sense yüzünü sakýndýn bir zamanlar iltifat ettiðin gözlerden.


:AFIH:
Baktým ona, bir insanýn görebileceði en güzel yüzdü onunki. Ona baktým ama o bana bakmadý. Baksýn diye ne çok dua ettim durdum kendi kendime. Ama o bakmadý. Ben baktým, o bakmadý. Neden bu kadar yazdým bu cümleyi; biliyorum. Çünkü içime oturdu be adam. Ben baktým sen bakmadýn.
Ah! Kör olsaydým belki… Yo hayýr, kör olsam bile dinleyebilirdim sesini. Ben dinlerdim sense beni duymazdýn bile. Saðýr olsam, hem de kör. Bu da iþe yaramaz tenin öyle yumuþak ki be adam! Ben dokunurdum, sen hissetmezdin bile. Hiç olmasaydý ellerim o zaman. Yine olmazdý be adam! Düþünürdüm seni deli gibi. Ben düþünürdüm sense habersiz yaþar giderdin. Öyleyse ölseydim ya, ölüp gitseydim buralardan. Dokunamaz, duyamaz, göremez, düþünemezdim. Ama yine de olmaz deðil mi? O zaman da öbür dünyada ya cennetin, ya cehennemin kapýsýnda oturur, seni beklerdim be adam! Ben seni beklerdim, senin haberin olmadan. Oysa yanýndayým senin, yanýmdasýn güzel gözlü, ipek saçlý adam. Yanýmdayken bile uzaðýmda olmayý nasýl baþarýyorsun? Ya da tam tersi uzaðýmdayken bile yanýnda olmayý ben nasýl baþarýyorum ah benim aptal kafam! Nereden gördüm ki ben seni nasýl duydum sesini. Neden dokundum sana? Hangi kutsal amaç uðruna düþündüm gece gündüz seni? Ve yine kimin uðruna es geçtin benim bu yorgun bedenimi? Okuma yazmanda mý yok be adam! Onca þiir, onca düzyazý kimin uðruna karalanýr sanýrsýn? Millet aydýnlansýn, insanlar beni anlasýn diye mi? Kimi aydýnlatabilirim ki? Zaten bunu kimse yapamaz, millet bunu istemedikten sonra… Ya da kime anlatabilirim ki kendimi, ben bile anlamýyorken derdimi. Anlasana benim ahmak sevgilim. Anlasana be adam! Anla iþte, benim seni anladýðým gibi anla beni. Ya da dur yorulma sen sevgili. Sen sus, sen düþünme, sen duyma, sen dokunma… Sen sevgili, sen adam, sen, sen sadece bak bana.
Baktým ona, o bana bakmayacak olsa da. Baktým ona, belki bencilce, güzel bir yüz göreyim diye. Baktým, biraz umutla, baþýný benden yana çevirecek diye. Baktým sana bir süre. Baktým, baþýmý yere eðdim. Baktým ve anladým. Sen bakamýyordun be adam! Ýstiyordun ama bakamýyordun!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
12 Ekim 2010
Güzel bir deneme olmuþ. Biraz sitem, biraz öfke, biraz yalvarma, biraz da çaresizlik gördüm yazýda. Ancak her þeye raðmen umut kýrýntýlarý da vardý. Umutlar çiçek tohumu gibi ufacýk da olsa bir gün yeþerebilir ve büyüyebilirler. Yeter ki onlarý tamamiyle kaybetmeyelim! Selam ve saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Olasýlýðýn Güneþinde, Mutluluðun Saçlarýný Okþamak...
Dünyadaki Son Günüm

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bazen
Belki Biraz Kiþisel
Öylesine Bir Ben
Bir Gidiþi Ýzlemek...
Senin Bende Tarifin
Beni Yeniden Öldür...
Olur Ya...
Kanatsýz Bir Kuþ Gibi...
Altýn Saçlý Kýz
Lezyon

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zamanda Dondurdum Seni [Þiir]
En Sevdiðim Film... [Þiir]
Seni Çok Seviyorum; Kendime Ýtiraf Edemeyecek Kadar [Þiir]
Ama Özgürce... =) ) [Þiir]
Tanrý'm [Þiir]
Hey, Sen! [Þiir]


Hilal Akdemir kimdir?

gerçekçi olmak istediðim açýk ama nedense hep hayallerle yaþýyorum. hayalini kurduðum birçok þeyi gerçekleþtiremediðim için yazmayý tercih ettim. ve bazende geçekteleþtirdiðim þeyleri hayalleþtirip yazdým. aslýnda ben bundan ibaretim týpký sizler gibi hem hayallerden hem de gerçeklerden oluþuyorum. tek korkum hayallerimin gerçekliðine inanýp, kaybolmak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
annem


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hilal Akdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.