..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Mustafa Acungil




9 Kasým 2010
Gp 20 - Sanal Mevcudiyet 3 - Sertifikalý Paralel Mevcudiyetler  
Mustafa Acungil
Sanal mevcudiyet beynin çok yoðun kullanýmýný ve küresel aða çok kanaldan ve farklý zihin seviyelerinden baðlanabilmeyi gerektiriyor. Böyle bir yük idmanlý olmayan bir beyni, sonu ölümle bitecek kadar ‘ýsýtabilir’.


:AGHI:
NewLand’den daha önce bahsetmiþtim. Hani þu Afrika’da AIDS ve diðer hastalýklarla mücadele ederek hakim olduðu topraklarý geniþletmiþ ülke. Amerika’nýn daðýlmasý sürecinde Bill Gates ve üst seviye Microsoft çalýþanlarýnýn Afrika’da baþlattýklarý ve Bilginin Kara Kutusundan bitkilerden oluþan dünyanýn en büyük veri merkezlerine kadar pek çok buluþa imza atan giriþim. Yönetim kuruluyla yönetilen ve tam temsili demokrasi ile çalýþan mekanizma.

NewLand’in en önemli gelir kaynaklarýndan birisi sanal mevcudiyet. Ýlk baþta düþünebileceðinizin aksine, sanal mevcudiyeti saðlayan altyapýlarýn, yazýlýmlarýn ve benzeri ürünlerin geliri deðil bu. Asýl para getiren, sanal mevcudiyetin eðitimi, izlenen sertifikasyon yolu.

Sanal mevcudiyet beynin çok yoðun kullanýmýný ve küresel aða çok kanaldan ve farklý zihin seviyelerinden baðlanabilmeyi gerektiriyor. Böyle bir yük idmanlý olmayan bir beyni, sonu ölümle bitecek kadar ‘ýsýtabilir’.

Fiziksel varlýðýnýn yanýnda tek bir sanal mevcudiyet yönetebilmek için bile bir insanýn en az bir yýllýk bir eðitim sürecinden geçmesi gerekiyor. Çok zahmetli bir eðitim olmasýnýn yaný sýra ayný zamanda çok da pahalý bir eðitim. Bu ilk süreç, fiziksel olarak NewLand’de bulunmayý gerektiriyor. Dünyanýn en sert askerlik eðitimi kadar fiziksel çaba da gerektiren programý hatýrladýkça hala kollarým aðrýr. NewLand’in þehirlerinin içinde ve etrafýnda dolaþan vahþi ormanýn içinde birkaç kere ölüm tehlikesi atlatarak yaþadýðým bu deneyim beni çok þaþýrtmýþtý. Dýþarýya yönelik ilk uygulamalarýna katýlmýþtým. Ne elde edeceðimizle ilgili net olmasa da fikirlerim vardý. Ama bu uðurda katlanmamýz gereken eðitimin bu kadar fiziksel yönü olacaðýný hiç düþünmemiþtim.

Þu ana kadar söylediklerimden tamamen fiziksel bir eðitim uygulandýðýný düþünmüþ olabilirsiniz. Aslýnda çok yönlü bir eðitimdi ve temel fikir, insanýn çeþitli boyutlarda kapasitesinin yýrtýlmaya az kalaya kadar esnetilmesine dayanýyordu. Fiziksel mevcudiyetimin yanýnda ilk sanal mevcudiyetimi kazanmam, bu duruma adapte olmam ve beynimde çok yük oluþturmadan normal bir yaþam sürebilir hale gelmem o bir sene boyunca çektiðim tüm çilelere deðdi.

Þimdi artýk milyonlarca insan NewLand’de bu eðitimi almýþ durumda.

Sonraki sanal mevcudiyetler için NewLand’de fiziksel olarak bulunmaya gerek yok. Edinmiþ olduðunuz ilk sanal mevcudiyet yetenek geliþtirme çalýþmalarýnýn devamý için NewLand’de yeni bir eðitime katýlabiliyor.

Bu yaklaþýmý uygulayabilen insan sayýsýnýn bu kadar az olmasýna halen þaþarým. Bir sanal mevcudiyet elde edebilecek kadar açýk görüþlü, kararlý ve dirençli, üstelik de bu eðitimi alabilecek kadar zengin bir insanýn, en yoðun çaba gerektiren iþlerinde fiziksel mevcudiyetini kullanmakta diretmesini anlayabilmiþ deðilim.
Ben fiziksel varlýðýmý artýk tamamen keyif aldýðým iþlere ayýrýyorum. Mesela size bu bilgileri aktaran, fiziksel mevcudiyetim.

Üçe çýkarmýþ olduðum sanal mevcudiyetlerimi ne için kullandýðýmý bilmek ister misiniz?

Ýlk sanal mevcudiyetimden itibaren, her zaman bir sanal mevcudiyetimi yeni bir tane daha eklemek üzere eðitimde tutmayý ilke edindim. Ýlkini sadece bir yýllýk bir eðitimle elde etmiþtim, ama þimdi dördüncü bir sanal mevcudiyeti daha yönetebilir hale gelmek için birini beþ yýldýr eðitimde tutuyorum ve henüz eðitimin sonu ufukta gözükmedi.

Sanal mevcudiyetlerimden birisi, tamamen araþtýrmaya ayrýlmýþ durumda. Sürekli olarak yeni ve eski, henüz bilmiyor olduðum bilgilerin peþinde.

Diðer sanal mevcudiyetim ise ticari faaliyetlerimi yönetiyor.

(2054'te yaþayan Kamil Asma'nýn dilinden, Yazar: Mustafa Acungil)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Birleþik Soylar
Gelecek Postasý 15 - Zenginleþtirilmiþ Doðal Zeka ve Çaðdaþ Robotlar 1 - Otobot
Gp 23 - Sanal Mevcudiyet 6 - Yine Yeni Yeniden Beden
Gp 21 - Sanal Mevcudiyet 4 - Saðlam Kafa Saðlam Vücutta Bulunur
Kurgu'nun Sonu
Gp 22 - Sanal Mevcudiyet 5 - Yeni Bir Lojistik
Gelecek Postasý - 7 - Bir Zamanlar Amerika - 2
Gp 18 - Sanal Mevcudiyet 1 - Ýliþkiler, Ýliþkiler, Ýliþkiler
Gp 19 - Sanal Mevcudiyet 2 - Olmayan Mülkün Temeli Nedir?
Gelecek Postasý 16 - Zenginleþtirilmiþ Doðal Zeka ve Çaðdaþ Robotlar 2 - Yapay Zekanýn Sonu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Su Döngüsü [Þiir]
Ýkizler [Þiir]
Gözden Irak / Gönülden Irak [Þiir]
Kelimelerle Bile [Þiir]
Namütenahi [Þiir]
Yürüyüþ [Þiir]
Mesai [Þiir]
Nostalji [Þiir]
Þehir [Þiir]
Dumankan [Þiir]


Mustafa Acungil kimdir?

Öðrenmek, öðretmek, okumak, yazmak. . . Hayatýmýn temel belirleyici unsurlarý. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Acungil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.