..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir klasik herkesin okumuþ olmayý istediði ancak kimsenin okumayý istemediði eserdir. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Muhittin Ulupýnar




6 Kasým 2010
Sev Dedi Nefsim...  
Muhittin Ulupýnar
“ Dur “ dedim nefsime “ dur “ baðýþla beni hayat, yüreðim, gözlerim, ellerim beni baðýþla, tüm iyi insanlar, börtü böcek, kuþlar aðaçlar ... Allah’ ým baðýþla ...


:BJEG:
Ve nefsim “sev “dedi, bir ikindi vakti camekânlara düþerken þehir, ceketimin astarýnda hayat, dilimin ucunda biriktirdiðim ince bir küfür gönlümün arka bahçesinde bir dilberin zamaný durduracak hýrsýz bakýþlarýný, hayatý çatlatacak sefil ve bakýmsýz ruhunu sevdim. Ýki paralýk gözlerini ve macunlaþmýþ yüreðini nefsime ayna bildim. Gözlerimin arkasýndan el eden hýnzýr bir yüz; kalabalýklarda kaybolan tenha mekanlara düþkün, bildim tiksindim. Döndüm ocaðýna “sev beni” dedim “canýmý acýt! öldür, esirgeme kalbini, esirgeme! “ siliniyordu akþam penceremde, gençtim” sev “dedi nefsim sevdim, irkildim. Eriyen ruhumu ýslatacak sözlerini, bu hoyrat alemde kimsem olacak gözlerini aradým. “dilber” dedim “ben kimsesizim, þehir göçüyor üstüme tenin senin olsun, aç kucaðýný sev beni , çocuðum ben” Heyhat! Ellerimde kalan sadece bir avuç gözyaþý, kanatlarýndan vurulmuþ kuþlar, vakitsiz yaðmurlar... kaçtým nefsim soluyan bir böcekti.


Ýnsanlar yüreði rehin ve mühürlü, rüyalarý yavan, geceleri tenha. Kime baksam yüzlerinde kusursuz ve mükemmel bir hüzün, bir figanýn orta yerinde cümbüþ. “ sen” dedi nefsim. Bendim yüzüm masmavi bir gökyüzü, gözlerim bulut, saçlarým yaðmur. Bir lastik top gibiydi dünya, ben gülünce zýplayan, her þey gözlerimin sýhhatince vardý. En güzel kadýný ben sevmiþtim, hiç ölmeyecektim. En güzel þiiri ben yazmýþtým, unutulmayacaktým. Yaþamak güzeldi ama yeryüzü ne kadarda dardý. Nefsim kuyruksuz bir uçurtmaydý gökyüzünde.


Sevmek yalan, vefa lüzumsuz, feragat hacimsiz birer kelimeydiler. gözlerimin yüreðimle irtibatýný kestiði dipdiri bir anýnda ölüm döþeðindeki Ýhtiyar hasta adam pencereden baktý, baktý belli belirsiz fýsýldadý: ‘’ hayat, þu pencereden bakýp çekilmek kadar geldi bana ‘’ dedi. Dondum, hayat dondu, eyvah eyvah ...

“ Dur “ dedim nefsime “ dur “ baðýþla beni hayat, yüreðim, gözlerim, ellerim beni baðýþla, tüm iyi insanlar, börtü böcek, kuþlar aðaçlar ... Allah’ ým baðýþla ...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dost Ararsan Cebine Bak
Hep Eylül Oluyor Dokununca
Öpsem Akasyalar Açar mý?
Heybemde Yoksul Bir Islýk...
Haber Edin Kuþlar Çeksin Yasýmý
Ellerimde Hayýrsýz Bir Mevsim, Aylardan Nisan...
Baðýþla Beni Kalbim
Þimdi Dul Bir Kadýndýr Hayat…
Bize Yakýþan Hep Keder, Hep Keder...
Mektup Selam Söyle Benden Sýlaya . . .

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yâre Mektuplar 7
Yâre Mektuplar 1
Yâre Mektuplar 3
Yâre Mektuplar 6
Yâre Mektuplar 2
Yâre Mektuplar 5
Yâre Mektuplar 4

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýltica [Þiir]
Nasýl Bilirsiniz Kalbimi? [Þiir]
Hayata Armaðan Þiirler 2 [Þiir]
Hayata Armaðan Þiirler 6 [Þiir]
Ýnfial [Þiir]
Hayata Armaðan Þiirler 1 [Þiir]
Bezgin [Þiir]
Derviþ [Þiir]
Ey Þiir Ey Þair Ey Okur... [Eleþtiri]
Þiir, Þair, Okur... [Eleþtiri]


Muhittin Ulupýnar kimdir?

kefil olunca hayat,kalbimi yaðmurlara açtým. can verdim ipekten düþler için,gönülden göç ettim;göçmen oldum. ten için,ruh için,gönüllerde rahmet çoðaltmak için çýktým mahzenimden; derviþ oldum. gece bir bedevi kýzý ;yürek münzevi. aç kapýyý bezirganbaþý! çok uzun yollardan geldim. ben bir garip çerçi. heybemde mutluluk iksiri uykularýnýza sýðmayacak düþler. var mý bir ömürlük umuda,bir avuç sevincin. yol meçhul, yolcu tedirgin. Kör kuþlar vuruyor pencereme hanem virane . . .


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muhittin Ulupýnar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.