..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim > Sinan Yýldýrým




15 Kasým 2010
Ýnsanlar Nasýl Yönetilir (Kullanýlýr)  
Sinan Yýldýrým
Küçük oyunlarý bilenler büyük kitleler yönetiyorlar fakat kimse kullsnýlmak istemiyorken nasýl oluyorda bunu baþarýyorlar.


:AGFE:
Oyun baþlamak üzere iken akla gelen tek þey kazandýktan sonra yapýlacak olan zafer kutlamasýdýr. Ýhtiþamlý ve þaþalý olacak bu kutlama planý hazýrdýr bile. Tek yapýlmasý gereken oyunu oynamak ve kazanmaktýr. Bu yüzden oyun oynamam çünkü ihtimal ve olasýlýklar hesaplandýðýnda kazanma ihtimali gibi kaybetme ihtimalide yüzdelere çevrilince en yüksek ihtimal yarý yarýyadýr ve riske girmesini hiç sevmem. Kurallarý benim tarafýmdan konulan, sýnýrlarý yine benim tarafýmdan çizilen oyunlar yazarým, tasarlarým ve yine oynamam. Fakat bir oyuncu veya birden fazla oyuncu bulup bu oyunu oynatýrým. Kaybeden ben olmadýðým gibi kazanan her zaman ben olurum çünkü oyun benim için oynanmýþ olur, beni eðlendirmek ve zamanýmý deðerlendirmek için.

Bir oyun nasýl yazýlýr sizce veya daha önce hiç oyun yazdýnýz ve yönettinizmi? Her oyun aslýnda ihtiyaç için hazýrlanýr. Bazen kendimizi eðlendirmek bazende baþkalarýyla birlikte eðlenmek için. Þimdi ihtiyacýmýz olan bir oyun yazalým.

Elimizdekiler çok önemlidir. Eðer elimizde hiçbir þey yok diyorsanýz elinde bir þeyler bulunan birini hedef olarak seçelim. Size dünyanýn en güçlü insanýný bile yönetmek için bir fýrsat sunuyorum aslýnda. Bu okadarda komik deðil gülmenin yerine kendinize bir hedef seçin madem elinizde hiçbir þey yok veya elinizdekileri oyun için kullanmak istemiyorsanýz. Benim hedefim bir kadýn ve bu kadýnýn düþlerini bile kontrol etmek istiyorum. Sýnýrlarýný çizdim benim istediðim her þeyi yapmasýný istiyorum. Nasýlmý? Ýlk önce hedefteki insanýn ihtiyaçlarýný tespit etmek gerekir. Medeni hali, yaþý, boyu, kilosu, gözlerinin rengi, hatta saçlarýnýn rengi bile dikkatle incelenmeli. Edinebildiði kadar bilgi edinilmeli. Zaten fazla bir þeye ihtiyacýmýz yok görmeden bile kontrol edebileceðiniz bir sistemden bahsedeceðim size. Bu sistem yeni bir sistemdir. Uygulamalarý ve komplo teorileri ile desteklenen yeniye hayranlýk ve sýnýrsýz yenilik isteme arzusunu kullanarak bir Truva atý gibi istediðiniz kiþinin içine girip kontrol etme mekanizmasýdýr.

Bir çok kuralý olsada bize gerekli olan tekþey “bende” deðip ona katýlmak ve etrafýndaki insanlardan farklý yeni bir kiþilik olarak ortaya çýkmak. Yeni olduðunuzdan dolayý size sahip olmak en azýndan ilk önce sizin hakkýnýzda en çok bilgiye ulaþmak isteðini durduramayýp size karþý bir ilgi otomatik olarak oluþacaktýr. Sizi tanýma ve keþfetme saffasýnda gözlemlerinizle onun bir kopyasý olduðunuzu düþündürmeniz gerekmektedir. Birkaç ufak benzerlik bile yeterlidir. Mesela benimde en sevdiðim renk siyahtýr, bende kahveyi çok severim gibi. Böyle basit birkaç benzetmeden kimseye bir zarar gelmez deðimli fakat bilinç altýnda bir veri tabaný oluþmuþ olacaktýr o farkýnda olmadan ve lafý dolandýrýp onda gördüðünüz bir özelliði yakalayarak sende benim gibi düþünüyorsun kalýbý kullanýlarak bilinç altý harekete geçirilir ve böyle birkaç denemden sonra sizi kendisi sanmasý an meselesi olacaktýr bilinç altýnda. Bütün þifreleri kýrýlmýþ olarak sizi kendisi sandýðý için bütün gizli saklý fark etmeden her þeyi sizinle yani kendisi ile paylaþmaktan zevk almaya baþlayacaktýr çünkü asla söyleyemediði sýrlarý vardýr bazen insanýn, ancak kendine söyleyebildiði ve bu aþamaya dikkat. Eðer söylediði þeyler baþlangýç olarak gizlilik derecesi az olan konulardýr bir nevi sizi test etmektedir eðer anlattýklarýný unutmuþsanýz gerisi gelecektir duyduðunuz her cümleyi yok sayarak karþýnýzdakinin bilinçaltýnda sizin tamamen bir kopyanýz olduðu ve iki kopyanýn davranýþ biçimlerinin ayný olmasý gerektiði mantýðý devreye girerek karþýnýzdaki sizin yaptýðýnýz her þeyi yapmaya veya söylediðiniz, tavsiye ettiðiniz her þeyi harfi harfine bir kopya olarak yapmaya baþlayacaktýr. Bilinç o kadarda savunmasýz ve korunmasýz deðildir aslýnda bilinci aldattýðýnýz savunma yetisini aþtýðýnýz yer yeni olmanýzdýr. Yeni araba, yeni yýl, yeni kalem, yeni kitap… yeni olan her þeyin bilinç altýnda býraktýðý güzel olacaðý ve bir an önce bu yeniliði keþfetme isteðidir. O yüzden seçtiðiniz hedefler için yeni olmak zorundasýnýz. Yeniler her zaman eskilerden daha ilginç ve daha yakýndýr. Bu kuralý isterseniz ilk önce kendinizde deneyin. Daha önce hiç görmediðiniz bir çikolata alýnýz, bahse girerim tatmaktan kendinizi alamayacaksýnýz ve beðenirseniz içinde ne var diye içindekileri ya okuyacaksýnýz yada tahmin etmeye çalýþacaksýnýz.

Ýnsanlarla oyun oynamak, kurallarýný her ne kadar siz koymuþ olsanýzda zaman ve para kaybýný otomatik olarak beraberinde getirir. Bu nedenle baþtan bir þeyler kaybetmiþ olacaksýnýz bir þeyleri. Zamanýnýz ve paranýz sizin için deðerli ve vazgeçilmez ise baþlamadan unutun gitsin yada zamanýnýza bir bedel biçip her kuruþunu sizin oyununuzu oynamak isteyen kiþiden tahsil ediniz.

(Bu yazýnýn temel amacý kullanýlmaktan vaz geçip gerçekleri görebilmenize yardýmcý olamaktýr tabi kullanýldýðýnýzý düþünüyorsanýz)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumbilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýn ve Güçe Olan Tutkusu

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýn Neden ve Ne Zaman Aðlar
Mükemmel Saldýrý Nasýl Olmalý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]


Sinan Yýldýrým kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinan Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.