..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > tugba demýr




13 Ekim 2010
Güzin Abla  
Güzin Abla Olmayý Seviyorum, Herþeyi Kendim Yaþayamam Deðil Mi

tugba demýr


Kendimde bir Güzin Abla durumu seziyorum zaman zaman. Neden böyle hissetiðimi sorarsanýz bir çok örnek verebilirim. Dominant ve anaç görüntümünde bunda faydasý var sanýrým. Hemen aklýma gelenlerden biri; Spora baþladýðým dönemlerden birinde spor hocasý olan arkadaþ henüz ilk dersin sonunda oturmuþ dinleniyorken, Sevgilisinden ve sevgilisiyle olan sorunlarýndan bahsetmeye baþladý.


:AHHC:
Güzin Abla


Kendimde bir Güzin Abla durumu seziyorum zaman zaman. Neden böyle hissetiðimi sorarsanýz bir çok örnek verebilirim. Dominant ve anaç görüntümünde bunda faydasý var sanýrým. Hemen aklýma gelenlerden biri; Spora baþladýðým dönemlerden birinde spor hocasý olan arkadaþ henüz ilk dersin sonunda oturmuþ dinleniyorken, Sevgilisinden ve sevgilisiyle olan sorunlarýndan bahsetmeye baþladý. Ben þaþkýn bir halde dinlemeye baþladým ama bir sure sonra anne, baba ayrýlýðý. Sevgilinin kötü alýþkanlýklarý. Üvey kardeþ zorluklarý derken ben bir anda kendimi bu güzel kýzýn hayatýnýn tam ortasýnda hatta en mahrem yerlerinde buldum kendimi. Üstelik o kadar içindeyim ki yorum yapýp akýl bile vermeye baþlamýþým. Kendimi asýl þok eden kendim deki rahatlýk ve bilmiþ tavýr aslýnda. Ben böyle yorumlarken derdinini beni hiç tanýmadan anlatan güzel hocam, ikinci derste teþekkürlerle karþýlayýp verdiðim bir tavsiyeyi tuttuðunu ve iþe yaradýðýný anlatmaz mý. Al bana ikinci þok bir verdiðim tavsiye iþe yaramýþ. Oysa ben kendimi tarif ederken dinlemeyi pek bilmem diye anlatýrým ama, yanýlýyorum sanýrým. Zaman içinde öðrendim dinlemeyi.
Enteresan olan ikinci bir vaka daha söyleyeyim size. Bu þaþkýnlýk düzeyinizi biraz daha arttýracak eminim. Þu evlilik öncesi gönderildiðimiz danýþmanlar varya. Sizin uygun bir çift olup olmadýðýnýza karar veriyorlar mýþ. Ýþte o tatlý ve genç psikolog arkadaþ henüz üçüncü soruyu sormamýþtý ki. Kendini anlatmaya baþladý sevgilisiyle uzun süredir birlikte olduklarýný, fakat kendisinin yaþça büyük olduðu için müstaakbel kayýnvalidesinin istemediðini anlatmaya baþladý anlatmakla kalmayýp fikirlerizi almaya bizi onaylamaya baþladý. Tahmin edersiniz ki fikir veren ve karþýmdaki tatlý bayanla konuþan bendim. Müstakbel eþim beni ve onu izlemekle yetindi. Ve yaklaþýk bir saat sonra odadan ayrýldýðýmýzda ki bizden once odaya giran çiftin görüþmesi onbeþ dakika bile sürmemiþti. Müstakbel eþim þöyle bir cümle kurdu –Pes psikologu bile konuþturdun, sen doðal güzin ablasýn. Dedi
Daha bir çok örnek verebilirim, otobüste tanýþtýðým avukat emeklisi 75 yaþýnda ki amca, Ankara Ýstanbul arasý seyahatimizde evinden torunlarýna kadar tüm sorun ve mutluluklarýný anlatmýþtý.
Aslýnda toplumumuzda, hatta her ailenin içinde bir çöpçatan bir de Güzin Abla mutlaka vardýr deðil mi? Þöyle bir ailenizi tarayýn bugüne kadar gözünüze çarpmadýysa da þimdi kesin çarpacaktýr. Bazý insanlarýn doðal bir rahatlatýcý etkisi vardýr, çenenizi tutamazsýnýz onlarýn yanýnda. Bir çok insanýn benim anýmda tutamadýðý gibi. Aslýnda bir baþka sebeb de, çoðu zaman sýrlarýmýzý çok yakýnýmýzdakilere anlatamýyoruz. En önemli sebebi de daha once anlatmýþ olmamýz ne yazýk ki. Tabi paylaþtýðýmýz sýrrýmýz zaman içinde alehimize delil olarak kullanýlmýþtýr. Bu sebepledir ki bir yabancýya, yüzünü bir daha görmeyeceðimiz insanlara açýlmak çok daha kolay ve güvenli bir yoldur. Anlatýr, rahatlar bedava psikolojik yardým almýþ olursunuz. Karþý taraf bu özelliðiyle övünmek için bir sebep daha bulmuþ olur, siz rahatlamýþ olmanýn hafifliðiyle yolunuza devam edersiniz. Arada ne bir bað need bir iletiþim olanaðý vardýr. Birbirinizin telefonunu,adresini yada herhangi bir iletiþim bilgisini almazsýnýz. Kýsa bir sure birinin hayatýna dokunur, dokunmaktan öte içine girer, oralarda gezinir. Bir kadýnýn yada bir erkeðin en gizli en karanlýk odalarýnda gezinirsiniz. Bu sizde öyle bir haz býrakýr ki, bir arkadaþýnýz akrabanýz yada tanýdýðýnýzýn anlattýklarýnda fikir vermek konuya katýlmak tehlikelidir.
Biraz öncede yazdýðým gibi her kelimeniz size kdv’li olarak dönebilir. Oysa bir yabancý size sorumluluk yüklemez, onun tek dileði rahatlamak, kimseyle yapamadýðý dertleþmeyi bir yabancýyla yapabilmektir. Bir aðýrlýk kalmaz omuzlarýnýzda acý, tatlý, komik bir hikaye dinlersiniz o kadar. Dinlediðim bir çok insanýn hikayeleri birer kýsa öykü olabilecek þeyler di. Yavaþ yavaþ hepsini yazacaðýma kendime söz verdim. Hatta bir tanesini yazýyorum bugünlerde. Ýnanýn bu hikaye size dudak ýsýrtacak kadar þaþkýnlýk uyandýrýcý olacak. Bence en acýklýsý da gerçek olmasý. Selvinaz olacak hiyemin adý, Taktir edersiniz ki Selvinaz benim uydurmam. Gerçek adýný blmiyorum bile ama onun hakkýnda bildiklerim bir cinayet sebebi bile olur. Zira üçüncü sayfa haberlerinde okuduklarýmýz böyle hikayelerin sonlarý oluyor. Evet Selvinazýn hikayesinde görüþmek üzere…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Galata... Olsaydý... [Þiir]
Deniz Kabuðu [Þiir]
Altannnnn... [Öykü]
Gulet Olacaktým... [Öykü]
Sultanahmet'ten Bir Sesleniþ [Öykü]
Bu Semt [Öykü]
Galata Kültür Semti Olmaz mý? [Eleþtiri]


tugba demýr kimdir?

hikaye,þiir,öykü,deneme


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © tugba demýr, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.