..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan melek olsaydý dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Caner Almaz




8 Kasým 2010
Nokta - 2  
Boþa yiten hayatlara aðýt.

Caner Almaz


Ölümün bile sýradanlaþtýrýlýp, içi boþ bir kavram haline getirilmesi aslýnda ne kadar ürkütücü. Bir hayat ne kadar hayatla ilintili oysa ki. Ve bir ölüm hiçbir zaman sýradan deðildir. Ýstatistiki bilgi deðildir.


:AFFH:
"-nerdesin caným?
-yoldayým hayatým, otobüsü bekliyorum, trafik olmazsa çok gecikmem..
-içim çok huzursuz benim cem, kendine dikkat et olur mu?
-kýyamam ben sana bi'tanem, sýkma canýný her þey yolunda, birazdan yanýnda olurum.
-bilmiyorum iþte dikkat et sen
-tamam hayatým, dýþarýdan istediðin birþ..."

Aklýný çalan o patlama sesinin etkisiyle, elindeki telefonu yere düþürdü Aslý. Ayný anda olay yerinde patlamanýn ortaya çýkardýðý basýnç, þarapneller, cam kýrýklarý onlarca eve ateþ düþürmeye yetecekti. Kalabalýðýn tam ortasýna konulmuþtu bomba, zaman ayarlýydý. Baþkalarýnýn hayallerini, umutlarýný, akýllarýný çalmaya ayarlýydý ve insanlar bu kez þanslý deðildiler. Düþünür ya insan, hep kötü olaylar baþkalarýnýn baþýna gelir ve kendini þanslý hisseder. Ama bil(e)mez, o gün oradakiler þanslý deðillerdi iþte.

Cem, üniversitedeyken tanýþmýþtý Aslý'yla. Güzel beraberlikleri üniversite sonrasý evlilikle süslenmiþti. Güzel bir iþi, kariyerli bir geleceði, çok mutlu olduðu ve henüz üç aylýk olan bir evliliði vardý. Ancak bir zaman ayarlý bomba onlar için di li geçmiþ zaman kullanýlmasýna sebep oluyordu. Yeni düzene oturttuklarý hayatlarýnda mutluydular oysa ki. Cem'in kopan elinde tuttuðu telefonu gösteren fotoðraf, ertesi günkü gazetelerin sayfalarýna konu olacak, iki gün sonra hatýrlanmasý oldukça güç olan bir olay olarak arþive gizlenecekti. Böyleydi iþte toplumsal hafýza, ölüm o kadar sýradandý ki unutulmasý da bir o kadar kolay oluyordu.

Aslý, hayalleri olan yaþam dolu bir kadýndý. Nayatýný iki kiþilik planlýyordu, aklý fikri Cem'di. Her þeyini Cem'e baðlamýþ, ona sýký sýkýya sarýlmadan uyuyamayan bir yapýya sahipti. Ufacýk þeylerden mutlu olabiliyordu, onun mutluluðu için düþünülüp alýnmýþ bir çikolata bile yeterdi. Bir çocuk edasý yüklüydü her haline, belki çokça çocukçaydý düþleri, bu sebeple çocukmuþ gibi gözükürdü. Bir kýzý olsun isterdi, adýný bile düþünmüþlerdi Cem le. Irmak olsun istiyordu kýzýnýn adýnýn. Hatta Aslý bu hayallerin ardýndan bir keresinde þöyle cümleler kurmuþtu;

"Aþkým benim adýmýn baþ harfi 'a', senin ki 'c', kýzýmýzýn ki de 'ý' olacak. çok acý çekeceðiz bak" deyip o þen kahkahasýný Cem e sunardý. Cem de neþeli "aðzýndan yel alsýn caným, neden acý çekelim ki ne güzel mutluyuz huzurluyuz" diye karþýlýk verirdi.

Hayalleri öksüz kaldý..

Cem, teröre lanet edilen bir törenle defnedilirken, Aslý bir süre yatýlý tedavi göreceði sinir hastalýklarý hastanesine naklediliyordu. Hayat gerçekten acýydý ve bazen masum bünyelerden hýncýný alabiliyordu.

3 sene sonra patlamanýn unutuluþunun üzerinden yýllar geçtiði günlerde ve o günü kimsenin hatýrlamadýðý zamanlarda hastaneden taburcu oldu Aslý. Ev(ler)ine dönüp her zaman ki monotonlukta akþam yemeðini hazýrlarken her þeyi yine iki kiþilik hazýrladýðýnýn farkýnda olmadý. Her þeyin mükemmel olduðu masaya yalnýz oturdu. Saatlerce dokunmadan bekledi. Kadehlere doldurduðu Cem'in en sevdiði þaraptan bir yudum aldý. Masadan kalktý, yatak odasýna geçti.

Cem'in elbiselerini çýkarttý, kokladý onlarý. Fotoðraf albümünden fotoðraflarýna baktý, aðladý, çok aðladý. Özenip yaptýðý makyaj gözlerinden aktý. Oturdu yataðýnýn baþýna, komidinin üstünde duran mutlu fotoðraflarýna bakarak kendi için ufacýk, zaten tükenmiþ hayatý için kocaman bir çizik attý bileklerine.

Her þey zaman ayarlýydý, sadece patlamayý bekliyordu. Kimisi bunun çok önceden farkýna varýyordu, kimisi Hazýrlýksýz yakalanýyordu.

Pimi çekilmiþ hayatlarýnýzýn kýymetini bilin. Güzel deðerlendirin onlarý. Tek þansýnýz var, ertelemeyin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zaman - 1
Yanmak - 2
Eksik - 4
Gölge
Eksik - 3
Düþmek
Eksik - 5
Yokluk - 2
Yudum
Düþmek - 3

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Unutanlar Bürosu - 1
Topal Kedi
Varlýk
Nokta
Yokluk - 3
Unutanlar Bürosu - 4
Cino ve Binalar
Çizgi
Varlýk - 3
Unutanlar Bürosu - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Yalnýzlýk [Deneme]
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Aþk [Deneme]
Çay - 2 / Sen Gittin ve Herkes Ölmeye Baþladý [Deneme]
Ýtiraflar - 1 [Deneme]
Kesik [Deneme]
Çay - 1 [Deneme]


Caner Almaz kimdir?

Ýçimdeki çok sesliliðin esiri olan kalemimle, çok sesliliðinize hitap ediyorum. Sizi duyuyorum ve sizi anlatýyorum. Ýçinizdeki sizi dinlemelisiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski, Oðuz Atay, Franz Kafka


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Caner Almaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.