..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Caner Almaz




4 Kasým 2010
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Yalnýzlýk  
Gerçek Anlamda Yalnýzlýk'a Bakýþ

Caner Almaz


Yeni baþlayan yalnýz adaylarý için, durum deðerlemesi.


:AIHG:
Öncelikle, hoþ geldiniz.

Lütfen, paniðe kapýlmayýn, heyecan, telaþ yapmayýn. Arkanýza yaslanýn ve bu yeni dünyanýn ayrýcalýklý taraflarýný keþfetmeye hazýr olun.

Baþlarda sýkýcý gelecektir, hatta iç karartýcý gözükecektir yalnýzlýðýnýz size. Bu gayet doðaldýr, telaþlanmayýn. Gözlerinizi kapattýðýnýzda, geçmiþinizin izlerini taptaze bulacaksýnýz ilk zamanlarda. Dokunmaya çalýþsanýz düþlerinize dokunacakmýþsýnýz gibi hissedebilirsiniz, normaldir. Ancak bilmenizi isterim ki, hayal kýrýklýðýna uðramak haricinde hiçbir þeye götürmeyecektir gözlerini açmamanýz ve de kýrýklarý avuçlamanýz. Bu nedenle güçlü olmayý öðrenmelisiniz. Öðreneceksiniz de meraklanmayýn.

Gidiþlerin, terk ediliþlerin ayak sesleri yankýlanacak belki kulaklarýnýzda ömür boyu; unutamayacaksýnýz ama alýþmayý öðreneceksiniz yalnýzlýklarýnýzda. Umutlar beslemeyi, umut ekmeyi, umut yeþertmeyi sökeceksiniz yeni baþtan. Umutlu olmayý öðreneceksiniz. Yalnýz baþýnýza adým atmayý, desteksiz yürümeyi, zorluklara tek baþýnýza katlanmayý baþka ne öðretebilir ki size yalnýzlýktan baþka durup düþünün bir kere. Yalnýzlýklarýnýzý dýþlamayýn bu yüzden. Deðerlendirmesini bilirseniz, çok þey kazandýrabilir size. Ýnsanoðlu istesin yeter ki, neler baþarabilir tahmin edemezsiniz. En baþa bela dip kuyulardan parmaklarý kanaya kanaya çýkabilir. Yeter ki o bunu istesin, dip kuyudan çýkabileceðine dair inancý olsun içinde..

Baþlarda her sabah, yattýðýnýz akþamýna göre daha yorgun kalkacaksýnýz, þaþýrmayýn. Belki uyuyamayacaksýnýz, uyuduðunuzu zannedeceksiniz, zihniniz uyanýk kalacak lakin. Omuzlarýnýza taþýyamayacaðýnýz yükler yüklenmiþ gibi hissedeceksiniz. Yataðýnýzda uzanmýþken taþýmakta zorlanacaksýnýz bu yükleri. En kötüsü bu olacak zaten, kendinize kaldýðýnýzda kimsenin yapamayacaðý iþkenceleri yapacaksýnýz bünyenize. Öyle böyle kaþýmayacaksýnýz yaranýzý. Farkýnda olamayacaðýnýz bir zevk alacaksýnýz bundan. Böyle taptaze yara, kabuk tutmamýþ henüz. Acýmasýzca kaþýyacaksýnýz baþta ve kapanmasý öyle uzun sürecek ki bu yüzden. Kaþýrken kanayacak, kanarken haz aldýðýnýzý zannedeceksiniz siz. Bir baðýmlý olacaksýnýz, baðýmlýlýðýnýz olacak sizin bu yara. Kaþýmaktan haz aldýkça, mahvedecek sizi.

Yollar çýkmaz gelecek daima, iki yol olacak zaten bildiðiniz, ikisi de çýkmaz olacak. Bir uçtan bir uca yürüyeceksiniz sürekli, gel gitlerde heba edeceksiniz bünyenizi. Hiçbir yerde olmadýðýný farkedeceksiniz ama her yerde onu göreceksiniz. Böyle karmaþalar yaþarken, böyle çýkmazlarda boðulurken, hayat akýp gidecek tüm acýmasýzlýðýyla, siz bi haber olacaksýnýz. Morarmýþ göz altlarý, zayýflamýþ bir bünye, uyku haplarýnýz size eþlik edecek bu zaman boyunca. Kurtulacaksýnýz ama telaþa kapýlmayýn. Ýradenizin zayýf olmasý, bunlarýn sebebi olacaktýr. Zayýf bir irade, bu tür acýlarýn sebebidir genelde. Deðer olgusunu bundan sonraki hayatýnýzda daha iyi daðýtmaya karar vereceksiniz. Öðreneceksiniz acýlarýnýzdan ders çýkarmayý.

Korkmayýn, yalnýzlýk anlattýðým kadar iç karartýcý bir durum deðil. Herkes benim gibi olmak zorunda da deðil nihayetinde. iyi taraflarý var elbette.

Huzursuzlandýðýnýzý görüyorum yalnýzlýk koltuðunuzda. Korkmayýn dediðim gibi, korksanýz da size pek bir faydasý yok. Ben en baþta acý taraflarýný söylüyorum size, söylüyorum ki yaþarken acýsýný biraz daha az hissedin, hazýrlýklý olun.

Tek baþýnýza yalnýzsýnýz, þanslýsýnýz yine. Kalabalýk yalnýzlýklarýnýz olsaydý peki ne yapacaktýnýz? Yüzünüzde bir mutluluk maskesiyle dolaþmak zorunda kalsaydýnýz, insanlara mutlu görünmenin ne kadar zor olduðunun bilincinde olmak durumunda olsaydýnýz.. Hiç girmiyorum buralara sevgili dostum.

Yalnýzlýklarýnýzda size sabýr, ailenize ve arkadaþlarýnýza da metanet diliyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Aþk
Çay - 2 / Sen Gittin ve Herkes Ölmeye Baþladý
Ýtiraflar - 1
Kesik
Çay - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman - 1 [Öykü]
Yanmak - 2 [Öykü]
Unutanlar Bürosu - 1 [Öykü]
Eksik - 4 [Öykü]
Topal Kedi [Öykü]
Varlýk [Öykü]
Gölge [Öykü]
Nokta [Öykü]
Yokluk - 3 [Öykü]
Eksik - 3 [Öykü]


Caner Almaz kimdir?

Ýçimdeki çok sesliliðin esiri olan kalemimle, çok sesliliðinize hitap ediyorum. Sizi duyuyorum ve sizi anlatýyorum. Ýçinizdeki sizi dinlemelisiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski, Oðuz Atay, Franz Kafka


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Caner Almaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.