..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Umut Salih Tiryakioðlu




24 Kasým 2010
Yaratýcý'ya Sesleniþ  
Umut Salih Tiryakioðlu
Senin katýnda güvenlik içinde oturan bir melekken artýk et ve kemikten bir kabusun ortasýndaydým. Bir hayvan gibi savaþmak zorundaydým. Tüketmek, çoðalmak, rekabet etmek, didiþmek... Ýþte benim gerçeðim: Ben yeryüzünün kavgacý, aptal ve tüysüz maymunuydum!


:AFGA:
Cevaplara ihtiyacým var. Varlýðýmý sürdürebilmek için nedenleri bilmeliyim. Hayatýmda yarattýðýn kaoslarý görmezden gelemiyorum. Beni bu þekilde vareden sen olduðuna göre, içimdeki doluluðu boþaltacak, bana nefes aldýracak, o kapýyý aralayacak olan da sensin. Bunu senden yüreðimden yükselerek talep ediyorum. Çünkü hissiz bir asiye dönüþmekten imtina ediyorum.
     Kalbimdeki en küçük kýpýrtýda, zihnimdeki düðüm düðüm çözülüþte, sana olan aþkýmýn -seni ne kadar çok sevdiðimin- inildeyiþler halinden dilimden dökülüþüne þahitlik ettin. Mutluluk ve özgürlük anlarým içten içe seni andýðým ayinlere dönüþtü hep. Sesimi duyduðundan ve bu acýmasýz dünyada sahipsiz olmadýðýmdan emindim. Ýþte bu fikre itimadým da üzerine bastýðým þu sert zemini, benim gibi hayali bir varlýk için bile ikametgah kýlýyordu. Ama beni terkettiðin hissine kapýlalý beri bu dünyada kendimi unutulmuþ bir çocuk gibi hissediyorum. Burasý artýk benim evim deðil. Gözümün deðdiði her þey bana yabancý. Kafamýn içinde konuþurken kendime sürekli ayný cümleyi tekrarlýyorum. “Ruhum da cismim de þu an ayaklarýmýn deðdiði yerde!” Bunun ne denli acý çektirdiðini ve tam olarak ne anlama geldiðini senden baþkasý anlayamaz, biliyorsun.
     Eskiden aynada gördüðüm suretten daha fazlasý olduðuma inanýrdým. Cismim yeryüzünde barýnýrken, ruhum tatlý ve kutlu düþlerin peþinde koþar; varlýðým kabýna sýðmaz taþardý. Sýnýrsýzca takýlýrdým gölgelerin ardýna. Bu zihni ve uhrevi hazzý kendi gerçekliðime de taþýyabileceðime inanýrdým bir gün. Ama artýk sadece bir yüz görüyorum ve bir ruh gözlerimin içinde... Hapsolmuþ, fersiz, devasýz... Öyle yüksekten düþürdün ki beni, dev aynalarým paramparça oldu içimde. Artýk göründüðümden daha fazlasý olmadýðýmý biliyorum ve en son gördüðüm þey, -ruhum ve bedenim- ayaklar altýndaydý.
     Sen beni yarattýn. Bana kanatlar verdin. Sonra sebepsizce kýrdýn kanatlarýmý ve beni yeryüzüne býraktýn. Yere çok sert çarpmýþtým. Kendime geldiðimde kollarým ve yüzüm yara bere içindeydi. Gövdem çürüklerle kaplýydý. Acý çekiyordum. Ama canýmý bu kadar yakan hiçbiri olmadý. Canýmý asýl yakan þey, sebeplerini asla anlayamýyor oluþumdu.
     Oysa huzurunda mutluydum. Kendimi seninle bir ve bütün kýlmanýn yerini baþka hiç bir haz alamazdý. Sana yükselir ve benden geriye kalan þu taþ yýðýnýndaki tek parçayý sana emanet ederdim. Dileðim onu ve savunmasýz býraktýðým onurumu her þeyin sahibi ve Kudretliler Kudretlisi olan zatýnýn muhafaza etmesiydi. Bunu kolaylýkla yapabilirdin. Ben de yüce varlýðýnýn ihtiþamýnýn gölgesinde dinlenebilirdim. Ama o gün, ruhumu huzurundan kovduðun yetmiyormuþ gibi beni bir paçavra gibi yerlere çarptýn. Belki de buna göz yumdun. Sadece parçalanýþýmý izlemekle yetindin. Bu öyle bir daðýlýþtý ki, bir karþýtlýðýn tam ortasýna düþmüþ; içimi dýþýmla bir ve ayaklarýmýn deðdiði bu yerde bulmuþtum. Ýþte o anda gözlerim hayatýmda ilk defa kendime deðdi. Gördüðüm þeyden hiç hoþnut olmamýþtým. Bana kendimi gösterip, beni terkettiðinden beri hissedemiyorum. Duygularýmý kaybettim. Düþleyemiyorum. Anlamýmý yitirdim. Kýzamýyorum. Varlýðýmýn amacý yokoldu, gitti. Evrenin þu ücra köþesinde, hiç aþina olmadýðým, ayak uyduramadýðým, her þeyiyle garip ve yabancý bulduðum bu vahþi gezegende biçare kalakaldým.
     Cennetinin bahçelerinde esenlik içinde dolaþýrken beni bir maðara adamýna dönüþtürüverdin. Bahþettiðin o yetersiz aklýmsa baþ aðrýlarýmý artýrmaktan baþka iþe yaramýyordu. Öncelikle bir barýnaða ihtiyaç duyuyordum. Ayrýca karnýmý doyurmak ve ailemi korumak zorundaydým. Bu yüzden silahlara sahip oldum. Elimi kendi türümün kanýna bulamak iþten bile deðildi benim için. Senin katýnda güvenlik içinde oturan bir melekken artýk et ve kemikten bir kabusun ortasýndaydým. Bir hayvan gibi savaþmak zorundaydým. Tüketmek, çoðalmak, rekabet etmek, didiþmek... Ýþte benim gerçeðim: Ben yeryüzünün kavgacý, aptal ve tüysüz maymunuydum!
     Þimdi en azýndan bir cevap arzu ediyorum naçizane. Madem sadece bundan ibarettim, neden bana olmayan bir resmi gerçekmiþ gibi gösterdin? Nedendi o hayaller, umutlar? O parlak kanatlar... Neden? Dedim ya, hissiz bir asiye dönüþmekten imtina ediyorum. O yüzden haddimi bilmeyerek cevap bekliyorum. Neden?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaratýcý'ya Sesleniþ - 2
Yaratýcý'ya Sesleniþ - 3
Yaratýcýya Sesleniþ - 4

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþmek Korkusu
Günlüðümün Önsözü...
Sanatçý
Ülküye Sesleniþ...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Beyit [Þiir]
Bütün Sanatçýlarý Susturun [Þiir]
Sen Gitme [Þiir]
Allah'ý Bulmak [Þiir]
Türk Milletinin Evlatlarýna... [Þiir]
Þairin Hayatý [Þiir]
Biz... [Þiir]
Kýtalar [Þiir]
Aklýmdan Geçen Bazý Þeyler [Þiir]
Ýtiraf [Þiir]


Umut Salih Tiryakioðlu kimdir?

. . .

Etkilendiði Yazarlar:
..


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Umut Salih Tiryakioðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.